Tabăra Națională de Matematică a adunat la Huși elevii olimpici la matematică, cât și profesori de elită din domeniu pentru a-i pregăti pe aceștia de viitoare competiții importante. Tabăra Națională de Matematică va avea loc în perioada 18 – 22 august 2023.

Cum a pornit ideea acestei tabere de matematică?

Ionel Sandu, un om de afaceri din Vaslui, care de altfel este și susținătorul financiar integral al acestei tabere de matematică a vorbit în exclusivitate pentru stirilekanal.ro

despre acest eveniment important din județul Vaslui.

Citește și: Care sunt cele mai bune 30 de universități din lume. România a fost "exmatriculată" din topul 1.000 Shanghai

”Este a doua ediție. Anul trecut am inițiat, de fapt totul a pornit de la un copil care își dorea mai mult, adică copilul meu și uite așa am găsit înțelegere la SSMR, Societatea Română de Matematică și împreună cu Societatea Română de Matematică și cu Colegiu Cuza Vodă Huși am făcut anul trecut în perioada asta prima ediție regională. Deci au fost selectați copii care au participat la Olimpiada Națională de Matematică faza județeană, chiar până la faza națională”, a spus Ionel Sandu.

Ionel Sandu - afacerist

Ionel Sandu - afacerist

[Sursa foto: Ionel Sandu - Facebook]

”Anul acesta am mers mai departe și am făcut o tabără națională de matematică unde participă din 20 de județe copii care reprezintă loturi olimpice a județelor respective, copii care au luat medalii de aur, de argint și bronz anul acesta la Olimpiada Națională de Matematică și care au participat la Olimpiada Internațională de Matematică, deoarece avem copii care au venit chiar de acolo”,  a

mai adăugat afaceristul.

Ce vor face elevii olimpici în cadrul taberei?

Pe lângă ședințele de matematică, elevii vor beneficia și de trei ore de activități în cadrul atelierelor de limbi străine,  de Informatică, de Fizică, gândire critică, șah și sport.  

Citește și: EXCLUSIV: Povestea lui Marcel, repetent în clasa I, care a ajuns să ia aproape nota maximă la Bac/ Marcel Mustafa: ”Doamna învățătoare a fost ca un înger care mi-a vegheat anii învățământului primar!”

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

”Această tabără este o tabără de pregătire, nu este o tabără așa...În fiecare zi se fac trei ședințe de câte 70 de minute cu profesori foarte buni. Avem 48 de profesori care le predau intensiv, este ceva între matematică și informatică. Avem și decanul Facultății de Informatică, avem și președintele Societății de Matematică a României, domnul Gologan, îl avem și pe domnul Perianu care este coordonatorul lotului olimpic de matematică. Deci avem un nucleu de profesori foarte buni care în fiecare zi le predă la copii”, a precizat Ionel Sandu.

Pe data de 23 august, în cadrul taberei, se va desfășura Concursul Meridian Matematic Vasluian

Pe data de 23 august, în cadrul taberei, se va desfășura Concursul Meridian Matematic Vasluian.

[Sursa foto: Vreamea Nouă]

”Ei sunt deja acolo, aseară a fost deschiderea, ei sunt cantonați acolo la Liceu la Cuza Vodă la Huși. Au în fiecare zi începând cu ora 8:30 au trei ședințe de matematică în fiecare zi cu profesori diferiți, iar apoi merg la Perieni în satul de vacanță și acolo au alte ateliere care sunt puțin mai de tabără, adică ateliere de engleză, de spaniolă, de șah, de gândire critică. Au și altceva acolo. Chiar este ceva care a stârnit interes pentru că se face pentru copii. Facem ceva pentru copiii care zicem noi că o să aducă un plus valoare țării într-o zi.

Eu am fost numai cu partea de finanțare integrală, iar un profesor s-a ocupat de partea tehnică, de toate contactele cu profesorii, de partea cu copiii, tot ce înseamnă organizare”,  a explicat omul de afaceri.

În această Tabără de Matematică de la Huși au fost selectați 60 elevi din 163 elevi înscriși din peste 20 de județe ale țării.

În această Tabără de Matematică de la Huși au fost selectați 60 elevi din 163 elevi înscriși din peste 20 de județe ale țării.

[Sursa foto: Vreamea Nouă]

Și președintele Societății de Științe Matematice, Filiala Vaslui, profesorul Talașman Adrian a vorbit în exclusivitate pentru stirilekanald.ro despre această oportunitate pe care o au elevii pasionați de matematică.

”Succesul avut cu tot ceea ce a însemnat proiectul Performanță în matematica vasluiană în anul școlar trecut a făcut ca Tabăra de Vară 2022 să se transforme în Tabăra Națională de Matematică în 2023. Tabăra Națională de Matematică de la Huși adună în tabără 61 de copii din peste 20 de județe ale țării, de la locul 1 național, până la medalii sau mențiune de onoare din partea Societății de Științe Matematice. Avem la 3 clase locul unu național. Sunt profesori invitați printre care domnul profesor universitar doctor, Radu Gologan, domnul profesor Marius Perianu din partea Gazetei Matematice unde este redactor șef adjunct, doamna Artur Bălăucă profesor din preuniversitar și mai avem profesori de la Brăila, domnul Florin Șerban, avem domnul Daniel Stretcu de la Mehedinți ca profesori invitați. La atelierul de informatică este domnul profesor Adrian Iftene, decanul Facultății de Informatică de la Iași care a venit împreună cu 4 doctoranzi, de asemenea este și coordonatorul lotului olimpic național de la informatică, domnul Panaite Adrian și foști absolvenți ai Colegiului Național Cuza Vodă”,  a explicat Talașman Adrian. 

Talașman Adrian -președintele Societății de Științe Matematice, Filiala Vaslui

Talașman Adrian -președintele Societății de Științe Matematice, Filiala Vaslui

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

”La atelierul de gândire critică o avem pe doamna asistent universitar doctor la Academia de Științe Economice din București și care lucrează și la Consulatul Britanic iar la atelierele de fizică, Tamaș Anca, iar la atelierele de fizică pe cei trei mari profesori ai județului Vaslui, domnul Popa Cristinel, domnul Ignat Cătălin și Angheluță Cătălin. Programul este unul complex, copiii sunt antrenați opt ore pe zi, restul timpul în cadrul atelierelor de șah și sport. Avem la limba franceză pe domnul Alexandru și pe doamna Talașman Elena, la limba spaniolă avem doamna Tofan Gabriela și pe doamna Sîrbu Rodica la germană. Avem un program interesant pentru copii. La cursurile de matematică avem ca și invitați pe domnul Radu Strugariu de la Iași, domnul Pop Vasile de la Cluj și avem profesorii de matematică din județul Vaslui care au rezultate deosebite la olimpiadele și concursurile școlare”, a mai menționat profesorul.

”În încheiere mulțumesc domnului Ionel Sandu care a investit în copiii României, în viitorii cercetători, medici renumiți, profesori, care a investit în viitorul României”, a adăugat în cele din urmă profesorul Talașman Adrian.

În fiecare zi începând cu ora 8:30 elevii au trei ședințe de matematică în fiecare zi cu profesori diferiți

În fiecare zi începând cu ora 8:30 elevii au trei ședințe de matematică în fiecare zi cu profesori diferiți.

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

În această Tabără de Matematică de la Huși au fost selectați 60 elevi din 163 elevi înscriși din peste 20 de județe ale țării, inclusiv București. Fiecare dintre cei 60 de elevi va primi abonament gratuit la Gazeta Matematică în anul școlar 2022-2023, un pachet de performanță în valoare de 150 lei și pachetul de tabără format din caiet personalizat, pixuri, foi, etc. De asemenea, pe data de 23 august, în cadrul taberei, se va desfășura Concursul Meridian Matematic Vasluian, concurs unde elevii pot câștiga premii importante în bani. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si