Maria Precub amenajează containerele și le transformă în cele mai moderne căsuțe turistice, birouri sau cafenele. Ba mai mult, multe dintre ele ajung în Germania și Ungaria.
”Clientul vine cu ideea și noi aducem realitatea”
”Mereu am văzut un potențial neexploatat în "cutiuțele astea metalice". Mai ales la noi în România, unde lumea are obiecții față de containere când vine vorba de locuit.
Și asta pentru că nu au cunoștințe practice, le compară căsuțele din container cu casele tip rulotă ceea ce nu este sănătos. Sau pur și simplu se gândesc la containere modulare în loc să imagineze un container maritim, cu structura rigidă și masivă cu un interior călduros și cozy. Exista un "gap” informațional, iar participanții pieței nu prea ajută consumatorul final să ia decizii înțelepte bazate pe cunoștințe, ci profită de această lipsă de informație și fac profit pe termen scurt, producând “barăci” numite containere calitativ slabe, și atunci întâlnim foarte multe cazuri când consumatorul final rămâne cu aceasta experiență negativă”,
a explicat antreprenoarea.
”Nu este greu absolut deloc, din contră. Oricine își poate imagina o clădire modulară dacă știe dimensiunile standard ca să nu ne încurcăm cu logistica “produsului finit”. Dacă primim o schiță de mână cu detalii, ce își dorește clientul, din ce materiale, deja putem face calcule și oferte orientative.
Dacă este vorba de un proiect mai complex și vine vorba de proiectare, ne putem ocupa și de acesta. Fie vorba de arhitectura sau design. Clientul vine cu idea iar noi aducem la realitate. Avem o experiență de 15 ani în domeniul containerelor și am lucrat pe proiecte foarte speciale dar și la clădiri din peste 150 de bucăți de containere”, a mai povestit Maria Precub.
Prețurile containerelor încep de la 25.000 de euro
”Depinde foarte mult de modelul ales. Noi avem 4 modele standard de căsuțe, denumite în ordine crescătoare: COZY, FREEDOM, RELAX și FAMILY, iar prețul de pornire este 25.000 euro+ TVA. Pe lângă aceste căsuțe, confecționăm și alte spații modulare și mobile din container, cum ar fi: scoli, grădinițe, cofetarii, fast-fooduri, birouri, cabinete veterinare, florării, ateliere, etc. Acestea sunt personalizate conform cerințelor”, a spus antreprenoarea.
Anul trecut, afacerea Mariei Precub a depășit pragul de 500.000
de euro datorită cererilor în creștere.
”Anul trecut spre exemplu a fost un an peste așteptări, am depășit pragul de 500.000 Euro. Am reușit să ne dublăm cifra de afaceri față de anul precedent, asta în condițiile în care eram după pandemie, cu lanțuri logistice blocate, ce au tras automat după sine un șir de condiții nefavorabile: scumpirea materiilor prime, scumpirea containerelor maritime pe care foloseam la construcția caselor, scumpirea de energie.
Chiar și în anul pandemiei am reușit să realizam o creștere de 18% în profit față de anul precedent. Asta după ce am recalibrat obiectivele pe termen scurt și ne-am focusat pe anumite segmente”, a mai adăugat Maria Precub.
Afacerea Mariei Precub are în continuare planuri mărețe, printre ele numărându-se dezvoltarea și educarea echipei.
Primul și cel mai important este: dezvoltarea și educarea echipei și a mea personală ca să nu ne plafonăm. Consider că adevăratul avantaj competitiv în orice domeniu este viteza de învățare și capacitatea de adaptare la condiții noi de piață. Acest lucru este cel mai greu de realizat dar și cel mai răsplătit, așa că este pe locul 1 în priorități. Iar apoi, dezvoltarea capacității de producție ca să putem optimiza deservirea cererii și de a diminua timpul de execuție”, a explicat antreprenoarea.