ÎPS Teodosie este urmărit penal pentru cumpărare de influență, conform anunțului făcut marți de Direcția Națională Anticorupție (DNA). În același dosar este urmărit penal și un consilier din cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la cumpărare de influență.

Detalii halucinante din ”Dosarul Mană Cerească”

Mai exact, Arhiepiscopul Tomisului ar fi devenit personajul principal într-o anchetă jurnalistică despre banii publici care ajung la biserici.

El este acuzat că a promis o mită de 160.000 de lei pentru a obţine în schimb fonduri de 800.000 de lei pentru finanțarea unor lucrări de construcție ori reabilitare a unităților de cult aflate în subordinea Arhiepiscopiei Tomisului. Întregul moment a fost surprins de o cameră ascunsă.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei a venit la scurt timp și cu un punct de vedere în acest sens, încălcând  flagrant hotărârea Sfântului Sinod. Acesta a spus că regretă că aceste tensiuni au apărut în ajunul sărbătorilor. 

”Întrucât Arhiepiscopia Tomisului a solicitat, prin comunicatul său din 21 noiembrie 2023, autorităților publice "să aprecieze dacă fapta pretinsului „intermediar” cade sub incidența prevederilor art. 244, 258, 291, 348 sau a altor prevederi din Codul Penal și să acționeze în consecință” și și-a rezervat dreptul de a se adresa instanțelor competente pentru examinarea și eventuala soluționare a situației, menționăm că ne menținem punctul de vedere privind nevinovăția Înaltpreasfințitului Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului și a Consilierului eparhial.

Regretăm că aceste momente de tensiune (mai mult sau mai puțin artificială) apar în perioadă de post ori în ajunul marilor sărbători, parcă anume pentru a umbri frumusețea rugăciunii și a trăirii creștine”, se precizează în comunicat transmis de Biroul de presă al Arhiepiscopiei Tomisului.  

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Dosar Teodosie

ÎPS Teodosie este urmărit penal într-un dosar numit ”Mană Cerească”.

[Sursa foto: Captură ecran Recorder- Youtube]

Citește și: Prima reacție a Patriahiei Române după declanșarea urmăririi penale față de IPS Teodosie

Clarificări în ceea ce privește filmarea compromițătoare cu Arhiepiscopul Tomisului

Avocatul Adrian Cuculis, cel care îl reprezintă pe Arhipiscopul Tomisului a vorbit în exclusivitate pentru stirilekanald.ro despre dosarul ”Mană cerească” în care acesta este implicat și a menționat că totul pare a fi doar o provocare.

”În legătură cu filmarea, lucrurile stau în felul următor, acea persoană, care desigur este o persoană care este condamnată, încerca probabil să mai iasă puțin la suprafață, la lumină cu ceva și s-a apucat să facă lucrul acesta, după ce ani de zile el a fost parte din sistemul acesta care îi dădea să mănânce, să zic așa. Nu mi se pare că este decât o provocare, o provocare care avea o probă strânsă neloial și care în cele din urmă va duce bineînțeles la închiderea dosarului printr-o frumoasă clasare. Eu așa cred că se va întâmpla”, a spus avocatul. 

Dosar Teodosie

ÎPS Teodosie a fost filmat cu camera ascunsă în timp ce promitea o mită de 160.000 de lei.

[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Fostul premier regretă deciziile luate în timpul pandemiei: "Îmi pare profund rău pentru durerea, pierderea şi suferinţa acelor victime şi a familiilor lor"

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: SAGA FESTIVAL 2024. Motivul invocat de Nicki Minaj, criticat dur și ironizat: "Ne afectează imaginea și prestigiul”- radioimpuls.ro

Chiar și Arhiepiscopul Tomisului și-a spus punctul de vedere. El a specificat că nu este urmărit penal, ci doar se fac niște verificări.

Nu e nicio urmărire. Se fac nişte verificări. Nu există probe, nu e nicio urmărire. Eu nu ştiu de aşa ceva. Nu mă interesează ce este. Eu ştiu că nu am nicio problemă”,  a declarat Arhiepiscopul Tomisului, la Antena 3 CNN.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si