Regele Charles al III-lea a ajuns vineri seară, 2 iunie, la proprietatea sa din Valea Zălanului, județul Covasna, unde s-a întâlnit cu câțiva prieteni. Totodată, monarhul britanic a fost întâmpinat cu flori în fața porții de câțiva localnici și a luat cina cu cei apropiați în jurul orei 21:00.

”Este agitație mare zilele acestea în sat”

Sâmbătă, monarhul britanic va participa la o serbare câmpenească în sat cu bucate tradiționale și are programate și câteva drumeții prin împrejurimi.

Programul însă, ar putea suferi câteva modificări, din cauza condițiilor meteo. Regele Charles al III-lea va rămâne în România până la începutul săptămânii viitoare, ultima zi a șederii sale fiind marți, 6 iunie, când este așteptat să ajungă și la proprietatea sa din Viscri, județul Brașov, potrivit unor surse din administrația locală, citate de Europa Liberă.

Citește și: EXCLUSIV: Sătenii îl așteaptă pe Regele Charles la Viscri/ Marius Panait: ” Avea un comportament cald, dădea o senzație de acasă”

Monarhul Britanic a salutat Garda de onoare în română și a ținut un discurs emoționant la Palatul Cotroceni.

Monarhul Britanic a salutat Garda de onoare în română și a ținut un discurs emoționant la Palatul Cotroceni.

[Sursa foto: Digi24]

Alexandra Sima, vecină cu Regele Charles la Viscri a vorbit în exclusivitate pentru stirilekanald.ro despre vizita monarhului, dar și despre cum se pregătesc sătenii pentru acest moment istoric.

”Regele nu a sosit încă în sat, însă, este agitație mare zilele acestea. Sunt foarte mulți turiști, pentru comunitate va fi un moment foarte frumos și important! Comunitatea din Viscri îl va aștepta ca întotdeauna cu mare bucurie.

Încă nu putem dezvălui public cum va fi așteptat și ce se va întâmpla”, a spus Alexandra.

”Este un om simplu, prietenos”

Întrebată dacă l-a cunoscut până acum pe Regele Charles al III-lea, Alexandra Sima a povestit despre momentul în care i-a dăruit monarhului un albul special cu poze din Viscri și cu poveștile oamenilor din sat.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Regele Charles al III-lea a primit anul trecut un album cu poze și cu poveștile oamenilor din sat.

Regele Charles al III-lea a primit anul trecut un album cu poze și cu poveștile oamenilor din sat.

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

”Noi suntem vecinii lui de peste drum. L-am cunoscut anul trecut, i-am făcut și un cadou, albumul fotografic ”Dor de Viscri”, cu poze și poveștile oamenilor din sat! A fost foarte emoționant, am dat mâna cu el, mi-a mulțumit, este un om simplu, prietenos, dornic să stea de vorbă cu localnicii , a precizat localnica.

Regele va primi un cadou foarte frumos din partea comunității. Nu știu să vă spun ce mâncare îi place, mă gândesc că sătenii îl așteaptă cu ceva ce îl reprezintă, făcut de ei cu mare drag”, a mai adăugat localnica Alexandra Sima.

Regele Charles al III-lea a declarat că în România se simte ca ”acasă”

Totodată, Alexandra Sima a vorbit și despre cât de mult s-a dezvoltat satul Viscri datorită vizitelor Regelui Charles al III-lea și despre lecțiile pe care le-a oferit monarhul britanic românilor.

Citește și: Regele Charles al III-lea ajunge astăzi în România. El va fi primit la Palatul Cotroceni de președintele Klaus Iohannis

Numai anul trecut, peste 14.000 de turiști au vizitat casa noului rege britanic.

Numai anul trecut, peste 14.000 de turiști au vizitat casa noului rege britanic.

[Sursa foto: Mihaela Chiripuci, Sandu Ioan-Valentin - Facebook]

”Satul s-a dezvoltat foarte mult și Regele a deschis ochii multor oameni, să apreciem frumusețea satelor din Transilvania și să le păstrăm exact așa cum erau acum sute de ani.

Eu, de exemplu am reveni în țară, în satul meu natal după 14 ani de Italia. Am deschis o mică afacere, o pizzerie, ar însemna ”Bufniță”, tradus din italiană. Soțul meu este italian și face pizza pe vatră în cuptor săsesc. Apreciem foarte mult că ne vizitează și că ne promovează țara , a explicat localnica.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Vizita Regelui Charles în România are un caracter privat și este prima deplasare externă a acestuia de după ceremonia de încoronare care a avut loc pe 6 mai.

Ieri, în discursul său de la Palatul Cotroceni, monarhul britanic a descris România ca fiind „țara mea de glorii, țara mea de dor”.

„Am ajuns să iubesc România, cultura și arta, patrimonul, istoria, mediul”, a spus regele Charles.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si