Adelina Rață este o persoană creativă care iubește accesoriile speciale și diferite. Tânăra a povestit că o fustă de-a mamei ei a fost elementul care a condus-o pe acest drum, de care este atât de mândră. Adelina Rață a vorbit în exclusivitate pentru stirilekanald.ro despre cei care o ajută în acest business, cât câștigă, dar și cât de greu este să confecționeze astfel de accesorii.

Inspirația tinerei a fost o fustă de piele a mamei sale

”Iubesc pielea și accesoriile unice. Descoperirea acestui material minunat a fost o revelație pentru mine, o fustă de-ale mamei mele a fost cea care m-a dus pe acest drum. O știam de mică și îmi imaginam că o voi purta cândva, când voi crește, dar când am regăsit-o eu am tăiat-o și din ea am făcut primele accesorii de piele. Le-am purtat la job și de acolo au venit primele comenzi”, a povestit antreprenoarea.

Adelina Rață - antreprenor

Adelina Rață - antreprenor

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

”În anul 2014 am creat pagina de Facebook, unde am început să arăt ce fac eu, am început să caut resturi de piele de la producători de genți și așa am făcut prietenilor accesorii frumoase și unice. Am învățat să prelucrez piele prin diferite procedee și am creat tot felul de modele de coliere și cercei.

Odată cu venirea pe lume a primei fetițe, am avut gândul de a face din această pasiune un job, un business, dar am reușit să fac asta după ce am terminat concediul de creștere copil cu a doua fetiță și cu ajutorul soțului care m-a sprijinit pe partea administrativă și în tot ce ține de acte și legalitate”, a spus Adelina Rață.

Citește și: EXCLUSIV: Maria Precub transformă containerele în case şi spaţii de birouri/ ”Am început să oferim soluții inovatoare pentru sectoarele de piață”

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Cât despre cei care o mai ajută în acest business, Adelina spune că întreaga familie are o contribuție.

Familia ei o ajută în acest business

”Suntem o afacere de familie, și cumva suntem toți implicați. Eu sunt partea creativă, eu realizez produsele, soțul administrează site-ul și se ocupă de partea administrativă. Fetițele ne ajută desenând modele de cercei, deși au doar 5 și 7 ani. Bunica ne ajută la mărțișoare”, a explicat tânăra.

Ca și profit  de pe urma acestei afaceri, Adelina a spus că în anul 2020 a avut 90.000 de lei, în 2021, 251000 lei, iar în anul 2022 a avut o cifră de afaceri de 374000 lei.

Produse realizate de Adelina Rață.

Produse realizate de Adelina Rață.

[Sursa foto: Haiart]

”Lucrăm aceste bijuterii în serii mici sau unicat. Procesul creativ este frumos, necesită timp  și atenție la detalii. De la ceea ce îmi imaginez, de la schiță la produsul final apar modificări, căci materialul dă direcția, starea de spirit și emoțiile sunt și ele înglobate în produs.

Sunt modele pe care nu le pot reface, căci nu pot să reproduc inspirația de moment. Dar sunt și câteva modele pe care le fac în serie mică. În 2018 am creat un model de colier cu un concept unic. Colierul este realizat din bile de piele, bile ce se pot scoate de pe colier și se pot schimba și mixa de către clientă acasă, după preferințe pentru a se putea asorta ușor”, a mai spus Adelina Rață.

Citește și: EXCLUSIV: Decorațiunile în basorelief, o nouă tendință în materie de amenajări/Elena Chiriță: ” Proiectele la înălțime pe schelă sunt cele mai complexe și grele”

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

”În următoarea perioadă vom participa la un târg de bijuterie la Amsterdam, apoi în iunie în București, iulie în Londra, septembrie în București. Promovarea cea mai bună este însă cea organică, cele mai multe comenzi vin în urma recomandărilor, dar promovăm produsele și prin reclame pe Facebook. Produsele noastre încep de la 25-45 de lei pentru mărțișoare, cerceii sunt între 80 și 250 de lei, iar colierele între 125 și 600 de lei”, a precizat antreprenoarea.

Totodată, aceasta a spus că în viitor își dorește să mute atelierul într-un spațiu și mai mare, să mai aibă 1-2 angajați pe partea de producție și să achiziționeze un utilaj laser pentru tăiat pielea.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si