Medicul Radu Zamfir s-a alăturat campaniei organizate anul acesta de Stirilekanald.ro și ne-a dezvăluit, în exclusivitate, care a fost unul dintre cele mai speciale momente pe care le-a trăit în ultimul timp. Chirurgul erau din Apuseni a avut parte de o mare provocare, chiar în momentul în care l-a avut ca pacient, pe masa de operație, pe tatăl său.

Pandemia a venit cu mari provocări pentru toți românii, în special pentru cadrele medicale din țara noastră.

Mii de medici au făcut tot posibilul să lupte cu virusul și să salveze viețile pacienților, însă pentru chirurgul Radu Zamfir, provocarea a fost cu atât mai mare, cu cât l-a avut pe masa de operație chiar pe tatăl său.

Medicul Radu Zamfir a devenit cunoscut după accidentul aviatic din Apuseni, în care au murit pilotul Adrian Iovan, dar și studenta Aura Ion. După ce avionul a căzut în pădurea din Apuseni, chirurgul a fost cel care a alertat autoritățile și a făcut totul pentru a-i ajuta pe colegii. Eforturile sale de a le salva viața au fost în zadar, mai ales în fața gerului nemilos din acea noapte de 20 ianuarie 2014.

Recent, medicul erou a avut parte de o nouă provocare. Acesta și-a operat tatăl chiar în pandemie și în ciuda greutăților pe care le-au întâmpinat, bărbatul a reușit să treacă cu bine peste intervenție.

medicul radu zamfir

Doctorul Radu Zamfir în sala de operație

[Sursa foto: Facebook]

Radu Zamfir, mărturii emoționante de Crăciun

În viața oricărui medic vine un moment în care pacientul din fața sa va fi unul dintre părinți. Doctorul Radu Zamfir a avut parte de aceste clipe recent, chiar în timpul pandemiei. Medicul a fost nevoit să-și opereze tatăl, intervenția fiind necesară din pricina unor complicații cauzate de COVID.

Citește și: VIDEO- Crăciun de basm la Castelul Windsor. Ordinul Jartierei a ajuns la aniversarea cu numărul 675

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro

Deși au venit o serie de complicații la scurt timp după operație și au existat emoții cu privire la starea de sănătate a tatălui său, medicul Radu Zamfir spune că totul s-a terminat cu bine, iar acesta este motivul pentru care el este extrem de recunoscător în prezent.

"În pandemie mi s-a întâmplat să îl operez pe tata. Chiar eu l-am operat. A fost nevoie de o intervenție chirurgicală pentru o complicație abdominală a COVID. Deși a avut niște complicații post operatorii, a ieșit la liman și totul a fost bine. Faptul că am reușit să-l văd la liman din această situație, a fost cea mai mare bucurie a mea recentă", a mărturisit medicul Radu Zamfir.

medicul chirurg radu zamfir

Medicul Radu Zamfir la spital

[Sursa foto: Facebook]

Medicul erou din Apuseni, amintiri de colecție din copilărie

Copilăria a fost una extrem de frumoasă pentru medicul Radu Zamfir. Deși a trăit în perioada Comunistă, părinții au făcut întotdeauna eforturi ca să îi ofere tot ce era mai bun. Unul dintre cele mai frumoase momente ale Crăciunului erau cu siguranță cadourile, iar în vremurile acelea copiii se bucurau de orice lucru simplu.

Citește și: VIDEO- Valentin Sanfira, drumul spre succes: "E o luptă ca să păstram cântecul popular"

O pungă de portocale, spre exemplu, putea să fie unul dintre cele mai inspirate daruri pe care le găsea sub pom și categoric un motiv de bucurie pentru copii.

"Când eram copil, cele mai plăcute lucruri din perioada sărbătorilor erau clar darurile. Îl așteptam pe Moș Crăciun, ne bucuram cu toții în familie. În fine, erau niște vremuri mai restrictive așa, dar în ciuda acestui fapt, părinții mei găseau totuși câte ceva să ne pună sub brad.

Citeste si: Cristina Șișcanu, la cumpărături în Italia! Cât a dat vedeta pe o rochie dintr-un magazin de lux: „A avut reducere de 150 de euro.”- kfetele.ro

Citeste si: Reguli parcare "Beach, Please! 2024". Ce trebuie să știe șoferii care folosesc parcarea festivalului- radioimpuls.ro

Pre vremea lui Ceaușescu, pentru că acolo se încadrează copilăria mea, nu prea erau lucrurile acestea care li se par normale copiilor de astăzi. Cu toate acestea, ei făceau eforturi și îmi aduceau ceva care pentru mine, în calitate de copil, era ceva foarte frumos, chiar dacă asta înseamnă o pungă cu portocale", a explicat acesta, amintindu-și momentele frumoase pe care le trăia când era mic.

Care a fost povestea preferată a medicului Radu Zamfir, în copilărie

Doctorul Radu Zamfir ne-a dezvăluit și care a fost povestea lui preferată, în vremea copilăriei. Medicul erau din Apuseni se pare că se număra printre fanii lui Ion Creangă. Unul dintre cele mai populare basme din Literatura Română i-a cucerit inima și a rămas povestea preferată a copilăriei sale.

"Povestea preferată când eram eu copil era Povestea lui Harap – Alb", ne-a spus el.

"Povestea lui Harap- Alb" a fost scrisă de Ion Creangă și publicată inițial în 1877, în revista Convorbiri Literare. Basmul a cucerit, rând pe rând, inimile tuturor generațiilor. Eroul principal, Harap – Alb este un personaj pe care fiecare copil l-a îngrădit.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si