Close sidebar
Close sidebar

EXCLUSIV: Scopul vizitei lui Volodimir Zelenski în România. Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe: "Președintele Ucrainei va ridica la București tema integrării în Uniunea Europeană"

Volodimir Zelenski vine în România! Președintele Ucrainei se va întâlni cu Klaus Iohannis, la București, pe 10 octombrie. Despre scopul vizitei președintelui ucrainean a vorbit Cristian Diaconescu, fostul ministru de Externe, în exclusivitate pentru stirilekanald.ro.

Elena Tasca,

Cristian Diaconescu, fost ministru de externe:

"Dacă Ucraina, la un moment dat ar cădea, cine ar urma?"

 

[Sursa foto: Colaj Facebook/Wikipedia]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Volodimir Zelenski vine în România, în vizită, săptămâna viitoare. Fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu, a explicat pentru stirilekanald.ro care ar fi scopurile discuției dintre președintele Ucrainei și Klaus Iohannis.

Zelenski în România. Este un motiv de îngrijorare pentru români?

[Sursa foto: Facebook- Klaus Iohannis]

Scopul vizitei lui Volodimir Zelenski în România

Cristian Diaconescu, fostul ministru de Externe, spune că una dintre temele discuției va fi, cel mai probabil, aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană.

"În mod evident vizita este oportună.

După părerea mea, ne aflăm într-o zonă de conflict, cu proximitate geografică între România și Ucraina, extrem de preocupantă și din acest punct de vedere, tot ceea ce se întâmplă în acest moment în Marea Neagră, din perspectiva agresiunii Federației Ruse, nu poate rămâne în Marea Neagră, iar cooperarea între statele riverane, în mod evident, este cât se poate de necesară în ceea ce priește organizarea, în ceea ce privește coordonarea, în ceea privește schimbul de informații, ca de altfel și aspectele de reacție.
Și al 2-lea rând, sunt convins, președintele Ucrainei va ridica la București tema integrării în Uniunea Europeană și intenția de a obține Ucraina un acord de aderare până la sfârșit, iar România o va susține în acest demers"
, a declarat Cristian Diaconescu.

Citeste si: Doliu în România. O cunoscută astroloagă s-a stins din viață- kanald.ro

Citeste si: Doliu imensi! Interpretul de muzică populară a murit, cu doar o lună înainte de ziua lui de naștere. Fiica sa a făcut anunțul cutremurător:- wowbiz.ro

Citeste si: Castelul cu vinuri din România, vechi de 400 de ani, pierdut la cărți și răscumpărat. Cât costă o vizită la Bethlen-Haller- antena3.ro

Un alt subiect al ședinței, în opinia fostului ministru de Externe, îl reprezintă ultimele atacuri de la granițele României. 

"Evident, atacurile de la frontieră nu pot lipsi ca și modalitate de abordare. În al 2-lea rând, este un cost și regional și european extrem de semnificativ pentru ucraineni, deci este obligatoriu ca coordonare de la cel mai înalt aibă loc cât se poate de rapid.

Coeficientul de securitate și garanțiile de care beneficiază România sunt asigurate de Alianța Nord-Atlantică și din acest punct de vedere nu se poate pune problema unei implicări militare române în această criză", a declarat Cristian Diaconescu.

Citește și: În urma atacului Rusiei, în satul Groza, 49 de persoane și-au pierdut viața. Mesajul transmis de Volodimir Zelenski: ,,Rusia ar urma să atace statele baltice în 2028"

Zelenski în România. Este un motiv de îngrijorare pentru români?

[Sursa foto: Facebook- Klaus Iohannis]

Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe, despre atacurile cu drone la granița cu România

Fostul ministru de Externe este de părere că românii nu au niciun motiv de îngrijorare.

Citeste si: Ce pensie are Monica Tatoiu și pe ce cheltuie banii. “Eu nu le-am cu pusul deoparte. Nu stau la hoteluri de cinci stele. Merg la second-hand.”- kfetele.ro

Citeste si: Ce a rămas din vila de lux a lui Paris Hilton? Primele imagini după incendiu- radioimpuls.ro

Citeste si: Castelul cu vinuri din România, vechi de 400 de ani, pierdut la cărți și răscumpărat. Cât costă o vizită la Bethlen-Haller- antena3.ro

"De ce s-ar teme? Discutăm despre reziliența unui vecin al României în fața unei agresiuni din partea unui start posesor de arme nucleară. Un astfel de precedent nu poate fi acceptat de nicio țară din lume, mai ales de România. Că o cedare, o flexibilitate din acest punct de vedere ar fi semnalizată, cine ar avea preocupări? În primul rând, ar trebui să răspundă la o întrebare dacă Ucraina, la un moment dat ar cădea, cine ar urma? Și dacă ne uităm pe hartă și dacă vedem atacurile din zona Dunării și a Mării Negre, cred că cred că răspunsul este cât se poate de clar. Ucraina trebuie să reziste pentru a-și apăra țara și poporului. Restul aspectelor, depind evident de concluziile pe care fiecare națiune știe să le tragă dintr-o dintr-o astfel de agresiune", a declarat Cristian Diaconescu.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI