La aproape 20 de luni de la arestarea educatoarei de la Grădinița cu Program Normal Bosanci, Maria Podolak în vârstă de 52 de ani a fost achitată. Femeia a fost judecată pentru viol și agresiuni sexuale asupra a trei fetițe minore cu varste între 3 și 7 ani, acuzații ce au fost formulate de tatăl a două fetițe minore. Bărbatul a fost de altfel reținut de polițiști pentru că incendiase mașina educatoarei, ca și răzbunare pe data de 7 decembrie 2021.

Judecătoria Suceava l-a găsit vinovat pe Sorin Ieremie pentru comiterea infracțiunii de distrugere și l-a condamnat la 1 an și 4 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere și un termen de supraveghere de 2 ani. În această perioadă, bărbatul are și o serie de obligații, iar dacă le va încălca pedeapsa se poate transforma în una cu executare. Instanța a mai decis ca bărbatul să-i plătească educatoarei Maria Podolak și suma de 5.000 de lei cu titlu de daune morale.

Educatoarea a stat în arest 4 luni de zile

Educatoarea Maria Podolak a ieșit din penitenciar la începutul lunii mai 2022, fiind plasată sub control judiciar pentru 60 de zile. La finalul lunii august 2022, instanța a decis menținerea măsurii controlului judiciar și, în aceeași ședință, a respins cererea inculpatei de înlocuire a obligației de a nu depăși limita teritorială a județelor Suceava și Iași cu obligația de a nu părăsi teritoriul României. 

Citește și: Un român căutat internațional a fost prins în Bacău. Tânărul căutat de francezi se ascundea într-o locuință din Onești

Avocatul Adrian Cuculis a vorbit în exclusivitate pentru stirilekanald.ro despre acest dosar penal în care Maria Podolak a pledat ca nevinovată.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

”Achitare pe toate capetele de cerere. Educatoarea din Suceava, Bosanci, Podolak Maria, acuzată de viol și agresiune sexuală în cadrul unui dosar penal inventat de la cap la coadă și care a stat în arest 4 luni de zile, a fost achitată pe toate capetele de acuzare după ce inclusiv familiile victimelor au spus că totul este mai degrabă o dorință a parchetului de a obține o condamnare și nu că faptele chiar s-ar fi petrecut”, a spus Adrian Cuculis.

Adrian Cuculis- avocat

Adrian Cuculis- avocat

[Sursa foto: Adrian Cuculis - Facebook]

”Reamintesc și faptul că la momentul anului 2021 informația cum că Maria Podolak ar fi săvârșit acele fapte, a produs o indignare publică serioasă cu reverberații în toată țara. Pe numele celor care au adus astfel de acuzații mincinoase au formulate plângeri penale”, a precizat avocatul.

Citește și: Propuneri indecente în loc de prestație muzicală. Cântăreață de muzică populară, minoră, agresată de un bărbat de 42 de ani: ”Dacă îți ofer 100 de euro să dansezi și să cânți altfel”

Educatoarea obținuse în instanță, în data de 30 iunie 2022, extinderea libertății de mișcare la nivelul județelor Suceava și Iași. Pe durata măsurii preventive a controlului judiciar, Maria Podolak nu are voie să exercite profesia de educatoare, nu are voie să se apropie sau să comunice, direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele vătămate și nici cu martorii din dosar. 

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Maria Podolak - educatoare

Maria Podolak - educatoare

[Sursa foto: ziarulevenimentul.ro]

În luna februarie 2023 magistrații au decis instituirea sechestrului asigurător asupra bunului imobil aparținând inculpatei Maria Podolak – o garsonieră situată într-un bloc din cartierul Obcini. Tot atunci, instanța ar fi decis întemeiată cererea de despăgubire a victimelor, care au cerut 100.000 de euro. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si