Close sidebar
Close sidebar

EXCLUSIV - Drogurile la volan. Poliția Română: În primele șapte luni din 2023, 1.736 de persoane prinse în timp se conduceau sub influența substanțelor psihoactive

Peste 1700 de șoferi au fost prinși la volan conducând sub influența unor substanțe psihoactive. Statisticile sunt destul de îngrijoarătoare. Totodată, ministrul Sănătății atrage atenția asupra cazurilor grave de consum de droguri în rândul românilor.

Razvan Boboc,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Conform legislației din Romania, consumul de droguri la volan este considerat, în orice cantitate, infracțiune. Nu există în lege nicio concentrație minimă sau maximă pe care o poți consuma, ingera sau inhala a tunci când ești la volan.

Drogurile la volan: Ce prevede legea?

Potrivit prevederilor art. 336, alin. (2) din Codul Penal, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană aflată sub influența unor substanțe psihoactive, se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani sau cu amendă.

Drogurile la volan

[Sursa foto: Poliția Română- Facebook]

În cazul consumului de alcool, este specificată alcoolemia maximă:

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

”Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă”.

Câți șoferi au fost prinși drogați la volan, de la începutul anului

Conform datelor frunizate, pentru stirilekanald.ro, de Inspectoratului General al Poliției Române, de la începutul anului, peste 1700 de șoferi au fost prinși sub influența unor substanțe psihoactive la volan.

”În primele 7 luni ale anului 2023, la nivel național, polițiștii rutieri au depistat în trafic 1.736 de persoane, care conduceau pe drumurile publice, în timp ce se aflau sub influența substanțelor psihoactive”, precizează Inspectoratul General al Poliției Române.

Acțiuni de amploare ale Poliției

[Sursa foto: Poliția Română- Facebook]

Sute de români au ajuns, anul trecut, la urgență, după ce au consumat diverse substanțe

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a declarat recent că, anul trecut, spitalele de psihiatrie au primit peste 1.700 de cazuri considerate urgenţe medicale din cauza consumului de droguri. A precizat că acest număr reprezintă doar o parte din cel real de oameni.

”Anul trecut au fost peste 1.700 de urgenţe, avem o situaţie anuală a consumatorilor. Opinia mea este că sunt doar o parte dintre cele care sunt cu adevărat pentru că unii nu se prezintă, ascund lucrul ăsta, faptul că acest consum, deţinerea şi consumul de droguri sunt incriminate poate duce la reticenţă şi te prezinţi foarte târziu, când lucrurile sunt destul de avansate. Aici cred că mai avem lucruri de făcut, pentru că dezincriminarea este importantă, nu trebuie încurajat în niciun fel consumul de droguri şi aici avem păreri, unii şi alţii. Aţi văzut că în Parlament sunt colegi care au promovat o lege a utilizării canabisului.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Eu nu am nicio problemă să utilizezi din motive medicale serioase opioide, pacienţii care au cancer primesc astfel de substanţe opioide pentru terapia durerii, dar de acolo şi până la a da drumul – de exemplu, canabisul este una dintre substanţele consumate destul de multe – mai ales într-o situaţie ca asta, nu ştiu dacă e lucrul cel mai bun”, a afirmat Alexandru Rafila. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI