In articol:
Aplicația InfoCons reprezintă un instrument util pentru consumatori în timpul vacanței de vară, oferindu-le acestora acces direct la informații în timp real cu privire la timpii de așteptare în punctele de trecere rutieră a frontierei pentru intrarea și ieșirea din România. Astfel, consumatorii au acces la informații actualizate cu privire la aglomerarea și fluxul de trafic în punctele de frontieră, permițându-le astfel să-și planifice călătoria într-un mod mai eficient și să evite întârzierile neașteptate.
Turiștii pot alerta autoritățile în mod gratuit
Sorin Mierlea, Președintele InfoCons a vorbit în exclusivitate pentru stirilekanald.ro despre cât de utilă este această aplicație și la ce o putem folosi.
”Ceea ce este totodată la fel de interesant, mai ales pentru românii care vin în România sau pentru cei care pleacă, ai toate punctele de frontieră în timp real, cu timpii de așteptare.
Regăsită în secțiunea SOS a Aplicației, această facilitate oferă consumatorilor ajutor în timp real, furnizându-le lista completă a punctelor de trecere a frontierei din România precum și o hartă, împreună cu informații despre timpul pe care îl vor petrece la ieșirea și intrarea în țară. De asemenea, unica aplicație, independentă și transparentă îi sprijină pe consumatori cu toate numerele de urgență la nivel local, național și internațional în cazul în care aceștia întâmpină probleme cu unitățile de cazare, agențiile de turism și produsele pe care le consumă.
Totodată, Aplicația InfoCons are în secțiunea SOS numerele pentru: Urgențe- în cazul în care te afli într-o situație de criză; Protecția Consumatorilor dacă întâmpini probleme cu produsele și serviciile achiziționate; Autoritatea Națională Sanitară și pentru Siguranța Alimentelor în cazul în care te confrunți cu probleme legate de alimente; Primărie; Poliția Locală; Direcția Sanitar Veterinară și pentru Direcția de Sănătate Publică.
”Este singura aplicație gratuită, independentă de Protecție a consumatorului în limba ta maternă, nu numai în limba română. Se regăsește în 33 de limbi, și ceea ce cred că este cel mai important este că poți să o descarci pe telefon în orice sistem de operare. Ceea ce este important însă în cadrul aplicației, avem această secțiune SOS care funcționează chiar fără internet. Așa că dacă te afli în vârful muntelui sau într-o peșteră, dacă te afli într-o țară în care poate nu ai acces la internet sau într-un deșert, te afli în mijlocul oceanului, aplicația pe segmentul de SOS merge. Ai toate numere de urgență din țara în care te afli, și astfel poți să iei legătură cu autoritatea în funcție de problema pe care o ai”, a mai adăugat Mierlea, Președintele InfoCons.