Tragedia de la Colegiul Național Militar" Mihai Viteazul" Alba Iulia a întristat o țară întreagă! În dimineața zilei de joi, 11 ianuarie, după apel, un tânăr de 15 ani s-ar fi dus în camera lui, iar mai apoi s-a aruncat de la etajul 4 al clădirii.

Ce ar fi fost în sufletul elevului militar?

Din păcate, Lukas nu a mai putut fi salvat de medicii ajunși la fața locului.

El a fost resuscitat, însă în cele din urmă, medicii au fost nevoiți să constate decesul acestuia. Chiar colegii lui și personalul miliar ar fi găsit în curte trupul adolescentului. Polițiștii care i-ar percheziționat camera au dat și peste un bilet de adio, în care acesta a scris că nu se simte susținut de familie.

Colonelul de poliție în retragere, psiholog principal și expert poligraf, Liviu Chesnoiu a vorbit în exclusivitate pentru stirilekanald.ro despre comportamentul elevului de clasa a IX-a. Specialistul a spus că cel mai probabil, Lukas nu se simțea în largul lui la Liceul Militar pe care îl urma, fie părinții l-au obligat să meargă acolo.

”La Alba Iulia este un liceu militar nou. Eu știu ce înseamnă să mergi la un astfel de liceu. În clasa a IX-a el s-a schimbat în hainele civile, deci lui nu-i plăcea acolo.

Poate că de gura părinților s-a dus la liceul militar, poate nu a fost susținut de părinți, poate a fost obligat să meargă acolo. Acolo nu ești testat numai psihologic, trebuie să faci un test să vezi dacă ai aptitudini pentru cariera aceasta militară. O astfel de carieră pe care o începi așa la 15 ani și pe care o duci până când ieși la pensie este un drum lung și greu ”,
a spus psihologul criminalist.

Liviu Chesnoiu elev militar mort

Psihologul criminalist, Liviu Chesnoiu a analizat comportamentului elevului care s-a sinucis în Alba Iulia.

[Sursa foto: Facebook]

Citește și: El este elevul care s-a aruncat de la etajul 4 al Liceului Militar din Alba Iulia. Lukas a lăsat și un bilet de adio, înainte de a recurge la gestul extrem

Era pregătit Lukas pentru o carieră militară?!

De asemenea, de luat în calcul este și posibilitatea ca tânărul să fi fost victima bullyingului. Chiar și așa, cineva ar fi trebuit să sesizeze neregulile și să-i ofere ajutor elevului.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

”La un Liceu Militar, într-o clasă poate să existe și bullying, poate că el era mai timid, mai molcom. Comandanții sunt mai duri, la fel și profesorii. Nu ar trebui să intri într-un liceu militar, decât după ce dai un test psihologic și ai aptitudini pentru acesta. Acolo se învață multă matematică, chimie, fizică, este un liceu pentru cei cu aptitudini în științele exact. El poate nu s-a adaptat acolo.

Păcat că dirigentele, comandantul nu l-au simțit. Un astfel de om dă niște semnale de alarmă întâi, se dă el de gol, e trist, e retras, apatic. Ar fi trebuit să se stea de vorbă cu el, fie cu un psiholog. Dacă comunica și își spunea oful poate nu se întâmpla tragedia. E perioada cea mai sensibilă adolescenta aceasta timpurie. Unii nu se adaptează, unii nu știu cum să spună că vor să plece de acolo”, a mai explicat Liviu Chesnoiu.

Lukas mort Liceu Militar Alba Iulia

El este Lukas Ionuț, elevul care s-a aruncat de la etajul 4 al camerei unde stătea.

[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Exclusiv! Ce a fost în mintea mamei din Iași care și-a aruncat bebelușul pe geam? La ce s-ar fi gândit femeia înainte să recurgă la acest gest teribil

Acum, acest caz a fost preluat de Parchetul Militar, care va face cercetări în acest sens. La admitere, Lukas ar fi fost declarat apt din punct de vedere psihologic.

”Dacă s-ar fi făcut o selecție ca la carte, și-ar fi dat seama că nu are aptitudini pentru liceul acela. În perioada aceasta, vârsta a coborât foarte mult în rândul sinucigașilor. Poate el a pozat într-un om trist, amărât și nimeni nu l-a băgat în seamă. Cu un suflet sensibil trebuie să te porți cu mănuși. E păcat că se întâmplă așa ceva într-un liceu militar, și este trist că nu s-a depistat de la început”, a mai spus în cele din urmă psihologul criminalist.

Și psihologul Radu Leca a comentat cazul șocant de la Alba Iulia. Acesta a spus că biletul de adio ar fi doar un pretext.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Măicuțele care au grijă de mormântul lui Victor Surdu, fostul soț al Angelei Similea, scot la iveală detalii despre locul de veci al politicianului- radioimpuls.ro

”Depresia învinovățește membrii ai familiei ce nu au nicio vină. Depresia schimbă profund mintea bolnavului, aducându-l în faza de suicid. Înainte ca suicidul să aibă loc, celebrul bilețel de adio cuprinde doar minciuni, care au ca scop denigrarea unei persoane sau învinovățirea unei familii. Lucrurile sunt profund mincinoase”, a explicat psihologul.

Familia adolescentului, distrusă de durere

Familia adolescentului din Baia Mare este distrusă de durere. Despre Lukas se știa că era pasionat și de fotbal. El făcea parte chiar dintr-o echipă locală din Baia Mare cu care participa la competiții. În luna martie, tânărul urma să împlinească 16 ani.

”Îți dorim sa ai puterea de a înfrunta provocările cu încredere și înțelepciunea de a-ți alege cu grija bătăliile. Întotdeauna amintește-ți ca ești mai curajos decât crezi, mai puternic decât te gândești și mai iubit decât știi! La mulți ani! Cu multa dragoste, Mama, Tata și Sophia!”, a fost mesajul mamei sale în anul 2023.

Lukas mort Liceu Militar Alba Iulia

Fotografie cu familia elevului mort de la Liceul Militar din Alba Iulia.

[Sursa foto: Facebook]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si