Mai mulți fermieri și transportatori din toată țara urmează să iasă la protest, pentru a-și striga nemulțumirile! Și în Germania aceștia au ieșit în stradă.

Ce drumuri vor fi blocate în urma protestelor?

Așadar, aceștia au anunțat deja că vor bloca mai multe drumuri județene și orașe, precum: E83, Botoșani, Bacău, Iași, Vaslui, Buzău, dar și în alte zone din țară. Și în mediul online au apărut deja câteva detalii despre ceea ce urmează să se întâmple începând de mâine.

Ei spun că în aceste condiții agricultura are foarte mult de suferit, așadar ar trebui să se facă ceva rapid în acest sens.

Deja fermierul Dănuț Andruș din Botoșani a anunțat că a plecat spre București. El îi acuză pe decidenți de faptul că cele promise nu s-au adeverit, așadar protestele încep din nou.

”Noi suntem pregătiți, plecăm, voi ce faceți? Dormiți în continuare? Nu aveți nimic de apărat, așa-i? Din păcate acesta este poporul nostru vorbăreți, viteji în spatele tastelor! Trezește-te române! Te așteptăm pe traseu. Cei care vor să iasă să-și expună punctul de vedere ieșim la acest protest al fermierilor și al transportatorilor. Cei care încă dorm, somn ușor copii!”, a spus Dănuț Andruș într-un clip postat pe TikTok.

@danutandrus #foryou #fermieri #normalitate #Romania #agriculturaromaniei #fyp #procesatori #popor #toti #viral #ciobani #agricultor #antreprenoriatromanesc @Mircea Medan @Ciobanu Ionica @ghita ciobanul @Ion 🇷🇴🇷🇴♥️🇷🇴🇷🇴 @Filip Alexandru @solan_1975 @alexandra.pacuraru
♬ sunet original- Danut And🇷🇴🇷🇴🇷🇴

Citește și: Exclusiv! Cum ne protejăm de ger în această perioadă? Cele mai utile sfaturi din partea unui medic: ”Frigul creşte riscul de infarct cu 2% pentru fiecare grad sub zero”

Care sunt revendicările fermierilor?

De asemenea, acesta a spus în exclusivitate pentru stirilekanald.ro 

cum vede o rezolvare a tuturor problemelor din agricultură cu care se confruntă fermierii în aceste momente.

”Faliment peste 30.000 de antreprenori în agricultura și alte domenii, peste 3500 de dosare penale la fermieri. Ne dorim un cadru legislativ adecvat fiecărui domeniu în parte, asta trebuie și protejarea populației și producătorilor români. Totodată, obligativitatea înregistrării și nu a înmatriculării la primărie cu carte de identitate și ITP, o măsură abuziva atâta timp cât se putea înregistra cu factura de proveniență. Inspecția tehnică este decât un jaf național din banii noștri atât timp cât aceasta nu este făcută faptic, ci doar se eliberează un document printat conform cu producătorul”, a spus Dănuț Andruș.

Revendicările fermierilor sunt următoarele:

1.Echivalarea categoriei B cu TR și categoriei B1 cu TR1 

2.Obligativitatea înregistrării și nu a înmatriculării la primărie cu carte de identitate și ITP

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

3.Obligativitatea inspecției tehnice periodice 

4.Lipsa subvențiilor din conturi cu diverse tertipuri

5. Încasarea subvențiilor imediat ce se depune cererea în cont fără nici un fel de amânare

6.Legea forței majore neimplementată pentru a putea susține pe cei cu probleme financiare

7.Cadru legislativ adecvat pentru fermierii romani în fața invaziei investitorilor străini care primesc credite cu dobânda 0 

8.

Lipsa legii agendei, sau mai bine zis o lege făcută cu dosul, întrucât codul civil reglementează condițiile contractuale și nu mai era necesar o lege a agendei

9. Lipsa responsabilității angajaților instituțiilor statului 

”Deranjăm? Știm că deranjăm, dar aceleași probleme le aveți și voi! Dacă vă pasă, mai ieșiți din casă, dacă nu, stați liniștiți că atunci când veți ieși nu veți mai avea pentru ce. Noi murim și voi vă dați sporuri!”, a mai spus fermierul din Botoșani.

Revendicările transportatorilor

– mărirea pragului indemnizației de deplasare neimpozabile a șoferilor pe intern și extern

– ⁠acciză motorină

– ⁠concurența neloială cu companiile care nu dețin RCS și licențe

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

– ⁠taxa de drum

– ⁠beneficii și fonduri europene

– tichete pentru camioane electrice

– ⁠beneficii șoferi ca cei din construcții

– nereguli cântare vămi

– timpi așteptare vămi

– ⁠probleme containere port


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si