Chiar dacă trăim într-o societate în care mersul la psiholog este de cele mai multe ori asociat sub diverse forme, oameni ca Marius Pentilie își doresc să ajute și să promoveze serviciile de sănătate mintală. Astfel, în prezent, Marius are 20 de cabinete în Cluj-Napoca în care a investit în jur de 1 milion de lei. Marius Pentilie a vorbit în exclusivitate pentru stirilekanald.ro despre cabinetele sale, dar și despre cât de important este să mergem la psiholog atunci când întâmpinăm probleme cărora nu le găsim o rezolvare.

În 2009, Marius a deschis primul cabinet de psihoterapie

”E o sarcină dificilă să mă descriu ca om, pentru că sunt foarte multe aspecte la care ar trebui să mă refer, la personalitatea mea, la rolurile pe care le am sau la ceea ce fac. Ce pot să zic despre mine este că întotdeauna am fost o persoană foarte curioasă, îmi place să am experiențe diverse, să încerc lucruri noi, să aflu cum funcționează lucrurile și cauzele care stau la baza lor. Întotdeauna mi-am dorit să am cât mai multă cunoaștere, deoarece aceasta aduce cea mai multă valoare pentru mine. Iar ceea ce fac cred că m-a ajutat foarte mult să mă înțeleg pe mine și pe ceilalți”, a spus psihologul.

Marius Pentilie - psiholog

Marius Pentilie - psiholog

[Sursa foto: Marius Pentilie - Facebook]

”Psihologia este o pasiune de-a mea pe care am descoperit-o în conexiune cu filosofia și istoria, care mă pasionează la fel de mult.

În prezent, mă regăsesc în postura de lider la Centrul pe care l-am dezvoltat, ca lider am o responsabilitate atât față de colegii mei, cât și de clienții noștri, ca să le ofer oportunitățile și posibilitățile prin care să își dezvolte potențialul pe care îl au. Sunt și tată, am o fetiță de 5 ani jumate cu care am o relație foarte bună și încerc să petrec cât mai mult timp cu ea, chiar dacă relația cu mama ei nu a funcționat.
Relațiile ne definesc cel mai mult și chiar din relațiile eșuate putem să învățăm foarte multe
, a mai adăugat Marius Pentilie.

Citește și: Acest tată și-a găsit fiii de 7 și 9 ani morți în casă, în UK, alături de mama lor: „A fost un privilegiu să le fiu tată”

În anul 2009, Marius Pentilie, absolvent al unui master cu această specializare, a deschis în Cluj-Napoca primul său cabinet de psihoterapie, însă nu știa neapărat care va fi parcursul lui mai apoi.

Care este prețul unei ședințe la psiholog

”La început nu m-am gândit să deschid un Centru de psihologie, tot ce îmi doream era să pot să mă întrețin din ceea ce făceam, deoarece în 2009, la momentul la care eu am început, psihologia nu era atât de populară și puțini oameni mergeau la psiholog. Cu timpul am început totuși să am tot mai mulți clienți, până în punctul în care nu mai făceam față, și așa m-am decis să încep să colaborez cu un alt psiholog. Deoarece acea colaborare a funcționat foarte bine iar cererea a crescut foarte mult, a trebuit să fac alte colaborări, să diversific serviciile, iar în prezent avem peste 25 de psihologi, 5 coachi, 2 medici și urmează să colaborăm și cu un logoped”, a precizat psihologul.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Citește și: Un elev de liceu din Serbia i-a povestit psihologului școlii că plănuiește să comită un masacru

”Oferim atât servicii de psihoterapie, cât și de coaching pentru persoane fizice și companii, online și fizic, la aceste servicii se adaăugă cele medicale de psihiatrie și logopedie. Costul unei sesiuni de psihoterapie este între 300 de lei și 180 de lei pentru studenți, în funcție de psiholog, pentru coaching, costurile sunt între 500 și 250 de lei/ședință” , a mai spus Marius Pentilie.

Pentru anul acesta planul lui Marius este să se extindă cu cabinetele, deoarece are o cerere în creștere, dar și se concentreze mai mult pe partea corporate.

Pentru anul acesta planul lui Marius este să se extindă cu cabinetele, deoarece are o cerere în creștere, dar și se concentreze mai mult pe partea corporate.

[Sursa foto: PixaBay]

Cât despre mersul la psiholog, acesta spune că oamenii vin în general atunci când nu mai pot să facă singuri față sau atunci când vor să se dezvolte personal, sau că îmbunătățească relațiile.

Citeste si: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România- radioimpuls.ro

Citeste si: „Orașul Mântuirii” sau „mini-Grecia” de la malul Mării Negre. Așezarea antică ascunde un tezaur chiar lângă țărm- antena3.ro

”Unii clienți vin pentru o perioadă pentru o anumită problemă, poate un an, 2, după care revin după un timp când se confruntă cu alte dificultăți. Sănătatea noastră mintală este importantă și ar trebui să facem controale de rutină la fel ca și pentru sănătatea fizică”, a povestit specialistul.

Pentru anul acesta planul lui Marius este să se extindă cu cabinetele, deoarece are o cerere în creștere, dar și se concentreze mai mult pe partea corporate.

”Pentru 2023 planul este să ducem serviciile de sănătate mintală și coaching mai mult în companii și în corporații unde avem contracte, dar vrem să ne concentrăm mai mult pe această parte, deoarece am văzut o deschidere semnificativă din partea corporate și o nevoie destul de mare a angajaților de dezvoltare personală. Oamenii sunt tot mai interesați de reziliența la stres, managementul stresului, gestionarea emoțiilor sau burnout. În 2023 ne așteptăm la o cifră de afaceri de 2,5 milioane de lei, bani pe care îi vom folosi ca să ne dezvoltăm și să promovăm serviciile de sănătate mintală. Scopul nostru este să ajutăm clienții noștri să-și transforme gândurile și emoțiile în cei mai buni prieteni”, a concluzionat Marius Pentilie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si