In articol:
- Mircea Croitoru, antrenamente de zeci de ore pe săptămână
- Întotdeauna într-un sport de performanță, încrederea în sine este cheia spre succes
Sportivul român Mircea Croitoru a câştigat medalia de aur la categoria +100 kg, pe data de 27 februarie, la Openul European de judo de la Varşovia, după ce l-a învins în finală pe slovacul Marius Fizel.
”Această performanță se datorează atât muncii mele continue la Lotul Olimpic de Judo, cât și a efortului depus de antrenorii mei. Judo, după părerea mea este un sport complex ce implică posesia mai multor calități, atât fizice cât și psihice”, a explicat sportivul din Bacău.
Mircea Croitoru, antrenamente de zeci de ore pe săptăm â nă
Bineînțeles, în spatele unor asemenea performanțe, stau ore întregi de antrenamente și multă concentrare.
”În ceea ce privește antrenamentele, ne antrenăm cam de 10-11 ori pe săptămână”, a mai adăugat acesta.
Citește și: Cum a reușit acest tânăr să slăbească 62 de kilograme. Trei lucruri sunt sfinte pentru el
Despre cât de greu este acest sport, Mircea Croitoru a povestit că el se simte deja ca într-o familie în această lume a judo-ului.
”În lumea judo-oului se aplică în primul rând principiile judo-oului, unul dintre ele fiind cel al prieteniei.
Î ntotdeauna î ntr-un sport de performanță, î ncrederea î n sine este cheia spre succes
Despre renunțare, sportivul nici nu vrea să audă, deoarece perseverența și curajul de care a dat tot timpul dovadă l-a adus pe acest drum al succesului.
”Să renunți nu este pentru nimeni care își dorește să ajungă campion. Chiar dacă există momente dificile, pe saltea trebuie să dai tot ce ai mai bun și, cel mai important, să ai încredere în sine”, a precizat campionul.
”Momente grele sunt la tot pasul, la antrenamente, la unele competiții și chiar în unele situații din viața de zi cu zi. Autocontrolul și gestionarea emoțiilor este cheia pentru depășirea momentelor dificile”, a mai explicat Mircea Croitoru.
Citește și: Nadia Comăneci a fost victima unei înșelătorii. Ce mesaj a transmis fosta campioană
În clasamentul final de la Sofia, Franţa a ocupat primul loc, cu 3 medalii de aur, 3 de argint şi 2 de bronz. Pe locul al doilea s-a clasat China cu 2 medalii de aur, una de argint și 6 de bronz. Germania a obținut 2 medalii de aur, una de argint și 3 de bronz. Iar, România, cu o medalie de aur, s-a clasat pe locul 10.
La Openul European de la Varșovia, au fost reuniți 429 de sportivi din 43 de țări, mai exact 248 de participanți au concurat la masculin și 181 la feminin. România a participat la turneu cu opt judoka, şase la masculin şi doi la feminin.