LUCA PETRESTEANU, prietenul lui Alexandru: Cand am vazut fumul care iesea din el, si a tipat si o colega... a tipat „fum” sau „arde”. I-am dat telefonul ca sa vorbeasca ea cu salvarea si m-am urcat acolo. Primul lucru pe care l-am vazut e ca nu avea nicio haina pe el. Respira, gemea ca il durea extrem de tare si primul  lucru a fost sa ma urc pe el ca sa nu se ridice.

Alexandru este in viata datorita prietenului sau. Dovada stau imaginile: cu propriul trup, Luca l-a protejat si l-a impiedicat sa se ridice, fiindca s-ar fi putut electrocuta din nou. Chiar si dupa ce au sosit salvatorii, a continuat sa isi linisteasca amicul si sa ii spuna ca teama lor e trecatoare.

LUCA PETRESTEANU- prietenul lui Alexandru: In secunda in care suferea asa, el nu prea mai tinea la viata lui. voia doar sa scape. Moarte, viata...nu ii pasa. Am sunat la salvare, dar pentru el nu era destul, am incercat sa ii dam motive sa traiasca. El nu voia sa moara, dar credea ca o sa moara pe loc pentru ca simtea o durere inimaginabila. 

Deocamdata, Alex este intr-o coma indusa, la Spitalul Militar din Belgia, iar starea lui e stabila. Fratele sau, Stefan, ii e alaturi tot timpul si dupa ultimele analize, are increderea ca va fi bine!

Cu toate acestea, nu poate fi operat, fiindca orele critice n-au trecut. Ca sa poata suporta durerea uriasa, medicii il tin pe Alexandru intr-o coma indusa si, la fiecare cateva ore, au vesti pentru rudele ingrijorate.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Stefan sta singur intr-o rezerva cat un salon, e conectat la aparatura performanta si e monitorizat continuu de un medic belgian. Tratamentul salvator nu e altceva decat un drept normal intr-o lume civilizata, insa Romania n-a putut sa i-l ofere. Sansa la viata i-a fost refuzata fiindca putinele locuri  disponibile pentru arsi erau ocupate, iar problema care pare sa n-aiba rezolvare de la Colectiv incoace, nu mai mira pe nimeni.

Intrebat de ce sectiile pentru arsi din Iasi si Timisoara nu sunt gata inca, Ministrul Sanatatii a declarat ca inca asteapta aparatura medicala. Din fericire, salvarea a venit iarasi de la straini si de la cei de- acasa.

Solidari cu Alexandru, cunoscutii au creat o pagina de Facebook special pentru el.

Ca sa se vindece, Alexandru va sta luni de zile in spital. Cand medicii vor considera, adolescentul va fi supus interventiilor de refacere a tesuturilor afectate.

 

 

 

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si