In articol:
- Cine este bărbatul care a deschis focul asupra oamenilor din Bruxelles?
- Arma folosită în atentat a fost găsită lângă atacator
- Individul s-a filmat imediat după atacul teribil
Un bărbat de origine tunisiană în vârstă de 45 de ani, pe numele său Abdesalem a fost cel care luni seară, în jurul orei 20:00, ora României a deschis focul la Bruxelles.
Cine este bărbatul care a deschis focul asupra oamenilor din Bruxelles?
În cele din urmă, bărbatul periculos care s-ar fi aflat în mod ilegal în Bruxelles, după ce cererea sa de azil a fost respinsă în 2020 a fost găsit de polițiști într-o cafenea
Citește și: Ce condiție pune Hamas pentru eliberarea ostaticilor capturați din Israel
Arma folosită în atentat a fost găsită lângă atacator
Psihologul, Radu Leca a explicat în exclusivitate pentru stirilekanald.ro cum arată profilul unui astfel de atacator, dar și ce spune despre el faptul că a lăsat lângă el arma crimei.
”Teroristul care își lasă cu bună știință arma la fața locului, respectiv nu face altceva decât să însemneze locul și puterea lui, pretinde că poate transmite prin acest gest anumite semnale psihologice care să-l scoată din categoria persoanelor stabile emoțional. Acest comportament indică o formă presupusă de dispreț sau de provocare fățișă în raport cu autoritățile. Gestul sugerează că individul nu se teme de nicio formă de repercursiune, neacoperindu-și urmele și provocând permanent autoritate ”,
De asemenea, potrivit psihologului gestul său ar putea însemna pentru el puterea, și în acest fel a reușit să-și ducă la bun sfârșit planul, și anume cel de a instala frica în populație.
”Din punct de vedere psiho-emoțional putem interpreta gestul teroristului de la Bruxelles ca o disociație de negare, sau emoțională în care teroristul încearcă să se detașeze de actele sale de violență ca și când eliberarea de armă ar putea să șteargă responsabilitatea actului terorist. Tot din punct de vedere psiho-emoțional gestul lui poate reprezenta o expresie de dezumanizare a tuturor posibilelor victime din Bruxelles. Las arma ca să însemnez locul și să-mi arăt puterea. Mai mergem pe o altă idee în conformitate cu care formulăm următorul enunț: Teroristul simte că potențialele lui victime nu merită respectul sau considerația lui, dar le marchează ca fiind ale lui, victimele mele, prin prezența armei”, a mai adăugat specialistul.
Individul s-a filmat imediat după atacul teribil
Atacatorul a postat chiar și un filmuleț imediat după atac în care recunoaște faptele sale macabre. El spune că a ucis oamenii în numele lui Dumnezeu.
@dark_univers3 🚨Attentato Bruxelles🚨 #bruxelles #islam #fyp #neiparte ♬ suono originale- DarkUnivers3
Peste noapte, nivelul de amenințare pentru capitală a fost ridicat la patru, iar meciul a fost oprit înainte de pauză. Aproximativ 35.000 de suporteri au așteptat ore întregi în stadionul Regele Baudouin pentru a fi evacuați în siguranță.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Un martor care a vorbit pentru canalul belgian LN24a descris șocul prin care a trecut atunci când bărbatul înarmat i-a spus să stea pe loc. "Nu m-am mișcat. A fost un bărbat care a venit, m-a împins și mi-a spus să nu mai fug dacă vreau să rămân în viață".
Parchetul consideră că gestul bărbatului ar fi fost inspirat de gruparea islamică. Totodată, Premierul Alexander De Croo, a numit împușcăturile de luni "un act de terorism sfâșietor" într-o conferință de presă marți, iar procurorii au declarat că motivul probabil este naționalitatea victimelor.
@madeira_boy brussels attack😱😱😱 #deondetusaiste🎬 #miklax🇿🇦🇵🇹 #anjinhos😇😈diabinhos🇵🇹🇬🇧🇧🇷 #gangdarevoada🥂💣✨️ #doidosedoidastikoteko #OsDavidaAirada🍻🇵🇹😈 #pray #brussels #attack #terroris #foryou ♬ Sad Music- Max-Music
” Scopul unui terorist este să propage imaginea grupării din care face parte însămânțând teamă în inimile tuturor celor care văd și aud informații, evenimente despre atacul terorist. Nu avem cum să acceptăm ca existent în mintea noastră pericolul atacului terorist. Nu putem să-l acceptăm și de aceea este bine să-l anulăm. Cum? Îl anulăm doar emoțional prin uitare ”, a precizat în cele din urmă Radu Leca.