Hannah Georgiana Avram are doar 20 de ani și este stabilită în Israel cu familia, de aproximativ 10 ani. Tânăra are dublă cetățenie și povestește că se simte mândră să lupte cot la cot cu bărbații din armată. În momentul în care a izbucnit conflictul în Israel, Hannah era plecată cu o prietenă în Tiberias, pe țărmul vestic al Mării Galileei. Atunci, un telefon a anunțat-o că trebuie să se întoarcă de urgență la bază.

Mai departe, ea și-a sunat părinții, pe care i-a anunțat să aibă grijă și să nu deschidă ușa nimănui.

Cât de greu este să lupți în armata israeliană?

Georgiana Avram a povestit în exclusivitate pentru stirilekanald.ro despre planurile teroriștilor Hamas, dar și despre cum tânăra nu vede sfârșitul acestui conflict. Inițial, ea era temătoare cu privire la armată, crezând că doar un bărbat poate face față fricii și presiunii, însă cu timpul Hannah și-a dat seama că și femeile pot lupta alături de ei cu aceeași îndârjire.

”În momentul de față e relativ liniște, mare parte din țară revine la viața normală mai puțin zona de lângă Gaza respectiv partea de nord a Israelului, de la granița cu Libanul. Cât privește frica, e un sentiment firesc, doar că atâta timp cât sunt militar astfel de sentimente nu ne permitem să avem. Înainte de această nenorocire consideram că este o mare diferență între militarul bărbat și militarul femeie.

Acum nu mai sunt de aceeași părere. Și o femeie poate lupta cu eficiență și sunt mandră că fac parte din această armată”,  povestește românca.

Hannah Georgiana Avram - româncă în armata israeliană

Hannah Georgiana Avram - româncă în armata israeliană 

[Sursa foto: Facebook]

”Când a început eram în permisie, mă aflam cu on prietenă în Tiberias. Am primit telefon de la comandanta mea care mi-a spus că trebuie să mă prezint urgent la bază. Părinții mei știau deja care e situația și erau conștienți că va trebui să mă întorc la bază.

Le-am spus să aibă grijă de ei și să fie atenți pe unde umblă și cui deschid ușa”, a povestit Gabriela.

Citește și: Încă un român mort în Israel. Victima avea dublă cetățenie/ Anunțul făcut de Ministerul Afacerilor Externe

Românca a făcut dezvăluiri despre teroriștii Hamas

Românca nu vede prea curând pacea în tot acest conflict care persistă de ani buni. Hannah spune că teroriștii sunt cruzi, iar crima este de fapt modul lor de viață. Totodată, tânăra a vorbit și despre ostatici care trebuie să fie eliberați cât mai rapid cu putință.

”E greu de spus cum se va termina pentru că Hamas nu vrea pacea. Să nu mă înțelegeți greșit, dar lumea nu prea știe ce înseamnă Hamas și se creează impresia că ei sunt reprezentanții unui popor. Nu este așa, Hamas sunt teroriști, iar crimă este modul lor de viață. Comunitatea internațională ar trebui să vadă crimele Hamas din Gaza, pentru că ei acolo folosesc civilii ca scuturi umane. E greu să spun eu ce ar trebui să primească, probabil dacă ați întreba un părinte a cărui copil a fost răpit, el ar da totul, chiar viața lu. Ca militar, eu ma gândesc că trebuie să îi eliberăm, dar  cum? Nu știu încă, însă sunt convinsă ca sunt ofițeri care au făcut cel mai bun plan posibil”,  explică

Hannah Georgiana Avram.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Românca nu vede prea curând pacea în tot acest conflict care persistă de ani buni.

Românca nu vede prea curând pacea în tot acest conflict care persistă de ani buni.

[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Câți ostatici deține Hamas în acest moment? Anunțul oficial al Forţelor de Apărare ale Israelului: "Lucrăm pe toate căile pentru a elibera ostaticii şi a-i aduce acasă"

Ar fi putut fi conflictul din Israel evitat?

Tatăl Hannei, Alin Bogdan Avram este îngrijorat de situația din Israel, mai ales că acesta nu este primul conflict la care asistă. El spune că este extrem de dureros să-și vadă fata pe frontul de război, însă are încredere că este puternică și va face față tuturor provocărilor care îi ies în cale.

”Am venit în Israel în urmă cu zece ani şi o lună. Nu a fost o decizie uşoară, dar la momentul respectiv am considerat că e cea mai bună variantă pentru viitorul familiei noastre, în special pentru fete. Nu ne-a fost uşor, ba chiar ne-a fost al naibii de greu. În primul rând căldura, deşi venisem în 4 septembrie era mult mai cald decât ne imaginasem. A fost foarte greu şi profesional, voiam să interacţionez cu oameni, cu vorbitori de ebraică, şi pentru că prea multe opţiuni nu aveam am ajuns de la birou într-o fabrică. Şi pentru fete a fost greu, şcoală nouă, limbă nouă, mentalităţi noi ”, spune Alin Bogdan Avram.

Despre conflict, tatăl Georgianei spune că în țara unde există trei religii Abrahamice este inevitabil un astfel de conflict.

Despre conflict, tatăl Georgianei spune că în țara unde există trei religii Abrahamice este inevitabil un astfel de conflict.

[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Cum arată o nuntă în plin război. Doi tineri din Israel s-au căsătorit pe linia frontului cu Hezbollah

Despre conflict, tatăl Georgianei spune că în țara unde există trei religii Abrahamice este inevitabil un astfel de conflict.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

”Orice conflict este o tragedie. Violenţa naşte suferinţă şi mă doare că astfel de lucruri de întâmplă acum în ţara în care cele trei religii Abrahamice au locuri sfinte reprezentative. Ştiţi ce e tragic? Faptul că în loc să facă ceva pentru a ameliora acest conflict cei care pot face ceva, de la decidenţi la oameni de rând toarnă gaz pe foc. Da, ştiu, pot fi considerat subiectiv dar sunt de zece ani aici, nu e primul conflict la care asist şi probabil mentalitatea europeană care mă obligă să discut, să analizez şi să caut un compromis nu poate să înţeleagă agresivitatea Orientului Mijlociu şi mi se pare că scopul este războiul, mai ales în ceea ce priveşte Hamas”,  precizează românul.

Operațiunea Entebbe, un model de plan pentru eliberarea ostaticilor

Tatăl are și acum întipărite în minte vorbele Hannei, în momentul în care conflictul a izbucnit iar, însă încrederea în ea l-a făcut să depășească orice teamă. De asemenea, organizarea cabinetului de război îl face într-o oarecare măsură să se simtă în siguranță. Acum, tot ce speră este ca Israelul să mai aibă în componență militari de genul celor care au gândit operațiunea Entebbe din anul 1976. Atunci, mai mulți ostatici au fost eliberați de la bordul unui avion deturnat de către un comandou compus din membri ai Frontului Popular pentru Eliberarea Palestinei (FPLP)și ai Celulelor Revoluționare. 

”Ce poate simţi un părinte când copilul lui merge la luptă? Multă durere, mai ales că e fată, noi ca părinţi avem impresia că are nevoie de şi mai multă protecţie, e mai fragilă, e mai sensibilă. De fapt cred că percepţia noastră e greşită, ea e mult mai puternică decât o vedem noi. Nu am să uit niciodată ce ne-a spus în 7 octombrie seara când a plecat spre unitate. Când a ieşit pe uşă ne-a zis: "Aveţi grijă de voi şi să nu deschideţi uşa la orcine””, a povestit Alin Avram.

”Ministrul Apărării a spus din prima săptămână că va fi un conflict de durată. Nu ştim exact ce înseamnă asta, săptămâni, luni, poate un an... cine ştie. Ceea ce ştim e că organizarea cabinetului de război denotă faptul că există unitate şi consens pentru a depăşi aceste momente dificile. Viaţa prizonierilor e foarte importantă, de aceea cred că acest lucru va fi foarte important în economia războiului iar durata conflictului va fi influenţată de capacitatea noastră de a recupera prizonieri. Sper că Israelul să mai aibă genii militare la nivelul celor care au gândit operaţiunea Entebbe şi să reuşească să salveze ostatecii. Dacă vrem să ne gândim la pace poate ar trebui ca cei care ne conduc să îşi întoarcă privirea spre acordul de la Oslo, dar acest lucru probabil va fi posibil doar după noi alegeri parlamentare, iar alegerile vor fi doar după ce lucrurile se liniştesc”, a spus în cele din urmă românul.

Citește și: Israelul a creat unitatea specială "Nili", care să-i vâneze pe toți militanții Hamas implicați în atacul din 7 octombrie

Mișcarea islamistă palestiniană Hamas a afirmat luni că a eliberat două femei răpite pe data de 7 octombrie. Este vorba despre Yocheved Lifshitz, în vârstă de 85 de ani, și Nurit Cooper, în vârstă de 79 de ani, care au fost scoase din Gaza la punctul de trecere Rafah, în Egipt.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si