Close sidebar
Close sidebar

EXCLUSIV - Protest la Ministerul Educației pentru susținerea copiilor supradotați și neurodiverși. Părinte: ”Și ei au dreptul la educație”

Daniela Cristache, mama unei eleve de 12 ani cu cerințe speciale în ceea ce privește educația, a inițiat un protest, luni, în fața Ministerului Educației. ”Nu le distrugeți viitorul” este mesajul transmis.

Razvan Boboc,

Protest la Ministerul Educației pentru susținerea copiilor supradotați și neurodiverși

[Sursa foto: Daniela Cristache - Facebook]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Protest luni la Ministerul Educației organizat de Daniela Cristache, mama unei fete de 12 ani supradotată și neurodiversă. Stirilekanald.ro a prezentat în exclusivitate povestea ei: ”La 5 ani, am aflat că al meu copil este supradotat. Acum, la 12 ani, este în depresie/ Sistemul educațional românesc, o mare dezamăgire” 

Protest la Ministerul Educației: ”Nu le distrugeți viitorul”

”Și copiii supradotați, neurodiverși au dreptul la educație, conform cu abilitățile și dizabilitățile lor”, afirmă Daniela Cristache.

Printre pancartele cu care au venit la protest, regăsim mesajele: ”Și ei au dreptul la educație”, ”Nu le distrugeți viitorul”, ”Vreau să învăț”, ”Școala m-a băgat în depresie”. ”Nimic neadevărat în ele”, spune Daniela Cristache.

În cele din urmă, au fost chemați de reprezenanți ai Ministerului Educației la discuții. ”A fost o discuție de aproape două ore. Sunt dezamăgită. Nu aveam mari așteptări.

Nu se dorește? Nu se poate?”, a declarat Daniela Cristache, pe pagina de Facebook.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citește și: Școlile, grădinițele, dispensarele, spitalele și sălile de sport vor primi bani de la stat prin Programul de finanțare pentru eficiență energetică în clădiri publice

Povestea impresionantă a Giuliei

Giulia are acum 12 ani. Este un copil supradotat și neurodivers, diagnosticat cu Asperger- tulburare din spectrul autist. În termeni de specialitate, este numit copil ”de două ori excepțional”.

Mama fetiței, Daniela Cristache, a povestit, în exclusivitate pentru stirilekanald.ro, despre dificultățile prin care trece alături de fiica ei în încercarea de a-i găsi un loc în sistemul educațional românesc. După ani de încercări, acum la 12 ani, Giulia este în depresie.

Protest la Ministerul Educației

[Sursa foto: Daniela Cristache- Facebook]

Când a început școala, Giulia a fost dornică să descopere, să învețe cât mai multe. Lucrurile au luat însă o altă turnură:

”Școala a început să fie o dezamăgire din ce în ce mai mare”

”Școala a început să fie o dezamăgire din ce în ce mai mare. În clasa pregătitoare trebuia să facă liniuțe, bastonașe, când era lucra acasă dintr-o culegere de matematică de clasele II-IV. Cererea mea către învățătoare să îi dea să lucreze matematică la nivelul la care era ea s-a lovit pe refuz pe motivul că nu îi poate aloca mai mult timp ei, în detrimentul celorlalți”, a spus mama Giuliei.

Citește și: EXCLUSIV: Cum își pot ține părinții copilul departe de tentația drogurilor/ Bogdan Curelea, Președintele Asociației de Luptă Antidrog: ”Oferiți-le un spațiu sigur pentru a-și exprima grijile și întrebările”

”Copilul îmi spune: Eu vreau să învăț matematică, în capul meu sunt cifre, numere”

”Copilul meu are un stil aparte de a învăța. Spune: Eu vreau să învăț matematică, în capul meu sunt cifre, numere. Vrea să afle cât mai multe din matematică, din științe. Să vadă ce i se potrivește.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Prima dată când i-a fost evaluat IQ-ul, la 5 ani și jumătate, i-a ieșit un IQ pe raven color de peste 140, care însemnă geniu sau aproape geniu. Acum aproape doi ani am mers la o nouă măsurare a IQ-ul. Copilul deja nu era bine, intra în depresie.

Copilul meu a fost în primii lui ani auto-didact. Neștiind să scrie și să citească, se informa foarte mult de pe Youtube, făcea chestii singură”. Citește aici interviul integral

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI