In articol:
Greva profesorilor continuă, până când aceștia vor obține ceea ce își doresc. Simion Hăncescu, preşedintele FSLI a spus ieri, după întâlnirea de la Guvern că reprezentanţii Guvernului au fost invitaţi miercuri, la sediul FSLI, la ora 17:00, la o şedinţă cu liderii celor trei federaţii sindicale.
”Mâine (miercuri n.r.) va fi o şedinţă a tuturor liderilor celor trei federaţii şi am invitat conducerea Guvernului. Invitaţia este către premier, către domnul Ciolacu, domnul ministru al Finanţelor, ministrul Muncii (…) Noi am solicitat, ca să fie limpede, ceea ce am cerut rândul trecut: un act normativ prin care să se acorde o mărire salarială până la intrarea Legii salarizării în vigoare. Rămâne de văzut dacă Guvernul va accepta”, a precizat Hăncescu, potrivit Alba24.ro.
”Cei care vor plăti vor fi copiii noștri”
Iulian Cristache, Președinte al Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți a vorbit în exclusivitate pentru stirilekanald.ro despre îngrijorările părinților, dar și despre posibilitatea decalării examenelor.
Citeste si: Pensiile românilor se indexează de la 1 ianuarie 2025! Cum poți vedea dacă ți se majorează pensia- kanald.ro
”Fără discuție că părinții sunt îngrijorați, de aceea noi ne-am dus ieri la Guvern, astfel încât să ne asigurăm că va exista un dialog continuu între Guvern și Sindicate până când această grevă se va opri”, a spus Iulian
”Rostul nostru când ne-am dus ieri la Ministerul Educației și la Guvern a fost să ne asigurăm, și am fost asigurați de acest lucru inclusiv de doamna ministru și inclusiv de Guvernul României, că se vor întâlni până când vor găsi soluțiile necesare, cu certitudine că este nevoie de un compromis de ambele părți.
Părinții sunt îngrijorați de greva profesorilor
” Fără discuție, examenele nu ar trebui să fie amânate. Și, în situația în care nu se vor înțelege, ultimul lucru pe care îl acceptăm este să vorbim de decalarea examenelor, dar nu o decalare în sensul în care să nu se țină la termenul stabilit și peste o lună sau două luni, pentru că există riscul în această situație să nu mai avem a doua sesiune de Bacalaureat. Plus, elevii care susțin admiterea în învățământul sau la nivelul spațiului european, adică vor să admită la facultățile din spațiul european și neavând diploma de bacalaureat, nu se pot înscrie la acele facultăți”, a precizat Iulian Cristache.
Citește și: Grevă profesori 2023. Ar putea fi amânate examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat?
Citeste si: Anul 2025 anunță primirea de noi vouchere! Care sunt persoanele care pot beneficia de ele- kfetele.ro
Preşedintele FSLI a mai transmis că ”până în momentul de faţă nu s-a conturat nimic acceptabil de către oameni”.
„Noi avem un mandat foarte clar şi îl repet, dacă Guvernul va veni cu un act normativ prin care să acorde o mărire în avans, care să acopere rata inflaţiei şi în acel act normativ să scrie negru pe alb ceea ce au scos din legea educaţiei, şi anume grila de salarizare se va construi pornind de la principiul că profesorul debutant va avea salariul mediu pe economie, nu se va opri nimic”, a mai explicat Simion Hăncescu.