Gigi Becali a primit o veste buna, zilele trecute, din partea avocatilor sai. Latifundiarul va primi in sfarsit inapoi terenurile sechestrate de Statul Roman, in dosarul schimburilor de terenuri cu MapN, in care afaceristul a fost si condamnat la inchisoare. Este vorba despre doua terenuri situate in Voluntari, unul de 782 mp, iar celalalt de 296 mp, in valoare totala de 431.000 euro. Cu doua saptamani in urma, instanta a dispus ridicarea sechestrului asigurator, dupa ce a constatat ca Becali a achitat toate sumele datorate: prejudiciu, cheltuieli judiciare si accesorii.


In dosarul schimburilor de terenuri, inculpatii Gigi Becali, Dumitru Cioflina si Viorel Babiuc au trebuit sa plateasca Statului Roman peste 850.000 dolari, plus dobanda de referinta a BNR. Decizia a fost luata in 2013, insa abia acum Becali a reusit sa reintre in posesia terenurilor respective.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Gigi Becali nu si-a recunoscut niciodata vina in dosarul schimburilor de terenuri. El a sustinut in fata judecatorilor ca nu a prejudiciat statul, deoarece terenurile respective fusesera deja rechizitionate de diverse persoane, care ar putea sa se considere prejudiciate.

Avocatii afaceristului au admis ca documentele prin care s-a facut schimbul sunt lovite de nulitate, tocmai pentru ca Armata nu mai era proprietara terenurilor la momentul schimbului, Becali luandu-si angajamentul ca va despagubi persoanele respective, in cazul unor conflicte civile. Becali a fost achitat in 2012 in acest dosar, insa un an mai tarziu condamnat la doi ani de inchisoare la Inalta Curte de Casatie si Justitie de catre un complet condus de judecatoarea Livia Stanciu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si