Guvernul PSD – PNL pregătește noi modificări fiscale pentru perioada următoare. Printre măsurile care s-ar afla în analiza Guvernului se numără o serie de schimbări care ar afecta puternic microîntreprinderile, scrie  Economedia.ro.

Coaliția de guvernare pregătește un mega-pachet de măsuri fiscale, creșteri de taxe și impozite, care ar urma să fie aplicate fie de la 1 august, fie de la 1 septembrie.

Coaliția de guvernare pregătește un mega-pachet de măsuri fiscale, creșteri de taxe și impozite, care ar urma să fie aplicate fie de la 1 august, fie de la 1 septembrie.

[Sursa foto: Adrian Benta - Facebook & Pixabay]

Astfel, se discută despre scăderea pragului cifrei de afaceri până la care o companie se încadrează la categoria „microîntreprinderi” de la 500.000 de euro, cât este în prezent, la 250.000

euro sau chiar 100.000 de euro. De asemenea, se discută despre o ajustare fiscală în cazul micro-întreprinderilor care au nivel de profitabilitate de peste 30%. Impozitul pe cifra de afaceri crește în acest caz de la 1% spre 2%. Majorarea salariilor minime de la 3.000 de lei la 3.300 de lei în prima etapă și la 3750 în a doua, respectiv în constructii de la 4.000  lei la 4.500 lei.

Cu cât ar trebui mărite salariile românilor?

Adrian Benta, consultant fiscal și auditor financiar a vorbit în exclusivitate pentru stirilekanald.ro despre cum ar putea fi afectați românii dacă ar intra în vigoare aceste modificări fiscale.

Citește și: Eliminarea voucherelor de vacanță atacă turismul din România. ANAT: "Mărirea TVA la hoteluri şi restaurante la 19% ar conduce la o majorare de minim 10% a costurilor serviciilor turistice din România"

”Ei spun în felul următor, eliminăm scutirea la sănătate pentru cei din agricultură și construcții. Asta înseamnă să scadă salariile, sau să pună mai mult ca să nu-și piardă oamenii din salariu”,  a spus consultantul fiscal.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Adrian Benta- consultant fiscal și auditor financiar

Adrian Benta- consultant fiscal și auditor financiar

[Sursa foto: Adrian Benta - Facebook ]

”Bineînțeles că nimeni nu este de acord cu taxe noi. Mai vorbesc despre introducerea unui impozit pe cifra de afaceri la ăștia mai mari. Aceasta iarăși nu poți să o bagi pentru că încalci directiva TVA și nu poți să pui două taxe. Lucrurile sunt complicate, cu siguranță astea se vor reflecta în costuri în proporția cea mai mare pentru că salariile deja sunt mici. Înseamnă cheltuieli mai mari pentru patroni, costuri mai mari, prețuri mai mari. Cam așa se traduce”, a mai spus Adrian Benta.

”Salariile ar trebuie să crească cu cel puțin 10% cât este contribuția la sănătate, în ceea ce privesc salariile, iar dacă sunt salarii mai mari, unde nu au facilități, ok crește pe taxe între 10% și 45%, deci pentru acei constructori care au facilitate până în 10.000 de lei. În momentul în care nu mai ai facilitate, dar dacă tu trebuie să majorezi salariul cu încă 10%, treci ce ne-a rămas, acei 9500, aia 10% trec peste plafonul de 10.000, nu are rost să fie impozitate cu toate taxele 45%”,  a precizat consultantul fiscal.

”Nu faci modificări în timpul exerciţiului fiscal”

Propunerile nu sunt văzute cu ochi buni iar președintele Consiliului Național al IMM-urilor îndeamnă Guvernul la rațiune.

Citește și: Prețurile alimentelor vor scădea. Lista alimentelor care se vor ieftini de la 1 august 2023

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

„Intră încă vreo 70.000 de firme care aduceau la bugetul de stat aproximativ 400 de milioane de lei și bani pe care noi nu o să îi mai vedem în viitor și considerăm că vor scădea veniturile la bugetul de stat, pentru că acestea erau venituri certe. În momentul în care introduci acea impozitare pe profit, consecințele sunt că se încasează mai puțini bani la bugetul de stat, dovadă ce se întâmplă la companiile mari și e încurajată economia, controalele, abuzul. Vor fi venituri mai mici, se vor putea chiar înjumătăți”, spune Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al IMM-urilor din România.

Printre măsurile care s-ar afla în analiza Guvernului se numără o serie de schimbări care ar afecta puternic microîntreprinderile.

Printre măsurile care s-ar afla în analiza Guvernului se numără o serie de schimbări care ar afecta puternic microîntreprinderile.

[Sursa foto: PixaBay]

“Apelul nostru către Guvern este un apel la raţiune. Nu faci modificări în timpul exerciţiului fiscal. Nu s-a mai văzut niciodată să modifici de la 1 septembrie un exerciţiu fiscal deja în desfăşurare, în derulare, pentru că vorbim totuşi de contracte, vorbim de bugete ale companiilor, vorbim de imposibilitatea pentru foarte mulţi întreprinzători să poată să schimbe contractele în care se găsesc în acest moment. În egală măsură, apelul nostru la raţiune vizează şi faptul că nu schimbi şi nu creşti taxele atunci când motoarele economiei încetinesc”, a mai menţionat Florin Jianu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si