In articol:
- Cum s-a întâmplat tragedia?
- Dan Antonescu: ,,Sunt tot felul de variante prin care pedeapsa se micșorează"
Luni, 6 noiembrie 2023, o tragedie a avut loc în scara unui bloc al Capitalei. O femeie a fost bătută, stropită cu benzină, iar apoi incendiată.
Cum s-a întâmplat tragedia?
Evenimentul tragic a început după ce agresorul a lovit-o pe victimă, a turnat cinci litri de benzină, iar apoi a incendiat-o în scara unui bloc din Capitală.
La întreaga scenă a asistat femeia de serviciu. Agresorul a plecat de la locul faptei.
”La data de 06 noiembrie 2023, în jurul orei 08.30, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 20 Poliţie, a fost sesizată, prin apel 112, cu privire la faptul că în scara unui bloc din Sectorul 6, o femeie ar fi fost stropită cu benzină şi i s-ar fi dat foc”, anunţă
Femeia ucisă este Liliana Popa, în vârstă de 54 de ani. Aceasta era președinta asociației de locatari unde s-a produs evenimentul tragic. Motivul crimei ar fi o moștenire.
Liliana Popa, de profesie jurist, ar mai fi fost în trecut amenințată cu moartea de același bărbat, care era nepotul său.
Dan Antonescu: ,,Sunt tot felul de variante prin care pedeapsa se micșorează"
Expertul criminolog, Dan Antonescu, a oferit în exclusivitate pentru știrilekanald.ro mai multe declarații cu privire la evenimentul tragic produs în scara unui bloc din Capitală.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
,,Un altfel de gest nu poate fi pedepsit suficient de Codul Penal actual. În situația actuală el pentru două agravante, de la infracțiunea de omor care duc către omor calificat, agravantele fiind premeditarea și cruzimile, el riscă până la 25 de ani sau chiar detențiune pe viață. Numai că la noi detențiunea pe viață nu va fi vreodată ispășită ca atare, adică omul să moară în penitenciar de bătrânețe, nu.
Sunt destule tertipuri, eliberarea condiționată după o anumită perioadă și în funcție de vârsta celui care este condamnat și așa mai departe. Sunt tot felul de variante prin care pedeapsa se micșorează, ori un astfel de individ nu ar merita să i se micșoreze pedeapsa nici măcar cu o secundă. Amenințarea este de sine stătătoare, el probabil că a fost citat la Poliție să se prezinte să dea declarație cu privire la ceea ce i se pune în sarcină, însă nu se poate face totul instant.
Dorința de înavuțire și aceste frustrări care sunt generate de niște moșteniri apreciate incorect de unii dintre moștenitori au dus la foarte multe acte de violență. Unii dintre moștenitori s-au considerat nedreptățiți, ba chiar mai mult de atât au contestat în instanță, iar aceasta este varianta ideală, un testament poate fi contestat în instanță. Dar să-ți faci dreptate singur este deja peste lege și nu se justifică câtuși de puțin.'' a explicat Dan Antonescu, expert criminolog, în exclusivitate pentru știrilekanald.ro