Scenarii apocaliptice și imagini desprinse din iad- așa descriu oamenii din Israel situația prin care trec în aceste momente.

Persoanele au ajuns la disperare și se gândesc cu groază la fiecare clipă, în urma conflictelor din Israel. În zonele de război se află acum și români, care au povestit în exclusivitate pentru stirilekanald.ro, clipele prin care trec.

Alin Avram, un român stabilit în Israel și tatăl Hannei, povestește cu greu despre calvarul prin care trece, mai ales că Hannah este înrolată în armată, iar acum trebuie să apere țara de teroriști.

„Ca și părinte, știind că fata ta e acolo... e greu. De la bunicii mei nimeni nu mi-a mai vorbit de război, dar să-mi vorbească fiica mea”.  

Cu toate că Alin e conștient cât de puternică este fiica lui, el spune că mereu se va îngrijora din această cauză.

„În Israel, tinerii fac armata. Bineînțeles că nu o să te trimită niciodată să fii combatant dacă tu nu vrei asta, dacă ți-e frică. Hannah a vrut să meargă în armată să fie combatantă. Vorbim zilnic. Am stabilit că atunci când poate, de cel puțin 3 ori pe zi să ne confirme că e ok. E puternică, poate mai puternică decât suntem noi”.

Sunt cuvintele unui tată, care, în adâncul sufletului, se teme pentru fiica lui, datoare și dornică să apere Israelul.

„Ca părinte, ești părinte întotdeauna și ți se pare că tu trebuie să protejezi copilul, întotdeauna o să-l vezi vulnerabil. Hannah o să fie tot copilul și noi o să fim tot cu grijă, chiar dacă ea este poate mai puternică decât noi. Ea știe că trebuie să-și facă treaba, să fie tare și că într-o oarecare măsură, de ea depinde siguranța noastră”.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Printre românii aflați în Israel se află și Emanuel Mihalache împreună cu familia sa. Bărbatul se teme pentru viața lui și a familiei sale și mărturisește că se află într-o stare de urgență majoră.

"Situația este disperată. Toată noaptea au fost lansate rachete", a declarat Emanuel Mihalache.

Mai multe informații despre situația românului care dorește să se întoarcă în țară au fost obținute de Iasmina Ardelean, reporter Știrile Kanal D.

Românii din Israel vor să se întoarcă acasă

Emanuel Mihalache este unul dintre sutele de românii care doresc să se întoarcă înapoi în țară. Acesta a mărturisit că se teme pentru viața lui, dar și a familiei sale, iar situația din Israel este groaznică.

"Au fost foarte multe alarme aici, la distanță de Fâșia Gaza. A trebuit să ne ridicăm efectiv din pat, să luăm copilașul și să fugim înspre buncăr. Toată lumea este panicată, toată lumea aleargă. În câteva secunde trebuie să ajungă în buncăr, pentru că inclusiv la câțiva kilometri de noi au căzut rachete în TelAviv, aproape de aeroport...

Este o situație de urgență majoră", a mărturisit Emanuel Mihalache.

Război în Israel

Război în Israel

[Sursa foto: Profimedia]

Bărbatul a spus că a sunat la Ambasada României, de unde i s-a comunicat că există o listă de așteptare, pe care sunt trecute 1000 de persoane.

"Am sunat, am vorbit cu o persoană de contact de la Ambasada României și ne-au explicat că trebuie să trimitem datele noastre, numele, prenumele, ș.a.m.d. și vom fi contactați, o adresă de email și vom fi contactați, însă ne-au explicat faptul că sunt de câteva zile în jur de 1000 de cereri ale românilor care vor să fie repatriați de aici", a mărturisit acesta.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Emanuel Mihalache își imaginează cu teroare un scenariu în care Israelul este cuprins de rachete.

"Imaginați-vă în cazul în care, după cum menționau și autoritățile israeliene, Hezbolahul și Iranul intră în conflict direct cu Israelul, iar Hezbolah, având peste 200.000 de rachete, imaginați-vă ce s-ar întâmpla dacă o ploaie de rachete ar fi lansată înspre statul Israel? Am fi prinși aici între atacurile și între rachetele care ar fi lansate și oamenii n-ar mai putea fi repatriați", a mărturisit Emanuel Mihalache.

Citește și: Harta războiului dintre Israel și Hamas. Unde au avut loc conflicte?

Declarația completă a românului prins în războiul din Israel poate fi urmărită la ora 19:00, în jurnalul Știrilor Kanal D.

A 4-a zi de război în Israel

A 4-a zi de război în Israel

[Sursa foto: Profimedia]

A 4-a zi de război

Israel se află în a patra zi de război. Sâmbătă, o grupare Hamas a atacat Fâșia Gaza. Bilanțul morților se ridică la aproape 4.000, iar numărul rănițilot crește de la o oră la alta.

Război în Țara Sfântă

Război în Țara Sfântă

[Sursa foto: Profimedia]

Românii aflați în Israel trebuie să contacteze Ambasada pentru a se putea întoarce acasă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si