Cutremurul devastator din Turcia și Siria a venit ca un Iad asupra locuitorilor. În seismul puternic de pe 6 februarie și-au pierdut viața peste 41.000 de oameni, conform datelor ONU. Chiar și așa, miracolele au continuat să existe, și salvatorii au reușit să mai scoată în viață oameni și animale, chiar și la o săptămână distanță sau chiar mai mult.

Cristina Corbu Sidău, împreună cu Lia Măcelaru, vicepreședintele Crucii Roșii, au povestit în exclusivitate pentru stirilekanald.ro

despre acțiunea lor în regiunea Adana, Turcia, la scurt timp după producerea dezastrului de acolo.

Ajutorul oferit persoanelor din Turcia, o experiență unică

”Pentru mine a fost o experință unică, începând de la transportul în camion, până la interacțiunea cu oamenii trecuți prin acest dezastru”, a spus Cristina Corbu. 

Citește și: EXCLUSIV: Se împlinesc 46 de ani de la cutremurul din 1977./”Am început să țipăm, nu știam ce să facem, parcă trăiam iadul”

Cristina Corbu - reprezentant Crucea Roșie

Cristina Corbu - reprezentant Crucea Roșie

[Sursa foto: Corbu Sidau Cristina - Facebook]

”Pot spune că există viață după cutremur dar este foarte greu să lași în urmă toată agoniseala”, a mai adăugat aceasta.

În privința organizării autorităților din Turcia, voluntara Crucii Roșii, care este psiholog clinician la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului în Giurgiu, a avut numai cuvinte de laudă.

Citește și: Un alt miracol din Turcia, acolo unde un cal a fost scos viu de sub dărâmături

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

”Autoritățile erau foarte bine organizate, hotelurile din Adana găzduiau și sinistrații. Semiluna Roșie oferea de mâncare și îi caza. Pe unde am trecut cu convoiul ne-au oferit cafea și nu erau de acord să plătim”, a precizat Cristina Corbu.

Traseul, plin de momente emoționante

Intervenția a reprezentat prima acțiune de evaluare a nevoilor sinistraților.

”Noi am intervenit efectiv, doar am dus ajutoarele care vor fi distribuite de către voluntarii Semilunii Roșii din Turcia”, a spus vicepreședintele Crucii Roșii, Lia Măcelaru.

Lia Măcelaru - vicepreședintele Crucii Roșii

Lia Măcelaru - vicepreședintele Crucii Roșii

[Sursa foto: Lia Măcelaru - Facebook]

”Momente emoționante au fost pe tot traseul parcurs în Turcia. Oamenii ne salutau și ne mulțumeau pentru ajutor”, a mai adăugat aceasta.

Totodată, un alt moment emoționant a fost acela în care voluntarii se jucau printre ruine cu mingea, alături de copiii din Turcia ale căror locuințe au fost distruse.

 

Valoarea totală a ajutorului a fost de 160.000 de euro

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Cele două tiruri ale Crucii Roșii au transportat în total 754 de convectoare electrice achiziționate de Crucea Roșie Giurgiu, dar și alte materiale de primă necesitate, cum ar fi corturi, kituri de bucătărie, lanterne- din depozitul Crucii Roșii Române- 30 de tone, valoarea totală a acestora fiind de 160.000

de euro.

Citește și: Gest impresionant: Un miliardar donează 3,25 milioane de dolari pentru achiziționarea de ambulanțe în Ucraina

Acest ajutor umanitar a fost posibil la inițiativa președintelui Consiliului Județean Giurgiu, Dumitru Beianu și prin votul consilierilor județeni care au aprobat alocarea a 100.000 de lei, bani din care au fost achiziționate convectoarele de către Crucea Roșie Giurgiu. 

Momente emoționante din timpul misiunii umanitare a Crucii Roșii în Turcia

Momente emoționante din timpul misiunii umanitare a Crucii Roșii în Turcia

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

Totodată, în continuare milioane de persoane au nevoie de sprijin umanitar, iar Crucea Roșie Română continuă campania de strângere de fonduri prin donații online.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si