Școala Gimnazială Nr.1, din Curcani se mândrește cu un hub educațional. Acesta a fost inaugurat pe data de 26 septembrie și reprezintă un real beneficiu pentru elevi, dar și pentru profesori.

Profesoara de chimie face naveta zilnic de la București 

Vali Neagu, profesoară de limba și literatura română la această școală a explicat în exclusivitate pentru stirilekanald.ro  care au fost reacțiilor elevilor atunci când au pășit pentru prima dată în laboratorul mult visat, dar și cum a ajuns să se construiască.

Citește și: EXCLUSIV- O învățătoare le-a dăruit elevilor săi un kit de supraviețuire: ”Am simțit că în sistemul educațional românesc are loc o schimbare de paradigmă”

Școala Gimnazială Nr.1, din Curcani se mândrește cu un hub educațional.

Școala Gimnazială Nr.1, din Curcani se mândrește cu un hub educațional.

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

”O urmăream de mult timp pe Melania Medeleanu și Asociația Zi de Bine pe care o conduce și îmi doream să vină la Curcani să țină un curs de public speaking copiilor de la gimnaziu. Așa că m-am hotărât să îi scriu pe Facebook. Mi-a răspuns și mi-a cerut detalii despre școală, apoi s-a hotărât să ne viziteze și să ne ajute. A fost impresionată de eforturile pe care le facem pentru a crește prezența copiilor la școală și rezultatele la Evaluările Naționale, dar ce a impresionat-o cel mai mult a fost ora de chimie pe care doamna profesoară o ținea în laboratorul de informatică, încercând să le explice elevilor experimentele pe care niciodată nu le-ar fi putut realiza deoarece nu aveam un laborator de chimie, cu ajutorul unei table inteligente.

Nu doar povestea orei în sine este impresionantă, ci și povestea doamnei profesoare care face naveta zilnic de la București, pentru care fiecare oră trebuie să fie plăcută și pe înțelesul copiilor, deși peste câțiva ani, nu mulți, va ieși la pensie”, a spus Vali Neagu.

”Toți copiii vor experimenta și vor înțelege că...totul e știință!”

”Melania nu a stat pe gânduri și a hotărât că la Școala Gimnazială Nr.1

Curcani va fi făcut un hub educațional pentru științe, un prototip, un exemplu pentru alte școli din țară. Au muncit mult, am avut piedici, dar oamenii de bine au reușit să investească 40.000 de euro, iar hub-ul educațional pentru științe arată senzațional. E un vis din care chiar dacă ne ciupim, nu ne putem trezi. Începând de la preșcolari și finalizând cu gimnaziul, toți copiii vor experimenta și vor înțelege că...totul e știință!”, a mai adăugat cadrul didactic.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citește și: Tichete educaționale de 500 de lei pentru elevi și preșcolari. Cum poți obține banii de la stat

Copiii au fost uluiți de proiect și abia așteaptă să experimenteze la orele de chimie, fizică și biologie.

Copiii au fost uluiți de proiect și abia așteaptă să experimenteze la orele de chimie, fizică și biologie.

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

Copiii au fost uluiți de proiect și abia așteaptă să experimenteze la orele de chimie, fizică și biologie.

Care au fost reacțiile elevilor când au intrat în noul laborator?

”Le-a plăcut foarte mult. "Este cea mai frumoasă oră de chimie din viața mea!","Wow, ce tareee! Noi vom face aici orele de fizică și de chimie? Și vom face experimente?", "Ce ne bucurăm că a fost

inaugurat să prindem și noi acum, în clasa a VIII a, să ne bucuram de laborator!". Acestea au fost câteva dintre reacțiile elevilor”,  a povestit Vali Neagu, care a fost desemnată profesorul anului din mediul rural. 

Citește și: EXCLUSIV: Anul școlar 2023-2024 între promisiuni și incertitudini. ”Profesorii de calitate creează școli de calitate, astfel că au nevoie de tot suportul posibil din partea societății”

Vali Neagu profesor de limba și literatura română la Școala Gimnazială Nr.1, Curcani a fost desemnată profesorul anului din mediul rural. Aceasta își dorește să ajute la scăderea absenteismului și a abandonului școlar.

Vali Neagu profesor de limba și literatura română la Școala Gimnazială Nr.1, Curcani a fost desemnată profesorul anului din mediul rural. Aceasta își dorește să ajute la scăderea absenteismului și a abandonului școlar.

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Școala Gimnazială Nr.1, din Curcani, j u dețul Călărași este o școală din mediul rural, prima care a avut curajul în anul 2021 să intre în proiectul-pilot al Ministerului Educației, de schimbare de paradigmă curriculară. 

”În anul școlar 2021-2022 am înființat un atelier de literație Eroi de poveste, la care participă 25 de elevi de ciclul primar și 25 de elevi de la gimnaziu și care are drept scop prevenirea analfabetismului funcțional și dezvoltarea literației. Datorită activităților derulate, sunt câștigătoarea premiului oferit de Teach For Romania, în cadrul Galei pentru Profesorul anului din mediul rural la secțiunea Dezvoltarea literației. Premiul acesta m-a motivat foarte mult, am făcut între timp un curs postuniversitar, Leadership educațional pentru transformare sustenabilă, iar datorită acestor două întâmplări minunate (premiul și cursul) am înființat o școală de vară, ELFI, unde alături de câțiva colegi, am făcut voluntariat pentru copiii din comunitate, venind zilnic la școală pentru 90 de copii care au vrut să își petreacă vacanța alături de noi, învățând jucându-se. Am făcut activități de literație, numerație, robotică, pregătire pentru Evaluarea Națională, cluburi de limba franceză și limba engleză, hand-crafts, iar în pauze se relaxau dansând zumba”, explică Vali Neagu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si