Alexandru Thury Burileanu este un elev care dă dovadă de ambiție și determinare pe zi ce trece. El a fost fericitul câștigător al medaliei de la aur la barajul de la Olimpiada Națională de Informatică. Astfel, locul 4 ocupat în clasamentul final i-a permis să participe la probele de baraj, reușind să se califice în Lotul Olimpic Național al juniorilor, la Informatică. 

Alexandru Thury a vorbit în exclusivitate pentru stirilekanald.ro

despre reușita lui, dar și despre ce a însemnat această olimpiadă pentru el.

Alexandru, încrezător cu privire la sistemul educațional din România

Nu este foarte greu să fii olimpic în România, chiar dacă nivelul competițiilor este foarte ridicat, mai ales de la etapa națională a olimpiadelor în sus. Au existat câteva momente când am simțit că vreau să renunț și a trebuit să iau o pauză de câteva zile, dar mereu am continuat, dorind mereu să fiu din ce în ce mai bun și să ajung pe locuri din ce în ce mai bune la diferite competiții de informatică”, a spus tânărul.

Citește și: EXCLUSIV: Olimpicul care a fost invitat la Ambasada Statelor Unite pentru o dezbatere/ Robert Grigore: ”Școala este mai mult un joc de memorie”

Alexandru Thury Burileanu - elev olimpic

Alexandru Thury Burileanu - elev olimpic

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

”Pentru mine, această olimpiadă a însemnat o oportunitate și o încurajare, deoarece a fost prima medalie de aur pe care am obținut-o și am reușit să mă calific în lotul național de informatică în urma acesteia. Nu am în plan nicio competiție în viitor, dar mă voi înscrie la majoritatea concursurilor odată ce vor fi anunțate”, a mai adăugat Alexandru.

Coordonatorul  lui Alexandru, Maria Ciocîia a spus că la informatică, în gimnaziu, este aproape imposibil să faci performață deoarece materia pentru olimpiadă depășește cu mult programa școlară.

Profesoara încearcă să îi aducă pe elevi mai aproape de tehnologie

Performanță se poate face doar cu muncă suplimentară. Multă muncă în plus. Copiii de clasa a V-a dau la olimpiada de informatică programare în c++, ori, în programă, acest limbaj îl facem abia în clasa a VII-a. Un copil, ca să poată participa la olimpiada din clasa a V-a, trebuie să facă programare începând cu clasa a IV-a cel puțin. Un copil supradotat, poate atinge performanța, începând cu clasa a V-a, dar doar suplimentar, în afara orelor”, a precizat profesoara.

Profesoara încearcă să îi ducă pe elevi la cât mai multe concursuri de informatică și robotică.

Profesoara încearcă să îi ducă pe elevi la cât mai multe concursuri de informatică și robotică.

[Sursa foto: PixaBay]

”La Alexandru am văzut un interes deosebit, am format rapid o echipă și am început pregătirea, inițial online, duminică de duminică, apoi fizic, după pandemie. Este un copil deosebit, ambițios, perseverent și nu a vrut să renunțe niciodată. Copilul are succes de la prima lui competiție care a fost concursrul Osepi din 2021, la care s-a calificat la etapa națională. A continuat în clasa a VII-a cu mențiune la Empowersoft, locul 7 național, apoi, calificarea la olimpiada de informatică clasa a VII-a, la care a obținut medalie de bronz. Are rezultate și pe robotică și alte concursuri”, a povestit Maria Ciocîia.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Citește și: EXCLUSIV: Eleva care a obținut medalia de aur la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete/ ”Trebuie să-ți cunoști valoarea și să crezi în ea”

”Din momentul în care am pățit în acea școală am încercat să duc elevii la cât mai multe competiții de programare, robotică, tehnologie. Am participat cu ei la diferite evenimente de programare finanțate, bani cu care am achiziționat materiale pentru clubul de robotică al școlii: plăcuțe programabile arduino și microbit, kituri de robotică de diferite feluri, cu ajutorul cărora facem proiecte, roboți din lego, brațe robotice și imprimantă 3D. Copiii de astăzi sunt atrași de tehnologie, iar eu am încercat să le pun la dispoziție cât mai multe materiale și mai diverse pentru a-și dezvolta abilitățile digitale, tehnologice de care vor avea nevoie pe viitor”, a spus profesoara.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si