Cătălin Cherecheș a fost capturat marți, 28 noiembrie în jurul orei 18:30, în Augsburg, Germania. Primarul din Baia Mare se afla în zona unei gări, cu mătușa lui, care conducea o mașină cu 200km/h. Acela a fost de fapt momentul în care Cătălin Cherecheș a fost imobilizat.

De ce edilul din Baia Mare avea sânge pe față în momentul în care a fost capturat?

Cel mai probabil acesta s-a opus polițiștilor germani, moment în care a fost și rănit în zona bărbiei şi feței. Edilul avea și câteva bunuri asupra lui, mai exact polițiștii au găsit la percheziție aproape 3.500 de euro, bani românești şi forinți, dar și cartea sa de identitate emisă de statul român. Totodată, Cătălin Cherecheș mai avea asupra lui o legitimație emisă de Asociația Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere din Ministerul de Interne, filiala Maramureș, vechea sa legitimație de pe vremea când era deputat, dar și o carte de identitate emisă anul trecut de autoritățile din Italia. 

La el avea și un telefon mobil cu butoane pentru a nu putea fi interceptat și mai multe mătănii.

Avocatul Adrian Cuculia a explicat în exclusivitate pentru stirilekanald.ro întreaga procedură a capturării lui Cătălin Cherecheș, dar și de ce el a fost rănit.

”Lucrurile sunt destul de simple din punctul meu de vedere. Omul fiind un urmărit general, dat în urmărire în baza unui mandat european de arestare, si mai ales că el a încercat să fuga de politie, probabil că și la momentul la care a fost încătușat, noi știm foarte bine

că încătușările se fac destul de violent și la noi, mai ales atunci când te sustragi, darămite într-o țară unde lucrurile sunt mult mai stricte vis a vis de ce trebuie și ce nu trebuie să facă o persoană care este somată de politie să se oprească”, a spus avocatul.

Cătălin Cherecheș Germania

Bunurile pe care le avea Cătălin Cherecheș asupra lui în momentul în care a fost prins.

[Sursa foto: vasiledale.ro]

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Prima reacție a ministrului de Interne după prinderea lui Cătălin Cherecheș: „Felicit şi mulțumesc poliţiştilor şi partenerilor instituționali interni și externi”

În mediul online a fost distribuită și o fotografie cu edilul, însă aceea era făcută în momentul în care el a fost identificat. Ulterior, fotografia a fost editată, astfel încât urmele de sânge să nu se mai vadă. Polițiștii germani neagă însă acuzațiile potrivit cărora ei l-ar fi bătut pe primarul din Baia Mare. Mai mult decât atât, ei susțin că edilul s-ar fi dezechilibrat în momentul în care a fost imobilizat.

”Din datele preliminare pe care le cunosc și eu și le-am văzut, toate lucrurile astea duc către ideea că omul a opus rezistență și atunci a fost necesară practic cumva folosirea forței brute. Dar mai mult decât atât, poate că lumea se întreba ce este cu poza aia făcută în stradă așa, parca ieșea de la un bar. În momentul în care a fost identificat, ei bine acela a fost momentul la care polițistul care l-a identificat a făcut o poză, a trimis-o pe mai departe și au pus-o în corelare cu alerta dată de către INTERPOL, ca sa vadă dacă într-adevăr aceea este persoana pe care trebuiau să o prindă. Și de aceea este și poza făcută așa pe stradă, de către politia care l-a și reținut”, a

mai precizat Adrian Cuculis.

Cătălin Cherecheș bătut

Polițiștii din Germania spun că primarul din Baia Mare s-ar fi dezechilibrat în momentul în care a fost imobilizat.

[Sursa foto: Facebook]

Când va fi adus Cătălin Cherecheș în România?

Se crede că primarul plănuia să ajungă din Augsburg, acolo unde ținea ascunși, într-o casă cumpărată special de mama lui, sute de mii de euro, bani pe care i-ar fi scos din România în ultimii ani, la Viena și probabil de aici în Italia.

După ce a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare într-un dosar de mită, el a plecat cu un taxi până în Satu Mare. De acolo a fost preluat de un dusters vișiniu, cu care a trecut pe la Vama Petea, acolo unde a prezentat documentele vărului său.

Șeful Poliției de Frontieră, Victor Ștefan Ivașcu, a fost demis din funcție după acest incident. De asemenea, a fost demis și șeful IPJ Maramureș și a fost schimbată conducerea Academiei de Poliție, a anunțat duminică seară Ministerul de Interne. 

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Maria Constantin, despre momentul când Marcel Toader a extras abuziv sume mari din contul Gabrielei Cristea: "Nu îmi arăta niciodată acte doveditoare"- radioimpuls.ro

Acum, instanta din Germania urmează să stabilească momentul în care primarul va fi predat autorităților române.

Cătălin Cherecheș bătut

Dintr-o fotografie din momentul capturării edilului din Baia Mare reiese că acesta a fost bătut de polițiștii din Germania.

[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Momentul în care Cătălin Cherecheș a fost prins. Filmul pas cu pas care a dus la găsirea primarului

Nimeni nu exclude însă posibilitatea ca și Cătălin Cherecheș să își săvârșească o parte din pedeapsă pe teritoriul Germaniei. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si