Amanda avea doar 8 ani, cand acoperisul unei cladiri, luat de vant, a lovit-o drept in cap si a ajuns in stare grava la spital. Era in coma si medicii spuneau ca numai o minune o poate salva. A luptat si a trecut peste toate, desi a fost nevoie de luni de spitalizare, de multe suferinte, pentru ca Amanda sa-si revina. Urmele tragediei de acum 10 ani o vor insoti insa toata viata.

Ea este permanent sub tratament, iar pentru ca si-a pierdut glanda lacrimara, nu o sa mai poata plange vreodata.

Amanda, alaturi de mama sa, in vara lui 2007, cand venea saptamanal la control la Bucuresti

Daca lupta cu moartea a castigat-o, o alta ce pare mult mai usoara la prima vedere, cu autoritatile, nu a reusit. In urma a mai bine de noua ani de procese, parintii Amandei au reusit sa obtina victoria in instanta, li s-a facut cumva dreptate, insa despagubirile de pe hartie au ramas doar acolo.  “Instanta obliga paratii Municipiul Galati şi Asociatia de proprietari nr. 375 Galati, in solidar, la plata sumei de 100.000 de lei cu titlu de daune morale”, suna verdictul judecatorilor de la Tribunalul Galati de la sfarsitul lui 2014. Abia in primavara anului trecut, acesta a ramas definitiv. 

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Robertono Ciobanu, tatal Amandei

“A trebuit sa asteptam sase luni de la decizia definitiva pentru a putea sa o punem in aplicare. In toamna, am fost la un executor judecatoresc sa incepem procedurile.

Au fost, din partea Primariei amanari peste amanari. Ultimul termen era 1 martie. Se pare insa ca nu voi primi banii nici acum pentru ca statul se pare ca poate face ce vrea”, ne-a spus suparat Robertino Ciobanu, tatal Amandei.
Banii, care nu sunt multi, 100.000 de lei inseamna undeva la 22.000 de euro, nu pot acoperi suferintele fetei insa o pot ajuta sa aiba o viata mai buna.

Amanda este acum o tanara frumoasa

“In locul (n.r din cap) unde a fost izbita de bucata de acoperis s-a creat un gol, iar acolo apare mereu infectia. Oricand poate face din nou meningita (n.r. fata a fost bolnava si in urma cu un an) nu stiu daca la urmatoarea mai supravietuieste. Singura ei sansa este o operatie complicata care i-ar putea acoperi cumva golul. Medicii de la noi nu vor sa faca operatia pentru ca este tare periculoasa, avem insa acceptul de la o clinica din Germania. Am dat avansul, dar pana in mai ar trebui sa platesc si restul sumei, iar eu depind de banii aceia de despagubire”, ne-a spus trist barbatul, care de ceva vreme munceste in strainatate pentru a strange banii pentru interventia fetei sale.

“Nu-mi vine sa cred! Suferinta fetitei mele valoreaza in ochiii statului 100.000 de lei, dar nici pe acestia nu-i primim. Insa, primaria cheltuieste mii si mii de euro pentru alte lucruri”, a mai spus barbatul.


 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si