Maya a fost un copil dorit, mi-am dorit-o foarte mult. S-a născut normal, la 9 luni, cu nota 10. După vârsta de trei luni și un pic am văzut că nu își ținea capul, nu dădea din mânuțe, nu se rostogolea, era din ce în ce mai moale. De la 4 la 9 luni a durat până am primit diagnosticul”, spune Liliana Dumitrache, mama micuței.

Diagnosticul medicilor a indicat o serie de probleme medicale pe care fetița le avea. Atrofie Musculara Spinala Tip 1 confirmata genetic plus alte boli:tulburare de dezvoltare specifică funcții motorii, tetraplagie flască incompletă, scolioză neuro-musculară, sindrom de apnee de somn.

Costurile sunt foarte mari pentru tratament

Simona Şuhan este poliţiştă de frontieră în judeţul Botoşani și se ocupă de cazurile umanitare din zonă, prin Asociația Umanitară Simona Elena și Voluntarii.

”Cazul l-am descoperit în campania de Crăciun. Mama mi-a cerut ajutorul la asociație, văzând activitățile pe care le fac în zonă. Am mai ajutat o fetiță chiar de acolo din zonă.

Nu m-am gândit că este atât de bolnavă fetița. Când am ajuns acolo am văzut starea în care este. Am întrebat-o ce ar avea nevoie urgent și mi-a zis că avea nevoie să achite un corset.

Nu avea bănuții. Am ajutat cu ce am putut, am îndrumat-o, să îi facă certificat de handicap, să ia dreptul copilului, să meargă la kineto.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: EXCLUSIV- ”Alergăm împreună pentru viața lui Ionuț”- Eveniment caritabil pentru un tânăr care se luptă cu cancerul: ”Trebuie să urmeze un tratament în Israel sau în Franța”

Acum, trebuie schimbate ghetuțele ortopedice, de schimbat corsetul că i-a rămas mic, are nevoie de un cărucior, de un verticalizator specific bolii ei. Mi-am dat seama că sunt niște costuri mari”, ne-a spus Simona Şuhan.

”Merge cu pași mici, dar merge spre bine”

Speranțele mamei sunt concentrate pe schema de tratament care a început deja să dea rezultate: ”Merge cu pași mici, dar merge spre bine. 75.000 de euro pentru injecție îi acoperă statul. Sunt foarte multe lucruri necesare pe lângă corset, orteze, tratament, ședințe de kinetoterapie. Eu îmi doresc ca fetița să aibă acest verticalizator, să nu îi lipsească ședințele de kinetoterapie, un căruț cu rotile. Mi-aș dori sănătate pentru ea și pentru mine să pot avea grijă de ea”.

Citește și: O tânără a primit, timp de 6 luni, diagnostice greșite, de la epilepsie la cancer și apoi verdictul crunt

Asociația Simona Elena și Voluntarii

Asociația Simona Elena și Voluntarii

[Sursa foto: Asociatia Umanitara Simona Elena si Voluntarii]

De ce are nevoie Maya?

„Săptămânal, trebuie achitate ședințetele de kinetoterapie. Fără ele, nu și-ar reveni copilul. Este o boală foarte grea, să vezi cum propriul copil nu poate să pășească, nu are musculatură.

De ghetuțe, am făcut rost. Verticalizatorul este cea mai mare problemă, este 3000-5000 de euro. Este doar pe comandă”, mai spune Simona Șuhan.

Cum putem ajuta?

Metode prin care se poate dona cu mențiunea Maya:
Conturi bancare:
Lei: RO39RNCB0041170168290001
Euro: RO76RNCB0041170168290014
Beneficiar: Dumitrache Liliana
(mama micutei Maya)

IBAN RON: RO06BTRLRONCRT0587762901
IBAN EUR:
RO53BTRLEURCRT0587762901
IBAN GBP:
RO11BTRLGBPCRT0587762901
Cod BIC/SWIFT: BTRLRO22
Banca Transilvania

Denumire entitate:
Asociația Umanitara Simona Elena si Voluntarii, str. Aleea Pinului nr. 1, oraș Dorohoi județ Botoșani
Cod de înregistrare fiscală: 43787730

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

PAYPAL
https://www.paypal.me/SEVSimonaElena

REVOLUT: 0757139794
Relatii la telefon:

0040757139794 Asociația Umanitara Simona Elena si Voluntarii.
Sponsorizări firme/ redirecționare impozit: va rugam să ne contactati la numarul de telefon :0757139794 Asociatia Umanitara Simona Elena si Voluntarii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si