Elevii care se întorceau de la festivitatea de premiere a clubului de fotbal la care jucau au fost aruncaţi la câţiva metri de trecerea de pietoni din Petroșani, în decembrie, anul trecut. La volanul maşinii, se afla un tânăr de doar 19 ani, băut şi fără permis de conducere. Atunci, unul dintre copiii răniţi, în vârstă de 11 ani, a murit la câteva ore mai târziu, la spital, iar alţi trei au fost internaţi cu răni grave.

Avocatul Adrian Cuculis a explicat în exclusivitate pentru stirilekanald.ro despre ce riscă acum șoferul.

Șoferul circula cu peste 137 km/h în momentul impactului

”Șoferul beat, fără permis și care a fugit de la locul accidentului, circula cu peste 137 km/h la momentul la care i-a zărit pe copii pe trecerea de pietoni. Faptul că discutăm de multiple victime, respectiv șase minori, dintre care unul decedat, ne-a determinat să solicităm Parchetului, care de altfel n-ar fi admis cererea de schimbare a încadrării juridice a faptei din ucidere din culpă și vătămare corporală în omor și tentativă la omor calificat”, a precizat acesta.

Adrian Cuculis- avocat

Adrian Cuculis- avocat

[Sursa foto: Adrian Cuculis - Facebook]

Citește și: Accident cu șase mașini pe autostrada A1

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

”În momentul de față, și cel mai probabil, se va păstra încadrarea faptelor iar șoferul riscă chiar închisoare pe viață”, a mai adăugat avocatul.

Șoferul a fugit de la locul accidentului

Imediat după impactul devastator, șoferul a fugit de la locul incidentului, faptă pentru care a stat în arest preventiv.

”Faptul că acesta a fugit de la locul accidentului și a motivat ulterior că avea oricum de ajuns într-un loc foarte rapid, arată de fapt cinismul cu privire la uciderea unuia dintre copii și vătămare celorlați cinci,

dar mai cu seamă, faptul că acesta nu are de ce să fie liber până la judecarea procesului, lucru confirmat de altfel de către instanță, care l-a plasat în arest preventiv în mod succesiv trei luni la rând”, a mai spus avocatul Adrian Cuculis.

Șoferul de 19 ani care a lovit 6 elevi pe o trecere de pietoni din Petroșani, anul trecut riscă închisoarea pe viață

Șoferul de 19 ani care a lovit 6 elevi pe o trecere de pietoni din Petroșani, anul trecut riscă închisoarea pe viață

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

Citește și: O tânără de 23 de ani a murit în cel mai stupid mod, când se întorcea spre casă de la distracție

O hotărâre definitivă în acest caz va apărea în cel mult jumătate de an, conform avocatului.

”Apreciem că dosarul se va trimite cat de curând în instanță pentru confirmarea rechizitoriului fapt pentru care estimam ca în cel mult jumătate de an vom avea o hotărâre de condamnare și probabil daune record de Milioane de euro pentru victimele accidentului”, a mai explicat acesta.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si