Cei mai mulți români și-au planificat din timp vacanțele pentru vara aceasta, chiar dacă nu vor pleca foarte departe de casă. Mulți s-au temut de cozile din vămi, fie de statul prin aeroporturi, așa că ales varianta mai simplă, litoralul românesc.

Unde pleacă cei mai mulți turiști vara aceasta?

Antreprenorul în turism, Răzvan Pascu a vorbit în exclusivitate pentru stirilekanal.ro despre destinațiile alese de români pentru sezonul estival, despre bugetul alocat vacanțelor mult visate, dar și despre ceea ce ar trebui să facă operatorii din turism de la malul mării pentru

a-și atrage clienții.

Citește și: Vacanță tradițională în Mărginimea Sibiului

”Nu s-au schimbat foarte mult destinațiile de anul acesta comparativ cu anii anteriori. Pe perioada verii rămân ca de obicei la mare căutare destinațiile ”de masă”, Bulgaria, Grecia, Turcia, dar apar de fiecare dată și ”noutăți”, destinații spre care turiștii nu se îndreptau neapărat în sezonul estival, cum ar fi Japonia, Irlanda sau Țările Nordice unde ar putea merge într-o croazieră în Alaska sau în Islanda”, a spus antreprenorul în turism.

”Dacă vorbim despre destinațiile cele mai căutate pentru toamnă și iarnă, aici lucrurile se schimbă comparativ cu perioada de vară, și de la an la an se poate observa o tot mai mare cerere pentru circuite și sejururi ”altfel”, în destinații exotice și îndepărtate, cum ar fi Mexic, America de Sud (Brazilia, Argentina, Chile), Tanzania și Zanzibar, plus, bineînțeles, Laponia în perioada sărbătorilor de iarnă și chiar și după.

Toamna este de asemenea și o perioadă de city breaks în destinații europene, iar din afara Europei, Dubai și Iordania sunt tot mai solicitate. Pe listă mai găsim și Israel, unde se poate face plajă până toamna târziu sau Dubai, o destinație care nu mai are nevoie de nicio prezentare adițională și care a demonstrat deja enorm tuturor scepticilor”, a adăugat Răzvan Pascu.

Cum pot fi turiștii atrași pe litoralul românesc?

La capitolul buget, Răzvan Pascu a spus că acesta depinde de mai mulți factori, dar în medie ar fi de 750€ pentru fiecare membru al familiei, pentru o vacanță de o săptămână.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: Cele mai ieftine plaje din Europa. Unde găsești prețuri decente la mâncare și băutură

”Aș tinde să spun că litoralul românesc nu va înregistra scăderi, sau nu considerabil. Într-adevăr, tot mai mulți români călătoresc extern, dar avem totodată și această mentalitate colectivă conform căreia dacă e vară mergem pe litoralul românesc, chiar și câteva zile. Plus că încă se acordă voucherele de vacanță și ele susțin turismul de pe litoral. Momentan nici vremea nu i-a ajutat pe cei cu business-uri pe litoral, dar să sperăm că se extinde sezonul până mai târziu în septembrie și va compensa”, a explicat antreprenorul.

Răzvan Pascu a sugerat construirea de parcuri de distracție, organizarea de mai multe evenimente de amploare.

Răzvan Pascu a sugerat construirea de parcuri de distracție, organizarea de mai multe evenimente de amploare.

[Sursa foto: Litoralulromanesc.ro - Facebook]

Cât despre cum ar trebui să fie atrași turiștii pe litoralul românesc, Răzvan Pascu a dat câteva sfaturi.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

”Aici e o discuție foarte lungă și care se întinde pe mai multe paliere. În linii mari vorbim de reducerea sezonalității și îmbunătățirea atractivității turistice a litoralului românesc prin dezvoltarea unor parteneriate strategice public-privat, de dezvoltare a unei palete variate de produse turistice ce pot fi implementate pe tot parcursul anului și extinderea publicului țintă. Ca exemple concrete aș sugera construirea de parcuri de distracție, organizarea de mai multe evenimente de amploare, concerte și festivaluri, realizarea unui spațiu de evenimente private organizate de corporații, de o compania de promovare activă și continuă, online și offline etc.”, a precizat Răzvan Pascu.

Citește și: Un turist a găsit o "fereastră secretă" în hotelul din Grecia ca să-și prelungească șederea la all-inclusive

”Iar pentru toamnă sau primăvară ar putea funcționa bine turismul de wellness și sănătate. Dar momentan nu e interes prea mare din partea autorităților nici pe partea asta, deci mai avem de așteptat până să vorbim despre un litoral cu adevărat competitiv și de o strategie coerentă”, a conchis antreprenorul în turism.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si