Sâmbătă, 21 octombrie, între orele 16:00-18:00 va avea loc în Piața Universității, un miting de susținere pentru Palestina.

”Denunțăm complicitatea la crimele comise de Israel împotriva poporului palestinian- în special asupra celor peste două milioane dintre ei supuși blocade ilegale și genocidului în Ghetoul Gaza”, anunță Asociația Comunității Palestiniene din România, organizatoarea mitingului.

”Să se oprească războiul!”

Mesajul celor care au organizat protestul de la București este unul pentru pace și pentru oprirea războiului.

”Mesajul nostru pentru toți oamenii, pentru toată omenirea, e să participe la oprirea acestui război, acestui măcel asupra poporului paelstinian din Gaza. Să se oprească războiul! Să se discute cât mai repede despre rezolvarea problemei palestiniene.

Problema este din 1948, 75 de ani. De atunci, poporul palestinian luptă pentru întoarcere”, a declarat, în exclusivitate pentru stirilekanald.ro, Toumar Yousef, membru al comunității palestiniene din România.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

”Să se oprească războiul!”

”Să se oprească războiul!”

[Sursa foto: Solidaritate România-Palestina - Facebook]

Citește și: Miting pro-Palestina la Bucureşti. În ce zone se va desfășura? Securitatea a fost întărită în Capitală

”150 de copii pe zi care mor, 60 de femei pe zi care mor. Nu se poate”

Toumar Yousef subliniază gravitatea pierderilor omenești din tot acest război: ”Acest măcel asupra poporului palestinian care este incredibil, de neimaginat. Sunt oameni civili, copii.

150 de copii pe zi care mor, 60 de femei pe zi care mor. Nu se poate. Azi au lovit biserica. Au murit mulți oameni creștini. Ei nu fac deosebire. Alaltăieri, spitalul... Nu se poate.

Războiul face victime zilnic

Războiul face victime zilnic

[Sursa foto: Profimedia]

”Comunitatea palestiniană din România, toți arabii și musulmanii, și oamenii liberi, oamenii care au în ei umanitate, europeni, africani, americani, toți oamenii care cred în libertatea și în drepturile omului, țin cu poporul palestinian”, mai spune reprezentantul comunității palestiniene.

”Nu vrem altceva decât să fie pace, nu vrem măcel”

”Protestul are loc la ora 16.00, la statuie la Universitate, până la ora 18. Nu vrem altceva decât să fie pace, nu vrem măcel, nu vrem război. Vrem ca toată lumea să condamne, nu să sprijine forțele agresive”, mai spune Toumar Yousef.

Citește și: Război Israel-Hamas: Încă un cetățean român a fost dat dispărut în Israel

Protest pro-Palestina la București

Protest pro-Palestina la București

[Sursa foto: Solidaritate România-Palestina - Facebook]

Măsuri de securitate

Autoritățile de la București au sporit securitatea pentru a evita situațiile care au avut loc în alte țări în timpul manifestațiilor. 

Astfel, ambasadele, Teatrul Evreiesc de Stat, Cimitirul Evreiesc, Complexul Educațional Laude-Reut, Sinagoga Mare sau Templul Coral sunt doar câteva dintre punctele-obiectiv evreiești și palestiniene care vor fi în atenția autorităților pentru securitate în acest weekend.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si