O învățătoare din satul Fibiș, județul Timiș și-a dorit să îi facă pe copii să citească mai mult, astfel i-a venit o idee inedită de a amenaja o bibliotecă într-un autobuz vechi, scos din uz. Bibliozaurul, așa cum a fost denumit este un spațiu atât de îndrăgit acum de elevi și câteodată găzduiește și diferite evenimente educaționale.

Copiii, încântați de idee

Mona Vlai a vorbit în exclusivitate pentru stirilekanald.ro

despre ideea bibliotecii diferite, dar și despre ”trucurile” prin care încearcă să-i facă pe copii să îndrăgească școala.

Citește și: EXCLUSIV: Căldăruș Matei, olimpicul care ajută la dezvoltarea containerelor-bibliotecă în România/ ”Fiecare copil poate să găsească un punct de start pentru a-și îndeplini visurile”

”Ideea mi-a venit în timp ce căutam o soluție la lipsa unei biblioteci adecvate în școala noastră, școala de la Fibiș, Timiș. Tot căutând idei, am descoperit o inițiativă asemănătoare în județul Brașov, EduBUZZ-ul. Mi-a plăcut tare mult și am făcut tot ce mi-a stat în putință pentru a avea un autobuz transformat în bibliotecă/ludotecă/spațiu de lectură”, a spus învățătoarea.

Copiii au ajutat la amenajarea autobuzului cu cărți.

Copiii au ajutat la amenajarea autobuzului cu cărți.

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Reacția copiilor a fost pe măsură, atunci când au pășit pentru prima dată în autobuzul cu cărți.

”Nu e important numărul de pagini citit”

”Copiii au fost foarte încântați, au vrut să ajute și ei să aibă acces cât mai repede la BiblioZAUR. Am făcut un lanț de copii și astfel cărțile au ajuns din școală în autobuz cât ai clipi! ”, a mai adăugat Mona Vlai.

Citește și: Elev din clasa XII-a, olimpic internațional, numit Cetățean de Onoare al municipiului Târgu Jiu

Întrebată dacă mai sunt copii atrași de citit în ziua de astăzi, Mona Vlai a spus că acest aspect se educă în timp.

Întrebată dacă mai sunt copii atrași de citit în ziua de astăzi, Mona Vlai a spus că acest aspect se educă în timp.

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

”Copiii din vremurile actuale sunt supraîncărcați de informație obținută facil, prin intermediul dispozitivelor. De multe ori, preferă să folosească varianta audio pentru a asculta un text sau pentru a face o căutare pe internet. Le lipsește răbdarea de a citi o carte, de a se uita cu atenție la imagini ...Înțelegerea textului citit e iarăși o problemă des întâlnităși pe care ne străduim să o ameliorăm”, a precizat învățătoarea.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Întrebată dacă mai sunt copii atrași de citit în ziua de astăzi, Mona Vlai  a spus că acest aspect se educă în timp.

Eu cred că dragostea pentru cărți și lectură se educă, se atinge treptat: inițial, îi lași copilului libertatea de a alege cartea, apoi îl conduci ușurel spre texte prin care să se atingă și obiectivele școlare. Nu e important numărul de pagini citit, ci atenția cu care se face lectura.

Mă străduiesc să fac activitățile de la școală cât mai variate, cât mai interesante, pentru ca cei mici să vină cu plăcere și să fie automotivați să se implice”, a povestit Mona Vlai.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si