Eduard Giosu a murit la scurt timp după ce a fost imobilizat de polițiști și dus la spital. De pe imaginile surprinse de body cam-ul purtat de unul dintre agenții prezenți la intervenție se observă că în momentul în care tânărul este dus la Primiri Urgențe, este așezat pe pat cu fața în jos și cu cătușele la mâini. Despre protocolul și modul de intervenție în astfel de cazuri a vorbit medicul Tudor Ciuhodaru, în exclusivitate pentru stirilekanald.ro

.

”După 25 de ani de medicină de urgență, chiar vreau să distingem două momente ale intervenției. Pe de o parte, vorbim de intervenția poliției, și ea trebuie analizată separat, pe de altă parte vorbim de toate etapele intervenției în ceea ce provește salvarea de vieți. Ați văzut și dumneavoastră documentele medicale, sunt 25 de minute în care SMURD-ul stă în acel loc. Am vrea să știm și noi ce manevre medicale s-au aplicat”, a spus Ciuhodaru.

Medicul Tudor Ciuhodaru: ”Timpul este esențial într-o astfel de intervenție ”

Medicul a vorbit și despre gravitatea situației în care se afla tânărul: ”Trebuie să vă avertizăm pe toți: Un hematom subdural acut, ceea ce a avut și acest pacient, este o afecțiune extrem de gravă, o urgență majoră. Presupune intervenție imediat, evaluare clinică, imagistică și biologică, intervenție neuro-chirurgicală de urgență.

Și, chiar și în aceste condiții, prognosticul rămâne extrem de rezervat. Mortalitatea e de 40%. Timpul este esențial într-o astfel de intervenție.

În cătușe la urgență. Imagini dramatice cu ultimele clipe de viață ale lui Eduard Giosu

În cătușe la urgență. Imagini dramatice cu ultimele clipe de viață ale lui Eduard Giosu

[Sursa foto: Captura Romania TV]

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Foto: Romania TV

Să vorbim strict din punct de vedere al gestiunii unui pacient agitat psihomotor, în momentul în care se ajunge la o intervenție. Fie în afara spitalului, fie chiar în spital. Există reguli foarte clare de contenție. Prima regulă e să te protejezi pe tine și pe pacienți. Există tehnici de imobilizare, tot ce înseamnă o astfel de intervenție în așa fel încât și viața lui și a celor din jur să fie protejate”.

Citește și: VIDEO- Ultimele clipe ale tânărului Eduard Giosu, filmate de bodycam-ul Poliției. „Ăsta e lovit și pe la cap, îi curge sânge”

”Din punctul meu de vedere, trebuie tratat ca un pacient indiferent că este sub influența unor substanțe sau alcool”

Am tratat de-a lungul timpului pacienți aduși din penitenciare de maximă siguranță. Pacientul rămâne pacient. Există reguli de contenție dacă e agitat sau pune probleme. Din punctul meu de vedere, trebuie tratat ca un pacient indiferent că are afecțiuni psihiatrice, este sub influența unor substanțe sau alcool. Trebuie să beneficieze de maxim de intervenție. Dacă vorbim de imobilizarea unui pacient, există reguli medicale foarte clare despre cum se face acest lucru”.

Eduard Giosu

Eduard Giosu

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Eduard Giosu a intrat în comă pe patul de spital și a fost operat, dar a murit după câteva zile. Analizele de sânge au arătat că fusese drogat cu 5 substanțe periculoase. Înainte de a interveni poliția, tânărul de 30 de ani a fost surprins între blocuri, aproape dezbrăcat, aruncându-se pe mașini.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si