UPDATE: Cei doi tineri de 19 și 21 de ani care au fost audiați au refuzat să ofere declarații publice în fața presei, ei fiind încă afectați de cele întâmplate. Tânărul a povestit că s-a trezit pe jos, nerealizând ce tragedie se întâmplase. Acum el are nevoie de trei-patru luni de recuperare după ce și-a fracturat mâna.

„Au fost audiați și ceilalți doi tineri care au fost răniți.

Situația, de fapt, începe să prindă contur. Au declarat faptul că au fost acroșați de o mașină care a venit în viteză din spate, în direcția Vama Veche, către 2 Mai. După ce s-au dezmeticit la fața locului, și-au dat seama că au fost victimele unui accident rutier, iar șoferul fugise de la fața locului”, a afirmat Gabriel Hozoiu, avocatul victimelor de la 2 Mai pentru Gândul.

„Deocamdată, suntem la debutul anchetei. Săptămâna trecută, s-au stabilit obiectivele pentru expertiza tehnică, pentru stabilirea dinamicii accidentului. Urmează să fie audiați și alți martori – și aici mă refer la persoanele din grup care nu au fost rănite, din fericire, în acest eveniment rutier, precum și ceilalți martori, care erau participanți la trafic și care au observat evenimentul”, a mai spus avocatul.

Gabriel Hozoiu a adăugat că tânărul nu are de ce să se simtă vinovat, având în vedere că-și invitase prietenii la ziua lui de naștere.

„La urma urmei, ziua unei persoane este un eveniment fericit, de care trebuie să ne bucurăm cu toții. Ce a făcut Vlad Pascu este responsabilitatea strict a lui. Nimeni nu trebuie să simtă vinovat de ce s-a întâmplat, în afară de el. Este singurul responsabil de această nenorocire. Vlad Pascu este în arest”, a precizat Gabriel Hozoiu.

Luni, 4 septembrie, doi dintre supraviețuitorii accidentului produs în localitatea constănțeană, 2 Mai, în care doi tineri de 20 și 21 de ani și-au pierdut viața sunt audiați.

”Solicităm schimbarea de încadrare dacă va fi cazul”

Avocatul Adrian Cuculis a vorbit  în exclusivitate pentru stirilekanald.ro  despre cazul 2 Mai, cel care a revoltat o țară întreagă.

”Astăzi la ora 10:00 la serviciul rutier Udriște, în cauza cunoscută cu numele de Accidentul de la 2 Mai unde au fost omorâți cei doi tineri, urmează să fie audiați doi dintre supraviețuitorii accidentului rutier”,  a spus Adrian Cuculis.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: EXCLUSIV: O nouă audiere în cazul accidentului teribil de la 2 Mai/ Avocat: ”Declarațiile familiilor tinerilor decedați sunt șocante, ceva îngrozitor”

Adrian Cuculis- avocat

Adrian Cuculis- avocat

[Sursa foto: Adrian Cuculis - Facebook]

De asemenea, acesta a vorbit și despre plângerile penale înaintate împotriva lui Vlad Pascu, cel care este cercetat în prezent pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului și conducere sub influenta substanțelor interzise. 

”Așteptăm raporturile necropsiei, bineînțeles. Formulăm săptămâna asta plângerile penale împotriva ăstuia, solicităm schimbarea de încadrare dacă va fi cazul, dar să vedem deocamdată dosarul”,  a

precizat avocatul.

”Este complicat să-ți pierzi copilul”

Părinții celor doi tineri care au murit la 2 Mai sunt devastați de durere și cer dreptate pentru copiii lor.

Citește și: EXCLUSIV- Testarea antidrog în școli. Cum ar trebui implementată? Specialiști în adicții: Nu putem doar să îi ”prindem” pe cei care consumă droguri și să nu le oferim un ajutor prompt/ E un triunghi al responsabilităților părinte- elev- cadru didactic

”Declarațiile familiilor tinerilor decedați sunt șocante, vă dați seama, cum au putut să-și vadă copiii acolo, ceva îngrozitor, adică și din poze reiese. Vă dați seama că este complicat să-ți pierzi copilul, darămite să-l vezi în condițiile acestea. Am fost la Udriște pentru primele audieri din dosar. Atâta tărie și determinare pentru a schimba ceva nu am mai văzut decât la o altă tragedie, la Raisa, fata omorâtă de către polițistul Popescu”,  a povestit Adrian Cuculis.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Vlad Pascu

Vlad Pascu

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

După ce mai fusese oprit în trafic înainte de accidentul șocant, în mașina lui Vlad Pascu au fost descoperite droguri, însă tânărul nu a fost testat drug test.

”Deci asta ar fi cea mai bună soluție, retragerea definitivă a permisului de conducere, fără să mai aibă dreptul, dar cu siguranță și medicii de familie, gândiți-vă că au pacienții și știu foarte bine fișele lor. Deci ar trebui să colaboreze fiecare instituție, fiecare doctor și cu cei de la rutieră și eventual cine posedă permis de conducere ar trebui foarte bine să predea de bună voie, să nu se mai ajungă la astfel de situații și eventual după ce urmează un tratament și dorește să se lase de așa ceva, după aceea să aibă aviz să poată să și-l ia înapoi. Dar vedeți că lucrurile acestea nu s-au făcut la noi? Corect așa ar fi, vrei să te droghezi, ești un teribilist și nu vrei să mai ți cont de absolut nimic, e corpul tău, poți să faci ce vrei, dar ai grijă de ceilalți și respectă-i și nu se mai ajunge la astfel de situații”, a explicat Președintele Asociației de Luptă Antidrog, Mihai Bogdan Curelea.

Vlad Pascu

Vlad Pascu

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

La raportul toxicologic, s-a demonstrat faptul că Vlad Pascu consumat șase substanțe interzise, extrem de periculoase. Ministrul Afacerilor Interne a demis din funcție pe adjunctul șefului IPJ Constanța, șeful Biroului Rutier Constanța, șeful Poliției Mangalia și șeful Biroului de Poliție Vama Veche, iar un ofițer și trei agenți sunt suspectați pentru infracțiunea de abuz în serviciu. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si