Close sidebar
Close sidebar

EXCLUSIV: Fentanilul, medicament sau drog? Medicul Marinescu Adrian explică: "Poate să determine dependență fizică și psihică. Este o rețetă specială pentru eliberarea lui"

Fentanilul și utilizarea acestuia. Este medicament sau drog pentru cei care îl administrează? Ce este fentanilului, cum trebuie administrat și în ce condiții, a explicat medicul Marinescu Adrian într-un interviu exclusiv pentru stirilekanald.ro.

Elena Tasca,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Ce este fentanilul, medicament sau drog? Doctor Marinescu Adrian explică pe înțelesul tuturor cât este de periculos fentanilul, medicamentul care a dispărut într-o cantitate mare din Spitalul Județean Pitești: "E un analgezic, un opioid sintetic. Poate să determine dependență fizică și psihică".

Mai multe detalii importate despre controversatul medicament, fentanil, au fost oferite de domnul doctor Marinescu Adrian, în exclusivitate pentru Știrile Kanal D.

Dr. Marinescu Adrian

[Sursa foto: Facebook]

Fentanilul, medicament sau drog?

Domnul doctor Marinescu Adrian a declarat că fentanilul este un medicament care trebuie administrat doar în cazul unor anumite boli, care provoacă dureri cronice, intrând astfel în categoria medicamentelor esențiale date de Organizația Mondială a Sănătății.

"E un analgezic, un opioid sintetic și care este util și poate fi folosit în cazul unor dureri în raport cu alte tratamente, dar el poate să determine dependență fizică și psihică. Este o rețetă specială pentru eliberarea lui. Este rețeta specială pentru substanțe narcotice. El trebuie folosit doar în cazurile selectate, dureri cronice cu grad mare de severitate. Intră în lista medicamentelor esențiale date de Organizația Mondială a Sănătății",

a declarat domnul doctor Marinescu Adrian.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Fentanilul și utilizarea acestuia. Este medicament sau drog pentru cei care îl administrează?

[Sursa foto: Freepik]

Administrarea acestuia trebuie să se realizeze doar cu prescripție medicală specială, întrucât este un medicament care ar putea provoca dependență, chiar dacă este administrat cu prescripție medicală. Riscul administrării fără prescripție depășește pragul dependenței, putând provoca chiar decesul.

"Într-adevăr, el folosit fără prescripție medicală este ca o formă de drog și evident că pot să apară probleme reale care să ducă de la efecte adverse până la punerea vieții în pericol. El poate provoca dependență și când e cu prescripție, dar cu atât mai mult dacă e fără o recomandare și depășești doza recomandată, chiar dacă este pe prescripție, duce la probleme respiratorii, poți să ajungi în comă, poți să ajungi și la deces", a declarat domnul doctor Marinescu Adrian.

Fentanilul, medicament sau drog?

[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Fentanilul poate fi găsit sub formă de injectabile sau plasturi. Importanța fentanilului este deosebită, fiind printre medicamentele găsite pe lista OMS pentru durerile cronice severe.

"Se găsește sub formă injectabilă și sub formă de plasturi. El este analgezic. Adică e folosit pentru durere, pentru durere care nu cedează, altfel, durere cronice severe și sunt niște cazuri absolut selecționate când ajunge să fie prescris", a declarat domnul doctor Marinescu Adrian.

Zeci de fiole cu Fentanil au dispărut din Spitalul Județean Pitești

La spitalul Județean din Pitești este în desfășurare o anchetă, după ce zeci de fiole cu Fentanil au dispărut. Hoții care au sustras aceste medicamente periculoase au lăsat cutiile goale. Aceste medicamente sunt adesea folosite în spitale, în special pentru tratarea bolnavilor de cancer. Oamenii legii încearcă acum să afle cine sunt hoții și care este scopul pentru care au fost sustrase aceste medicamente din spital.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI