Close sidebar
Close sidebar

EXCLUSIV: O aplicație, ajutorul de nădejde la ieșirea sau la intrarea din țară/ Sorin Mierlea: ”Are o secțiune SOS care funcționează fără internet”

Aplicația InfoCons reprezintă un instrument util pentru consumatori în timpul vacanței de vară, oferindu-le informații în timp real cu privire la timpii de așteptare în punctele de trecere a frontierei.

Stefania Pavel,

Aplicația InfoCons reprezintă un instrument util pentru consumatori în timpul vacanței de vară, oferindu-le informații în timp real cu privire la timpii de așteptare în punctele de trecere a frontierei.

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Aplicația InfoCons reprezintă un instrument util pentru consumatori în timpul vacanței de vară, oferindu-le acestora acces direct la informații în timp real cu privire la timpii de așteptare în punctele de trecere rutieră a frontierei pentru intrarea și ieșirea din România. Astfel, consumatorii au acces la informații actualizate cu privire la aglomerarea și fluxul de trafic în punctele de frontieră, permițându-le astfel să-și planifice călătoria într-un mod mai eficient și să evite întârzierile neașteptate.

Turiștii pot alerta autoritățile în mod gratuit

Sorin Mierlea, Președintele InfoCons a vorbit în exclusivitate pentru stirilekanald.ro despre cât de utilă este această aplicație și la ce o putem folosi.

Citește și: Gustarea de post cu până la 50 E-uri! Pateul vegetal, margarina, halvaua sau sucul tip ceai printre produsele periculoase!

”Ceea ce este totodată la fel de interesant, mai ales pentru românii care vin în România sau pentru cei care pleacă, ai toate punctele de frontieră în timp real, cu timpii de așteptare.

Astfel, poți să decizi pe care punct de frontieră vrei să intri sau să ieși din România. Lucru care ne ajută pe toți dintre noi sunt Alertele. Avem toate alertele Uniunii Europene atât pentru produsele agro-alimentare, cât și pentru produsele non-alimentare de la jucării, inclusiv poza jucăriei pentru un produs neconform cu risc major decis de către Comisia Europeană pentru tine, ca în momentul în care dorești să cumperi o jucărie, un parfum, un produs electronic, să știi să nu cumperi acel produs”, a spus Sorin Mierlea.

Consumatorii au acces la informații actualizate cu privire la aglomerarea și fluxul de trafic în punctele de frontieră, permițându-le astfel să-și planifice călătoria.

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

Citeste si: S-a aflat de ce boală suferă Florin Salam. Motivul pentru care artistul refuză să fie operat de medici: „Nu sunt vești bune”- kanald.ro

Citeste si: Concedieri masive. Angajații care rămân fără loc de muncă la început de an. Posturile, reduse cu 24%- wowbiz.ro

Citeste si: ”Uimitor și îngrozitor”. Cum au reușit două orci, cu o slăbiciune pentru ficat, să decimeze cea mai mare populație de rechini albi- antena3.ro

Regăsită în secțiunea SOS a Aplicației, această facilitate oferă consumatorilor ajutor în timp real, furnizându-le lista completă a punctelor de trecere a frontierei din România precum și o hartă, împreună cu informații despre timpul pe care îl vor petrece la ieșirea și intrarea în țară. De asemenea, unica aplicație, independentă și transparentă îi sprijină pe consumatori cu toate numerele de urgență la nivel local, național și internațional în cazul în care aceștia întâmpină probleme cu unitățile de cazare, agențiile de turism și produsele pe care le consumă.

Citește și: Europenii sunt campioni la nivel mondial la consumul de alcool, potrivit unui raport al Organizației Mondiale a Sănătății

Totodată, Aplicația InfoCons are în secțiunea SOS numerele pentru: Urgențe- în cazul în care te afli într-o situație de criză; Protecția Consumatorilor dacă întâmpini probleme cu produsele și serviciile achiziționate; Autoritatea Națională Sanitară și pentru Siguranța Alimentelor în cazul în care te confrunți cu probleme legate de alimente; Primărie; Poliția Locală; Direcția Sanitar Veterinară și pentru Direcția de Sănătate Publică.

Citeste si: Românii cu pensii între 1.300 şi 3.000 de lei urmează să primească bani în plus! Află care este motivul- kfetele.ro

Citeste si: Aamir Khan, despre conflictul aprig cu Salman Khan pe platourile de filmare ale filmului „Andaz Apna Apna”- radioimpuls.ro

Citeste si: ”Uimitor și îngrozitor”. Cum au reușit două orci, cu o slăbiciune pentru ficat, să decimeze cea mai mare populație de rechini albi- antena3.ro

Aplicația are o secțiune SOS care poate fi folosită fără internet.

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

”Este singura aplicație gratuită, independentă de Protecție a consumatorului în limba ta maternă, nu numai în limba română. Se regăsește în 33 de limbi, și ceea ce cred că este cel mai important este că poți să o descarci pe telefon în orice sistem de operare. Ceea ce este important însă în cadrul aplicației, avem această secțiune SOS care funcționează chiar fără internet. Așa că dacă te afli în vârful muntelui sau într-o peșteră, dacă te afli într-o țară în care poate nu ai acces la internet sau într-un deșert, te afli în mijlocul oceanului, aplicația pe segmentul de SOS merge. Ai toate numere de urgență din țara în care te afli, și astfel poți să iei legătură cu autoritatea în funcție de problema pe care o ai”, a mai adăugat Mierlea, Președintele InfoCons.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI