Protest luni la Ministerul Educației organizat de Daniela Cristache, mama unei fete de 12 ani supradotată și neurodiversă. Stirilekanald.ro a prezentat în exclusivitate povestea ei: ”La 5 ani, am aflat că al meu copil este supradotat. Acum, la 12 ani, este în depresie/ Sistemul educațional românesc, o mare dezamăgire” 

Protest la Ministerul Educației: ”Nu le distrugeți viitorul”

”Și copiii supradotați, neurodiverși au dreptul la educație, conform cu abilitățile și dizabilitățile lor”, afirmă Daniela Cristache.

Printre pancartele cu care au venit la protest, regăsim mesajele: ”Și ei au dreptul la educație”, ”Nu le distrugeți viitorul”, ”Vreau să învăț”, ”Școala m-a băgat în depresie”. ”Nimic neadevărat în ele”, spune Daniela Cristache.

În cele din urmă, au fost chemați de reprezenanți ai Ministerului Educației la discuții. ”A fost o discuție de aproape două ore. Sunt dezamăgită. Nu aveam mari așteptări. Nu se dorește? Nu se poate?”, a declarat Daniela Cristache, pe pagina de Facebook.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: Școlile, grădinițele, dispensarele, spitalele și sălile de sport vor primi bani de la stat prin Programul de finanțare pentru eficiență energetică în clădiri publice

Povestea impresionantă a Giuliei

Giulia are acum 12 ani. Este un copil supradotat și neurodivers, diagnosticat cu Asperger- tulburare din spectrul autist. În termeni de specialitate, este numit copil ”de două ori excepțional”.

Mama fetiței, Daniela Cristache, a povestit, în exclusivitate pentru stirilekanald.ro, despre dificultățile prin care trece alături de fiica ei în încercarea de a-i găsi un loc în sistemul educațional românesc. După ani de încercări, acum la 12 ani, Giulia este în depresie.

Protest la Ministerul Educației

Protest la Ministerul Educației

[Sursa foto: Daniela Cristache - Facebook]

Când a început școala, Giulia a fost dornică să descopere, să învețe cât mai multe. Lucrurile au luat însă o altă turnură:

”Școala a început să fie o dezamăgire din ce în ce mai mare”

”Școala a început să fie o dezamăgire din ce în ce mai mare. În clasa pregătitoare trebuia să facă liniuțe, bastonașe, când era lucra acasă dintr-o culegere de matematică de clasele II-IV. Cererea mea către învățătoare să îi dea să lucreze matematică la nivelul la care era ea s-a lovit pe refuz pe motivul că nu îi poate aloca mai mult timp ei, în detrimentul celorlalți”, a spus mama Giuliei.

Citește și: EXCLUSIV: Cum își pot ține părinții copilul departe de tentația drogurilor/ Bogdan Curelea, Președintele Asociației de Luptă Antidrog: ”Oferiți-le un spațiu sigur pentru a-și exprima grijile și întrebările”

”Copilul îmi spune: Eu vreau să învăț matematică, în capul meu sunt cifre, numere”

”Copilul meu are un stil aparte de a învăța. Spune: Eu vreau să învăț matematică, în capul meu sunt cifre, numere.

Vrea să afle cât mai multe din matematică, din științe. Să vadă ce i se potrivește.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Prima dată când i-a fost evaluat IQ-ul, la 5 ani și jumătate, i-a ieșit un IQ pe raven color de peste 140, care însemnă geniu sau aproape geniu. Acum aproape doi ani am mers la o nouă măsurare a IQ-ul. Copilul deja nu era bine, intra în depresie.

Copilul meu a fost în primii lui ani auto-didact. Neștiind să scrie și să citească, se informa foarte mult de pe Youtube, făcea chestii singură”. Citește aici interviul integral


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si