În urmă cu 16 ani, mai multe persoane necunoscute ar fi semnat în numele unei tinere, care pe atunci avea vârsta de doar 17 ani, un contract de credit care avea o sumă uriașă de bani.

Creditul a fost acordat pe vremea când femeie avea 17 ani

Mai mult, tânăra nu ar fi fost cea care a și ridicat banii respectivi de la bancă.

Avocatul Adrian Cuculis a vorbit în exclusivitate pentru stirilekanald.ro despre întregul caz.

Citește și: Jaf de zile mari în Argeș: Mai multe anvelope în valoare de 100.000 de euro au fost furate din curtea unei firme

”La distanță de 16 ani de la semnarea unui contract de credit în numele ei, de către persoane necunoscute, o femeie din Brăila este executată silit pentru sume uriașe. Mai exact, 150.000 de euro. Nimic abstract până aici, însă dacă ne uităm în profunzime la contractul de credit vom observa că acel credit a fost acordat pe vremea când aceasta avea 17 ani și nu atinsese vârsta majoratului”, a spus Adrian Cuculis.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Adrian Cuculis- avocat

Adrian Cuculis- avocat

[Sursa foto: Adrian Cuculis - Facebook]

”De asemenea, nu aceasta a fost persoana care a semnat contractul, și cu atât mai puțin nu a fost aceea care a ridicat banii. Văzând pentru prima oară în carieră un credit dat unui minor de către o bancă ce nu mai există în România, ne întrebăm câți minori mai sunt creditați, și mai cu seamă cât de serios a fost și este controlul BNR?”, a mai precizat avocatul.

Citește și: Descinderi ale polițiștilor în București, Ilfov și Giurgiu. O firmă ar fi încasat banii pentru mai multe comenzi, dar fără a fi livrate

Acesta nu este singurul caz din România. Recent, în luna mai, în județul Botoșani, două femei  au încheiat peste 150 de contracte de credit în numele unor persoane, fără ca acestea din urmă să știe ce se întâmplă, scrie Monitorul de Botoșani. Mai mult, prejudiciul total depășește 400.000 de lei, adică peste 80.000 de euro. Acuzate de înșelăciune și uz de fals, respectiv complicitate la înșelăciune și fals  în înscrisuri sub semnătură privată, cele două femei au fost condamnate în primă instanță la închisoare cu suspendare sub supraveghere.

De asemenea, cele două femei trebuie să achite întreaga sumă de bani. Sentința pronunțată de Judecătoria Botoșani nu este încă definitivă și a fost atacată cu apel, astfel că procesul va continua la Curtea de Apel Suceava.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si