Marți, 26 septembrie procurorii DIICTOT au făcut 26 de percheziții în locuințe din județele Buzău, Vrancea, Brăila și Teleorman la persoane bănuite de trafic de droguri de risc și mare risc. 

Profesori de 34 și 38 de ani ar fi implicați în traficul de droguri

”Din cercetări a reieșit că, în perioada ianuarie-septembrie 2023, mai mulți bănuiți, din județul Buzău, ar fi achiziționat, de la persoane din județele Vrancea, Brăila și Teleorman, diferite cantități de droguri de risc (canabis), mare risc (3-CMC, MDMB-4en-PINACA) și substanțe psihoactive (2-CMC, ADB-BUTINACA, 5F-MDMB-BUTINACA și 5F-ADB),

în vederea comercializării, către consumatori din municipiul Buzău. Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că drogurile ar fi fost comandate prin intermediul unor aplicații online criptate, iar plata s-ar fi realizat prin transferuri în echivalentul unei criptomonede. Distribuția și vânzarea ulterioară a drogurilor ar fi avut loc fără ca persoanele să se întâlnească,  cumpărătorul primind, după ce efectua plata, o fotografie și coordonatele GPS ale locului în care se aflau drogurile ce făcuseră obiectul tranzacției”, a transmis Poliția Română.

Citește și: Ziua Z în România. Sute de percheziții la traficanții de droguri: 250 de persoane vor fi audiate

Rețeaua ar fi coordonată de doi concubini, ambii profesori.

Rețeaua ar fi coordonată de doi concubini, ambii profesori.

[Sursa foto: Poliția Română & DIICOT]

25 de persoane au fost duse la audieri. Rețeaua ar fi coordonată de doi concubini, potrivit stiripesurse. Unul dintre ei are 34 de ani, este din municipiul Buzău și este profesor de economie, comerț, calitatea produselor și serviciilor la două licee, iar femeia are 38 de ani și e psihopedagog la Liceul pentru Deficienți de Auz din municipiul Buzău.

Cu cât vindea un profesor gramul de droguri?

În Bacău, un profesor de engleză ar fi implicat în astfel de acțiuni ilegale.

Citește și: EXCLUSIV- Florin Salam, despre relația cu Tzancă Uraganu și adevărul despre dependența de droguri: ”Eu îmi trăiesc viața, mi-o fac cum vreau eu. În România mi-e scârbă”

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

"Din cercetări a reieşit că, de la începutul anului 2023, o persoană bănuită ar fi cultivat plante de canabis, într-o seră amplasată într-o localitate din zona rurală a judeţului, în scopul comercializării drogului de risc către consumatori din judeţul Bacău, obţinând 70 de lei pentru un gram", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, subcomisarul Cătălina Păduraru.

În Bacău, un profesor de engleză ar fi implicat în astfel de acțiuni ilegale.

În Bacău, un profesor de engleză ar fi implicat în astfel de acțiuni ilegale.

[Sursa foto: PixaBay]

Conform DIICOT, în cadrul acestei operaţiuni vor fi puse în executare peste 260 de mandate de percheziţie domiciliară şi 250 de mandate de aducere.

Privind această problemă a drogurilor în România, Mihai Bogdan Curelea, Președintele Asociației de Luptă Antidrog spune că testarea antidrog în masă ar fi soluția depistării cât mai rapide a persoanelor care fac trafic cu substanțe interzise.

”Și personalul medical poate fi supus testelor antidrog pentru a asigura că nu sunt afectați de substanțe care ar putea compromite siguranța pacienților”

”Testarea pentru consumul de droguri sau substanțe interzise poate fi efectuată în diverse contexte, în funcție de obiectivele și nevoile specifice. Aceasta nu se limitează doar la școli sau elevi. Diferite grupuri de oameni sau organizații pot avea motive diferite pentru a efectua teste antidrog ”, a spus în exclusivitate pentru stirilekanald.ro  Mihai Bogdan Curelea.

Citește și: EXCLUSIV: Pericolul drogurilor la festivalurile de muzică/ Bogdan Curelea:”România oferă apă, baloane și pliante, alte țări testează substanțele pentru siguranța participanților"

Bogdan Mihai Curelea

Bogdan Mihai Curelea

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

”De exemplu testarea ar putea fi făcută la locul de muncă. Unele companii sau organizații pot efectua teste antidrog pentru angajați, în special în industrii sau poziții în care siguranța este o preocupare majoră, cum ar fi transportul, construcția sau industria petrolieră. Și personalul medical poate fi supus testelor antidrog pentru a asigura că nu sunt afectați de substanțe care ar putea compromite siguranța pacienților. În sporturile de performanță, există regulamente stricte cu privire la utilizarea de substanțe interzise, și sportivii pot fi testați pentru a se asigura că respectă aceste regulamente. Totodată, persoanele care sunt condamnate pentru infracțiuni legate de droguri pot fi supuse testelor antidrog ca parte a probațiunii sau a altor măsuri de monitorizare a comportamentului lor. În multe jurisdicții, membrii forțelor de ordine pot fi supuși testelor antidrog ca parte a procesului de recrutare, evaluare a performanței sau monitorizare a conformității cu regulamentele interne. Aceste teste pot ajuta la asigurarea integrității și eficacității forțelor de ordine. Persoanele care se află în proces de recuperare de la dependența de droguri sau alcool pot fi testate periodic pentru a monitoriza abstinența lor”, a mai adăugat Președintele Asociației de Luptă Antidrog.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Bogdan Curelea este de acord și cu testarea politicienilor, lucru care a fost în discuție săptămâna trecută în urma unor atacuri în Parlamentul României.

”Teste antidrog pot fi efectuate doar dacă există o suspiciune rezonabilă că un elev consumă droguri sau substanțe interzise”

”Școlile pot avea un interes legitim în menținerea unui mediu sigur și sănătos pentru toți elevii. Dacă există motive bine întemeiate să se suspecteze că un elev consumă droguri sau substanțe interzise, școlile pot dori să întreprindă acțiuni pentru a interveni și preveni problemele legate de droguri. De obicei, teste antidrog pot fi efectuate doar dacă există o suspiciune rezonabilă că un elev consumă droguri sau substanțe interzise. Aceasta ar putea implica observații sau informații specifice care indică consumul de droguri. În multe cazuri, școlile pot solicita consimțământul părinților sau reprezentanților legali ai elevilor minori pentru a efectua astfel de teste. Acest lucru este menit să protejeze drepturile și confidențialitatea elevilor. Testele antidrog trebuie să fie efectuate în mod corespunzător, respectând procedurile legale și asigurându-se că rezultatele sunt gestionate cu confidențialitate. Elevii ar trebui să fie informați despre proces și despre drepturile lor”, e xplică Bogdan Curelea.

De obicei, teste antidrog pot fi efectuate doar dacă există o suspiciune rezonabilă că un elev consumă droguri sau substanțe interzise

De obicei, teste antidrog pot fi efectuate doar dacă există o suspiciune rezonabilă că un elev consumă droguri sau substanțe interzise

[Sursa foto: PixaBay]

De precizat este faptul că utilizarea rezultatelor testelor trebuie să fie în conformitate cu legile și regulamentele locale. 

Canabisul continuă să fie unul dintre cele mai consumate droguri în România, atât de populaţia generală, iar cele mai mari prevalenţe ale consumului de droguri se înregistrează în regiunea Bucureşti/ Ilfov, informează ANA. În ceea ce privește decesele cauzate de substanțele interzise, în anul 2022 au fost înregistrate 30 decese asociate consumului de droguri, dintre care 25 decese prin supradoză, iar cele mai multe cazuri de urgență au fost înregistrate pentru persoane tinere, sub 35 ani (77,1%). 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si