In articol:
- Temperaturi ridicate în majoritatea țării, iarnă la munte?!
- Sezonul estival vine cu temperaturi record
Dacă până acum valorile termice au fost mai ridicate decât cele specifice pe întreg teritoriul României, meteorologii vin cu vești imprevizibile! Așadar, vremea rea s-ar putea întoarce, însă acest scenariu este valabil doar pentru zona montană.
Temperaturi ridicate în majoritatea țării, iarnă la munte?!
Specialistul Oana Păduraru a vorbit în exclusivitate pentru stirilekanald.ro despre schimbările care vor avea loc în următoarea perioadă, dar și la ce să ne așteptăm de la vreme în ziua de Paște!
”Spre finalul săptămânii viitoare, adică în a doua jumătate a săptămânii, de joi, vineri, cam așa este posibil ca pe crestele montane să apară și precipitații sub formă de lapoviță sau ninsoare.
De asemenea, specialistul a explicat că temperaturile ridicate se vor menține în mare parte în jurul valorii de 21-22 de grade Celsius în ziua de Paște și 1 Mai, asta dacă nu apar ceva fenomene pe parcurs. Totodată, cantitățile de precipitații vor fi normale pentru luna mai.
”Estimativ, pare că sunt temperaturi destul de apropiate de normele perioadei respective. Dacă în momentul de față avem norme la maxime între 11-19 grade Celsius și la minime între 0 și 7 grade Celsius, și acestea mai cresc cu vreo 3-4 grade până de Paște.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Sezonul estival vine cu temperaturi record
Șefa ANM a mărturisit că vara aceasta va fi una extrem de caldă, iar mercurul din termometre va trece de 35 de grade Celsius, ceea ce înseamnă valori mai ridicate decât anul anterior.
„Cu siguranță, vara va fi caracterizată de valori de temperaturi cu mult peste 35 de grade Celsius. Ne amintim anii anteriori, în care vorbeam de posibilitatea ca în fiecare lună, anotimp sau sezon, să depășească recordurile înregistrate în anii anteriori și întotdeauna când aceste valuri de căldură apar mult mai timpuriu, mult mai devreme și sunt mai frecvente, iată, încă din lunile de primăvară, ele se prelungesc cu siguranță și vor avea efecte și în lunile de vară și chiar și debut de primăvară, în condițiile în care există o probabilitate foarte ridicată ca 2024 să înregistreze noi recorduri și să fie potențial mai cald decât 2023, atât la nivel mondial, dar și în țara noastră”, a spus Elena Mateescu, potrivit Romania Tv.