Miercuri dimineața, locuitorii localităților Tunari și Otopeni au început un protest, din cauza poluării olfactive provenită de la stația de epurare din zonă. Primarul comunei Tunari a fost prezent și el la fața locului. Edilul susține că în ultimii cinci ani a făcut toate demersurile și a încercat să rezolve această situație.

Localnicii din Tunari sunt nemulțumiți de poluare olfactivă și mirosurile ce apar în zonă și susțin că totul provine de la stația de epurare din Otopeni.

Locuitorii din Tunari, protest miercuri dimineață

Miercuri dimineața, locuitorii din Tunari și Otopeni și-au exprimat nemulțumirea cu privire la mirosul provenit de la stația de epurare din Otopeni.

Citește și: VIDEO- Jaf din răzbunare! A furat un seif cu bani după ce a fost dat afară de angajator! Ce sumă se afla înăuntru?

Ei susțin că au făcut numeroase demersuri și sesizări pentru a rezolva problema, însă spun că li s-a transmis, la un moment dat, „că nu se mai poate face nimic”, după cum a explicat unul dintre localnici, pentru Știrilekanald.ro.

„Din 2016 locuiesc aici și de atunci facem tot feluri de sesizări și nu s-a rezolvat nimic. La un moment dat am primit răspuns că nu se mai poate face nimic.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Ne putem îmbolnăvi! Acum miroase cât de cât bine, dar seara e foarte rău”, a explicat acesta, în exclusivitate.

Locuitorii susțin că cel mai tare mirosul se simte seara și se plâng că nu pot nici măcar să își aerisească casele în acele momente. 

„Nu este posibil! Miroase atât de tare de atâta timp, mai ales seara. Nu poți să treci pe stradă de miros.

Nu poți să aerisești, nu poți să faci nimic.(...) Trebuie să facem ceva”, a mai explicat un alt localnic. 

„Este un miros insuportabil, de dimineața până noaptea și de noaptea până dimineața. Problema este că nu ne putem scoate copiii în curte să se joace, nu ne putem aerisi casele. Domnul primar a făcut toate demersurile și nimeni nu ne bagă în seamă”, a mai spus una dintre persoanele prezente la protest. 

Ce spune primarul din Tunari

La fața locului, printre protestatari, a fost și primarul comunei Tunari. La rândul său, edilul se declară nemulțumit de tot ceea ce se întâmplă și spune că ultima soluție pe care ar mai avea-o este construirea unui filtru natural din paie.

Citește și: Marcel Ciolacu, mesaj de Ziua Unirii Principatelor, pentru români: ”Știu că mai sunt multe probleme de rezolvat. 2024 este un an extrem de dificil”

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

„Nu mai putem! Avem copii, avem familii, nu se mai poate în situația asta! Dacă dânșii nu au găsit să ia nicio măsură, atunci vom face un filtru natural din paie, care să filtreze apa, să vină apa curată la noi, iar mizeria pe

care dânșii ne-o trimit nouă, să rămână la ei.

Am avut o discuție (n.r. cu primarul din Otopeni) în anii precedenți, a încercat să găsească o soluție. Mi-a spus că va face o stație modulară în câțiva ani de zile, nu știu ce înseamnă câțiva ani de zile, că au trecut vreo 4 de atunci”, a explicat primarul din Tunari, pentru Știrilekanald.ro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si