Marcela, o româncă în vârstă de 56 de ani stabilită în Israel povestește cu groază de clipele trăite acolo în ultimele zile de când au început atacurile dure ale grupării Hamas. Totul stă sub semnul incertitudinii, iar actele de cruzime au înspăimântat o lume întreagă. După ce Hamas a atacat Israelul sâmbătă, Israelul a răspuns ordonând „asediul complet” al Gazei. De atunci, nimeni nu mai are liniște, iar în Europa au loc tot felul de alerte cu bombă, dar și diverse atacuri soldate cu morți.

Despre atacul sângeros al Hamas asupra Israelului, președintele Statelor Unite ale Americii a spus doar că este „cea mai neagră zi pentru evrei de la Holocaust încoace”.

Românca îi numește monștri pe cei care au luat ostatici copii, femei și bătrâni 

Marcela Herschovici a povestit în exclusivitate pentru stirilekanald.ro despre ceea ce s-a întâmplat în Israel în ultimele zile și despre cum crede că se va termina acest conflict care durează de ani de zile.

”Au fost foarte mulți morți, i-au căsăpit, au tăiat capul copiilor, au ars oamenii de vii. Sunt foarte violenți și sadici. Nu știu ce să mai cred. Suntem înconjurați și la nord. Tot ce sper este să fie bine, dar deocamdată bombardăm și noi și ei ”, spune românca.

Marcela Herschovici - româncă stabilită în Israel

Marcela Herschovici - româncă stabilită în Israel

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

Citește și: Alertă cu bombă la Roma. 900 de copii dintr-o școală au fost evacuați

Marcela nu are nicio speranță că totul se va termina prea curând

Marcela spune că situația este foarte tensionată în Israel și chiar îi numește monștri pe cei care atacă cu cruzime, fără să se gândească la copii și la toți cei care nu sunt amestecați în tot acest conflict.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

”Sunt niște monștri. Sunt în zona noastră, dar mai puțin la noi din cauza aeroportului. Au mai fost atacuri în trecut aici, sunt la fel, dar faptul că au o omorât oamenii în case, au luat ostatici copii, femei, bătrâni este diferit. O să fie rău”, a mai declarat Marcela.

Dr. Ashraf Al Qudra, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății din Gaza, acuză din nou Israelul pentru explozia de marți de la spital.

Dr. Ashraf Al Qudra, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății din Gaza, acuză din nou Israelul pentru explozia de marți de la spital.

[Sursa foto: Profimedia]

Foarte mulți de acolo s-ar baza pe sprijinul SUA, asta deoarece Blinken a spus că a discutat în detaliu despre ce are nevoie Israelul pentru a se apăra și modul în care SUA poate să satisfacă aceste nevoi. 

Sentimentul de nesiguranță, trăit de toții românii plecați în Israel

„Pierderea lor este incomensurabilă”, a spus Secretarul de stat al SUA. „Nimeni nu ar trebui să treacă prin așa ceva”. Totodată, Președintele SUA, Joe Biden a sosit miercuri în Israel, în a douăsprezecea zi de război în contextul atacurilor tot mai dure. Preşedintele american va avea mai întâi "o întâlnire bilaterală restrânsă, foarte restrânsă" cu premierul israelian Benjamin Netanyahu. El se va reuni apoi cu cabinetul de război israelian şi cu membri ai forţelor de securitate care răspund la atacurile Hamas, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John Kirby.

”Cred, avem sprijinul Americii dar lor nu le pasă de nimic și nici de oamenii lor. Foarte puțini oameni lucrează, în cele mai multe locuri nu se învață. În centru se simte mai bine, nu este așa de rău.

Dar totuși este un sentiment de nesiguranță. Ieri am crezut că fac infarct de frica alarmelor în drum spre casă”,  a mai spus românca.

Ministerul palestinian al Sănătății a anunțat că 471 de persoane au fost ucise în explozia de marți de la spitalul din Gaza, iar 314 au fost rănite.

Ministerul palestinian al Sănătății a anunțat că 471 de persoane au fost ucise în explozia de marți de la spitalul din Gaza, iar 314 au fost rănite.

[Sursa foto: Profimedia]

Întrebată dacă s-ar întoarce acasă în România, Marcela suspină și spune că cel mai mult și-ar dori ca măcar fiica ei să poată reveni cu bine.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

”Acasă este cel mai bine. Aș pleca, dar e complicat după atâția ani. Mi-aș dori ca fata mea, Lara să plece acasă. Ea a făcut armata aici, dar nu au chemat-o. Poate să plece din țară pentru că nu a avut funcție de luptător”, a explicat în cele din urmă Marcela Herschovici.

Citește și: Joe Biden amână vizita cu Mahmoud Abbas din Iordania. Președintele Palestinei a declarat trei zile de doliu național

Dr. Ashraf Al Qudra, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății din Gaza, acuză din nou Israelul pentru explozia de marți de la spital. Acesta spune că, de când Israelul a început atacurile aeriene asupra Gaza, 3.478 de persoane au fost ucise, iar 12.065 au fost rănite. Ministerul palestinian al Sănătății a anunțat că 471 de persoane au fost ucise în explozia de marți de la spitalul din Gaza, iar 314 au fost rănite.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si