Moartea afaceristului din Sibiu, Adrian Kreiner a șocat o țară întreagă. Mai mult, acum există și temeri, deoarece autorii jafului nu au fost încă prinși.

Miercuri, 15 noiembrie anchetatorii au identificat un suspect, datorită urmelor ADN găsite în casa milionarului. El este un român aflat în Belgia, cunoscut pentru mai multe infracțiuni. Un apropiat al acestuia a fost ridicat din Timișoara și dus la Sibiu pentru audieri.

Atacatorul ar fi fost găzduit chiar în locuința lui la sosirea în țară.

Greșelile făcute de asasinii lui Adrian Kreiner în noaptea atacului

Așadar, chiar dacă cei trei indivizii au încercat să-și pună la punct întregul plan, ei nu au fost de fapt atenți chiar la toate detaliile, deoarece anumite greșeli au fost deja depistate de anchetatori. Ei erau acoperiți cu cagule în momentul atacului și au tăiat chiar conexiunea camerelor de supraveghere pentru a nu putea fi depistați.

”Orice infractor atunci când comite o infracțiune de cele mai multe ori face greșeli, pentru că tensiunea sub care el acționează, adrenalina, situațiile neprevăzute îl fac de multe ori să ia decizii care nu sunt total greșite, dar unele probabil că sunt greșite. Și de aici, șansa anchetatorilor de a ajunge mai repede la el, pentru că de ajuns la autori se ajunge. E adevărat că în unele situații se ajunge foarte greu, foarte, foarte rar nu prea se ajunge, sau dacă se ajunge, nu există suficiente probe, dar de cele mai multe ori, în 98% din situații

se ajunge la autor, și totodată sunt administrate și probe”, a explicat în exclusivitate pentru stirilekanald.ro, criminologul Dan Antonescu. 

Afaceristul din Sibiu și criminologul Dan Antonescu.

[Sursa foto: Colaj Facebook & Antena 3 CNN]

Citește și: EXCLUSIV- Dovada lăsată la locul faptei de criminalii afaceristului Adrian Kreiner. Detaliul conturează ideea de asasinat la comandă

Probele ADN au condus anchetatorii către un suspect

Marți, poliţiştii au făcut percheziţii într-un apartament din oraş, pe care presupuşii atacatori l-ar fi închiriat în regim hotelier, înainte cu trei zile de comiterea crimei.

De asemenea, există și niște imagini de pe camerele de supraveghere din cartierul Vasile Aron, pe strada Negoveanu cu indivizii care fumează liniștiți. Unul dintre ei avea și un rucsac în spate, în care se crede că se aflau bunurile luate din locuința lui Adrian Kreiner. Însă la ceea nu s-au gândit făptașii este proba ADN, cu ajutorul căreia oricine poate fi depistat într-un timp foarte scurt.

”Ei au considerat că dacă ajung acolo în casa omului de afaceri cu cagule pe față, cu mănuși în mâini pot face orice pentru că nu lasă urme. Greșit! Total greșit! De ceva timp a apărut o probă care este de netăgăduit și anume, ADN-ul. O astfel de situație se poate rezolva fără niciun fel de dubiu folosind expertiza genetică și aceasta dacă există date cu care să fie comparate urmele ridicate din casă, adică există urme în baza de date, acolo nu sunt doar cele dactiloscopice. Deci, baza de date genetice ajută foarte mult anchetatorii, așa cum baza de date referitoare la amprente, de asemenea ajută anchetatorii”, spune expertul criminalist.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Imagini surprinse de camerele de supraveghere din apropierea casei lui Adrian Kreiner.

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

Citește și: EXCLUSIV: Hoții care l-au bătut până la moarte pe afaceristul Adrian Kreiner au lăsat în urma lor niște semnale. Expert criminolog: ”Au transmis și altor datornici ce pot păți dacă nu-și achită datoriile la timp”

Acesta mai spune că cel puțin două baze de date sunt extrem de necesare într-o astfel de anchetă.

”Sunt cel puțin două baze și mă refer doar la acestea două fără a trimite la cea privind fizionomiile infractorilor, pentru că aici chiar s-a lucrat cu cagula pe față și e greu de identificat, dar nu imposibil dacă există imagini foarte, foarte clare. Se poate și cu cagula pe față să fie identificată o persoană. Deci, greșeli au făcut, voite, sau nevoite, provocate sau nu, dar cert este că anchetatorii sunt deja foarte aproape de ei. Au identificat o persoană. Așa cum se poate ridica o urmă biologică și se poate face o expertiză genetică, la fel și o amprentă digitală, dacă există a fost ridicată și ea poate fi folosită ca probă împotriva acestor indivizi”, a mai precizat Dan Antonescu.

Încă nu se știe dacă într-adevăr afaceristul din Sibiu ar fi avut vreo legătură cu unul dintre bărbații care i-au spart casa și l-au bătut, însă cert este faptul că ei dețineau foarte multe detalii despre milionar.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

”Acum dacă vorbim despre suspecți poate vreunul dintre ei, sau poate niciunul, dar comandatarul, cel care a comandat această faptă a avut legătură cu afaceristul. Și atunci, ei ca autori au avut foarte multe date la dispoziție. Dacă vorbim despre vreo persoană din anturajul victimei e clar că aceasta a avut acces în locuință și au acționat ca atare”, explică criminologul.

El este Adrian Kreiner, milionarul din Sibiu ucis în propria locuință.

[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Şeful Poliţiei Române a trimis o echipă de specialişti la Sibiu, pentru a ajuta în cazul omului de afaceri, Adrian Kreiner care a fost ucis în bătaie în propria casă

Adrian Kreiner a fost condus pe ultimul drum, vineri, 10 noiembrie de familie și cei apropiați. Fondatorul și administratorul Matec CNC Technik avea o iubită, dar și o fată în vârstă de 23 de ani. Și tânăra ar fi fost amenințată cu pistolul în seara atacului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si