Sorina Carla Borondi, tânăra de 26 de ani din Cluj care a fost găsită joi fără viață într-o pădure din localitate Gârbău, putea fi salvată. Inițial, fata a fost dată dispărută pe data de 22 ianuarie, după ce plecase de acasă și nu se mai întorsese.

Filmul tragediei care ar fi împins-o pe Sorina la un gest teribil

Sute de oameni, inclusiv voluntari au plecat să o caute, iar în cele din urmă au avut parte de un șoc, când au descoperit trupul fără viață al tinerei.

Lângă ea erau mai multe cutii de medicamente goale pe jos.

Marți, Sorina își luase liber de la muncă, iar mai apoi s-a îndreptat către gară. Acolo, ea a fost surprinsă de camerele de supraveghere din zonă în timp ce și-a cumpărat un pachet de țigări și s-a urcat în trenul de Oradea. Nu a călătorit prea mult, aproximativ 30 de minute, iar apoi a coborât în gara Gârbău. Localnicii spun că au văzut-o îndreptându-se spre pădure cu un rucsac în spate și căștile pe cap, însă nu s-au gândit la nimic rău în acele momente.

În cele din urmă, polițiștii i-au localizat telefonul mobil și au ajuns la tânără.

”Întotdeauna îmi spunea că este în regulă, atât că simte o stare de oboseală, doarme rău, dar în rest zicea că e în regulă”, a declarat profund îndurerat tatăl fetei, profesor de matematică în Cluj, potrivit Observator.

Sorina moartă Cluj

Ea este Sorina Carla Borondi.

[Sursa foto: Colaj Facebook & iStock]

Citește și: Momente de panică în Sectorul 1. Polițiștii au reținut un bărbat din București, după ce a tras cu pistolul în geamurile tramvaielor, magazinelor și apartamentelor

Sorina mai avea o șansă la viață

Sorina ar fi recurs la gestul teribil, după ce divorțul părinților săi care avusese loc în urmă cu an ar fi afectat-o. Și în trecut ar mai avut tentative de sinucidere.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Psihologul Radu Leca a explicat în exclusivitate pentru stirilekanald.ro cum putea fi ea salvată în ultimul moment.

”Conexiunea cu iubitul ar fi trebuit să fie de bun augur. Dacă există comunicare realizată cu un psiholog sau o altă persoană specializată, evenimentul negativ nu s-ar fi întâmplat. Ar trebui derulată și o campanie de conștientizare a pericolelor ce apar în universul minorilor după divorțul părinților, astfel încât să fie evitate astfel de tragedii”, spune acesta.

Sorina moartă pădure Cluj

Sorina a fost găsită fără viață în pădure, lângă ea având mai multe pastile.

[Sursa foto: Colaj Faceook & iStock]

Citește și: O elevă de 17 ani a căzut în gol de la etajul al doilea al unui internat din Neamț. Tânăra a vrut să coboare pe geam pe o sfoară improvizată din şireturi

Tot psihologul a spus că atâta timp cât spațiul virtual, promovează ca formă de scăpare din realitate, sinuciderea, avem nevoie să înțelegem că spațiul virtual este profund sabotor cu noi.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

”Persoane absolut stabile psiho-emoțional ce fac parte din spațiul virtual, își alimentează depresia cu obsesiile concentrate pe suicid. Cazul de față generează încă o ipoteză clară cu privire la influențarea negativa avută de spațiul online și comunitățile online, asupra persoanelor ce suferă de depresie”, a mai precizat Radu Leca.

Ar fi putut o relația tensionată din familie să o facă pe Sorina să sufere?

Totodată, psihologul Keren Rosner a pus în discuție și posibilitatea unei relații familiale tensionate, care să o fi afectat atât de tare pe Sorina încât să o ducă cu gândul la sinucidere. Cel mai probabil aceasta s-ar fi simțit responsabilă pentru relația părinților săi.

”În familiile dezbinate copiii sunt victime colaterale, trec prin situații pe care nu știu să le gestioneze, și ajung să fie persoane anxioase, depresive, care nu știu să facă față situațiilor de viață. În cazul în are un divorț a afectat un copil și nu a fost ajutat de un psiholog să înțeleagă ce i se întâmplă s-ar putea la un moment dat să se manifeste întârziat. De foarte multe ori acești copii duc suferința ca viitori adulți. Orice eveniment poate fi o sursă de stres de decizie fatală. Eu cred că o situația familială tensionată a afectat-o. Se gândea ce se putea întâmpla cu familia, deoarece copilul trăiește sub imperiul temerii că ceva rău i se poate întâmpla”, a menționat psihologul.

Tânăra abia se logodise și stătea împreună cu iubitul ei într-un apartament. Ea lucra în contabilitate pentru o mare companie de gaze și iubea foarte mult natura, de aceea uneori mergea să facă cățărări pe munte. Și conducerea facultății unde ea a studiat a transmis un mesaj de condoleanțe pe pagina de Facebook.

”Departamentul de Limbi și Literaturi Scandinave deplânge dispariția prematură a fostei noastre studente, Sorina Borodi, promoția norvegiană 2021, și adresează sincere condoleanțe familiei îndurerate, prietenilor și colegilor! Dumnezeu să o ierte!”, a fost mesajul transmis de UBB.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si