Alexandra, tânăra însărcinată în luna a treia din Botoșani care urma să aducă pe lume al patrulea copil a trecut prin chinuri mari timp de aproximativ opt ore. Ea trimitea mesaje mamei și soțului său de pe patul de spital, spunând că nu mai are aer și că nu mai poate să suporte durerea.

Mama Alexandrei, tânăra de 25 de ani din Botoșani care a murit pe patul de spital după ce și-a strigat durerea ore în șir a vorbit despre noaptea tragediei și despre cum se îmbărbătează pentru cei trei micuți pe care i-a lăsat în urmă fiica ei.

Mama Alexandrei, tânăra de 25 de ani din Botoșani care a murit pe patul de spital după ce și-a strigat durerea ore în șir a vorbit despre noaptea tragediei și despre cum se îmbărbătează pentru cei trei micuți pe care i-a lăsat î[Sursa foto: Alexandra Ivanov - Facebook]

Dimineața, Alexandra a fost mutată la Terapie Intensivă, iar la scurt timp a făcut un stop cardiorespirator și nu a putut fi salvată în ciuda manevrelor de resuscitare.

O lume întreagă a fost revoltată de acest caz, care de altfel nu este singurul.

Zilele trecute a fost finalizată audierea soțului Alexandrei iar acum, cadrele medicale urmează să ofere declarații.

”Sunt mamă și mă doare”

„Audierile s-au făcut extrem de minuțios. Dl inspector, polițistul anchetator, extrem de vigilent, aplecându-se asupra fiecărui amănunt. Noi, avocații, și spunem «amănuntele câștigă sau pierd procesele». Sigur că ele sunt foarte importante”,  a spus Gianina Vera Poroșnicu pentru Botoșăneanul.

Mama Alexandrei Ivanov a vorbit în exclusivitate pentru stirilekanald.ro despre orele petrecute în spital de Alexandra, dar și despre faptul că își dorește să meargă mai departe pentru a-i putea crește pe cei trei copii pe care i-a lăsat în urmă tânăra.

Citește și: Maternitatea Spitalului „Mavromati” din Botoșani se va moderniza. Anunțul făcut de Consiliul Județean

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

”Îmi doresc să nu fie în zadar sacrificiul Alexandrei. În locul ei poate fi oricine, mamă, fiică, soră... Trebuie ca pe viitor să putem să mergem mai departe. Sunt mamă și mă doare, e fata mea totuși. Eu atunci eram de servici, eram de gardă, am și eu responsabilitățile mele, nu poți...nici

nu m-am gândit o clipă că se poate întâmpla așa ceva, pentru că și eu tot în spital lucrez. La mine sunt trei copii, dar un copil trebuie să plângă, să nu doarmă, dar stau toată noaptea lângă dânsul, îi fac orice, chem medicul, eu nu îmi pot permite să îmi părăsesc locul de muncă, dar dacă știam chemam pe cineva de acasă la orice oră. E vorba de experiență. Eu când am născut nici nu am avut medic curant. Nu știu ce să zic. N-aș mai spune dacă, dacă ăsta deja este acum tardiv și ne facem rău. O luăm și pe partea cealaltă. Eu atâta vreau să zic și vreau să o spun la oricine, și am spus-o, poate finalul era același, poate atâta a fost, să zicem”,  a spus Doina Miron.

Mesajele date de Alexandra soțului ei în timp ce aceasta se afla în spital.

Mesajele date de Alexandra soțului ei în timp ce aceasta se afla în spital.

[Sursa foto: Colaj Alexandra Ivanov, Petronela Haure]

Doina Miron a mai spus și că nu o știa pe Alexandra să fi avut vreodată probleme de sănătate, singurele momente când a stat în spital fiind când a născut.

”Nu vreau să-mi amintesc prea multe pentru că mă doare chinul ei”

”Eu nu o știu cu nicio afecțiune, ea nu a stat niciodată în spital, a stat numai cât a născut copiii și internări de o zi, controalele care i le dădea în timpul sarcinii de care beneficiază orice gravidă.

Dar altfel, niciodată, nici de copil. În clasa a V-a a avut o amigdalită și atunci i-am făcut câte injecții, cum era atunci pe timpuri, dar altceva nu știu. Revin, poate finalul era același, poate atât i-a fost ghemul, dar pe mine mă deranjează nepăsarea. Deci, puteai să o bagi în operație, puteai să încerci să faci ceva, puteai să o vezi. Poate murea pe masa de operație, poate zic că finalul era același, dar durerea cu care a strigat ea toată noaptea și a urlat de durere. Ea nu urla, dar în ghilimele, urletele acelea de durere, adică asta doare tare, nepăsarea. Deci nu se poate. Acum să ne întoarcem, eu nu știu ce a fost acolo, nici nu vreau să-mi amintesc prea multe pentru că mă doare chinul ei”,  a precizat mama tinerei.

Citește și: "Ai de gând să mă împuști?" Tânăra însărcinată l-a întrebat pe polițist înainte să fie împușcată mortal- VIDEO

În ciuda ploii, duminică seara aproximativ 20 de persoane s-au strâns și au mers în fața Prefecturii pentru a aprinde o lumânare Alexandrei.

În ciuda ploii, duminică seara aproximativ 20 de persoane s-au strâns și au mers în fața Prefecturii pentru a aprinde o lumânare Alexandrei.

[Sursa foto: Colaj Alexandra Ivanov, Petronela Haure]

”Ce am mai înțeles așa, ce vorbește lumea că medicul ar fi avut tot în noaptea aia o operație, alții spun că nici n-ar fi fost în spital, nu știu ce să zic. Chiar dacă ar fi fost toată noaptea în operații, mai spunea cineva că trebuia să intre în concediu și a chemat toate pacientele să le rezolve. Dar chiar dacă, tu primești mesaje, da du-te domnule puțin și vezi că e garda ta, chiar dacă te ocupi și de pacienți. Nu am niciun sentiment de ură față de nimeni pentru că trebuie să mă împac cu ideea. Dacă nu mă împac cu ideea, ce fac, mă îmbolnăvesc și nu mai am grijă de copii, și copiii erau ochii. Eu am o responsabilitate, și morală și toate felurile, deci eu nu am cum să cedez. Mă rog la Dumnezeu să-mi dea putere să-i văd pentru că totuși are un copil de un an, deci eu am 50 de ani acum. Dacă tot spun dacă, dacă, dacă stau și mă afund în trecut. Cei mici au nevoie de una de alta și sunt legați de mine”,  a mai spus în lacrimi Doina Miron.

”O să le ofer lor poate ce nu i-am oferit ei când era copil”

”Nu-și mai are rost dacă. O să spună anchetatorii concluziile. Eu conștientizez că o să fie și momente mai grele, de exemplu o să fie ziua mamei, dar eu o să le ofer lor poate ce nu i-am oferit ei când era copil, adică nu o să fac cu greutate ceea ce fac. Am și ginerele, și el este copil, nu are părinți, are doar un frate. Trebuie să fiu părinte și pentru el, trebuie să îi alin și lui cumva supărările, să-l sprijin”,  a concluzionat mama Alexandrei.

Citește și: EXCLUSIV- Cazul gravidei operată de hernie, la Târgu Jiu. Președinte Protecția Pacienților: ”Dovedește foarte clar superficialitatea cu care pacienta a fost investigată. O simplă ecografie ar fi arătat că e însărcinată”

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

În continuare au loc comemorări în Botoșani. În ciuda ploii, duminică seara aproximativ 20 de persoane s-au strâns și au mers în fața Prefecturii pentru a aprinde o lumânare Alexandrei.

Astăzi, 4 septembrie, la meciul dintre FB Botoșani și FC Hermannstadt, jucătorii vor purta pe teren tricouri cu fotografia Alexandrei, alături de mesajul ”Nu am aer”. De asemenea, FC Botoşani a scos la licitaţie tricoul jucătorului Victor Dican, iar suma strânsă va fi donată familiei Alexandrei. 

Astăzi, 4 septembrie, la meciul dintre FB Botoșani și FC Hermannstadt, jucătorii vor purta pe teren tricouri cu fotografia Alexandrei.

Astăzi, 4 septembrie, la meciul dintre FB Botoșani și FC Hermannstadt, jucătorii vor purta pe teren tricouri cu fotografia Alexandrei.

[Sursa foto: Vlad Miron - Facebook]

"În momentele de cumpănă ale membrilor comunităţii noastre, facem tot posibilul să ajutăm pentru a arăta că nimeni nu este singur la nevoie. Aşa cum bine ştiţi, Alexandra, o tânără botoşăneancă de 26 de ani, s-a stins din viaţă, în mod nedrept, fiind însărcinată cu cel de-al patrulea copil. Astfel, FC Botoşani face, din nou, apel la ajutorul vostru. Scoatem la licitaţie tricoul oficial al lui Victor Dican, iar suma strânsă va fi donată familiei îndoliate. Licitaţia, care porneşte de la 500 lei, este deschisă până sâmbătă, 2 septembrie, când vom disputa următorul meci de pe teren propriu, împotriva celor de la Hermannstadt, iar câştigătorul va fi invitat la meci pentru a-şi ridica premiul. Transmitem, pe această cale, sincere condoleanţe familiei îndoliate, şi le dorim multă putere pentru a trece peste această răscruce!",  a anunţat clubul botoşănean.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si