EXCLUSIV: Povestea lui Marcel, repetent în clasa I, care a ajuns să ia aproape nota maximă la Bac / Marcel Mustafa: ”Doamna învățătoare a fost ca un înger care mi-a vegheat anii învățământului primar!”
Marcel Mustafa are o poveste emoționantă de viață, el fiind singurul din familia lui care a reușit să meargă la școală. Acum, se simte mândru de alegere, doamna lui învățătoare fiind cea care l-a susținut în tot acest timp.
Marcel Mustafa este un tânăr ce locuiește într-un sat din județul Brăila. El provine dintr-o familie numeroasă, însă acest lucru nu l-a oprit și a fost singurul care a reușit să meargă la școală, în încercarea de a-și depăși condiția. Tatăl lui Mustafa era cel care nu era de acord cu studiile, așadar, îl trimitea mereu la muncă pentru a câștiga bani.
Marcel, prins între muncă și școală
Deși a rămas repetent în clasa I din cauza faptul că era nevoit să se împartă între învățat, muncă și școală, Marcel nu a renunțat, fiind în tot acest timp încurajat de învățătoarea sa să continue. De asemenea, el a reușit să obțină nota 9,01 la Bacalaureat 2023.
Marcel Mustafa, cât și educatoarea sa, Simona Dan au vorbit în exclusivitate pentru stirilekanald.ro despre povestea emoționantă a adolescentului, acum proaspăt absolvent la București.
”Situația dificilă de acasă, dar și faptul că simțeam că pot mai mult, au fost elementele principale care m-au determinat să mă autodepășesc. În perioada liceului a fost destul de greu, școală, învățat, muncă...Ziua mergeam la job, noaptea învățam.
Era dificil, trebuia să fac naveta din București la Brăila. Dar cu toate astea, cu un plan bine pus la punct, cu perseverență, muncă și sprijin moral din partea doamnei directoare, Panait Gabriela și a dirigintei, Viorica Clinca, am reușit să înfrunt momentele dificile”, a povestit tânărul.
Adolescentul își dorește să ajute să facă voluntariat și să ajute copiii nevoiași
Recunoscător fiind de tot ajutorul primit din partea persoanelor din jur, pe viitor, Macel își dorește să întoarcă tot acest bine altor copii care au nevoie.
”Sunt proaspăt student la Facultatea de Management și Dezvoltare Rurală din cadrul Universității USAMV și îmi doresc să urmez o carieră în acest domeniu, fiind crescut la țară, am prins drag de pământ și de roadele acestuia.
De asemenea, îmi doresc ca pe viitor să fac voluntariat și să sprijin copiii nevoiași. Pe perioada facultății sper să îmi găsesc un job part time pentru a mă punea întreține”, a spus Marcel Mustafa.
”Așa cum îmi place să spun, doamna învățătoare, Simona Dan a fost a doua mamă pentru mine. A fost în locul potrivit, la momentul potrivit. A făcut multe eforturi pentru mine.
Este acea învățătoare care dincolo de procesul educațional, are o vorbă caldă pentru orice elev. Este dedicată profesiei și chiar se pune în slujba elevilor, punând suflet în tot ceea ce face. Pentru mine a fost ca un înger care mi-a vegheat anii învățământului primar”, a mai adăugat proaspătul student.
”Îmi confirma că trebuie să-l fac cumva să ”renască din propria-i cenușă””
Și învățătoarea sa, Simona Dan are numai cuvinte de laudă despre el, cel pe care îl numește ”hrană pentru sufletul meu”. Aceasta povestește cum mergea mereu la el la poartă și îl ruga să se ducă în continuare la școală. Totodată, îl ajuta și cu bani, rechizite și cu vorbe bune.
”Mă întorc în timp și-mi văd clasa de atunci, clasa în care într-o bancă stătea sfios și el...elevul Marcel Mustafa. Sfios, dar curios. Am simțit ceva atunci! Am simțit că trebuie să fac mai mult, a fost o conexiune care, îmi confirma că trebuie să-l fac cumva să ”renască din propria-i cenușă”. Aveam emoții, dar și o teamă. Era posibil orice. Familia din care provenea Marcel nu era una care să pună preț pe educație. Dar, Dumnezeu mi-a ajutat și de câte ori simțeam că ceva nu este în regulă, mergeam și vorbeam cu tatăl său și-l convingeam că Marcel trebuie să vină la școală”, a spus emoționată Simona Dan.
”Îmi trec acum prin minte gândurile când îl apucam de mânuțe și mă uitam fix în ochii lui, și-l întrebam ”O iubești pe doamna:”, iar la sfios, cu bucurie dădea afirmativ din cap. Iar eu, ca o confirmare pe care voiam să o am, îi spuneam ”Atunci, dorința mea este să continui, să mergi la școală și mai departe!”. Și dorința mea a fost îndeplinită. Marcel este copilul care s-a autodepășit, autoeducat și a mers mai departe oricât de încercată i-a fost viața! Mulțumesc colegilor dascăli care au crezut în Marcel și au continuat acest drum anevoios, dar plin de surprize plăcute. Drum frumos, Marcel! Fiecare copil este special!”, a spus în cele din urmă învățătoarea.