Stațiunea Costinești ar putea ajunge să se închidă dacă neregulile identificate după controalele Ministerului Turismului pe litoral nu vor fi remediate iar siguranța turiștilor asigurată, a declarat ministrul Daniel Cadariu, conform Info Sud Est. ”O pată neagră. Sper să nu ajungem și la retragerea atestării de stațiune turistică de interes național”, a precizat Ministrul Turismului.

”La Costinești situația este îngrijorătoare”

”Am vizitat toate stațiunile de pe litoral; am început de la Mangalia și m-am oprit în Constanța.

Lucrurile, în linii mari, arată bine, din punctul meu de vedere. La Neptun și la Olimp, dar și în cele două Eforii există în desfășurare lucrări, dar care se vor încheia până la începutul sezonului. În schimb, la Costinești, situația este îngrijorătoare, mai ales în ceea ce privește siguranța turiștilor”, a spus ministrul turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

Autoritățile au găsit mai multe nereguli în stațiunea Costinești.

Autoritățile au găsit mai multe nereguli în stațiunea Costinești.

[Sursa foto: Costinesti.ro - Facebook]

De asemenea, în comunicat s-a precizat faptul că echipa Direcției Generale Turism a organizat o acțiune de control în stațiunea Costinești. ”O primă serie de măsuri de remediere trebuie implementată până la deschiderea sezonului estival! În caz contrar, vom fi nevoiți să recurgem la retragerea clasificării turistice, care duce la sistarea activității economice a operatorilor de profil din Costinești. Sper să nu ajungem și la retragerea atestării de stațiune turistică de interes național”, a declarat ministrul.

Citește și: Restaurant din sectorul 5 al Capitalei, amendat cu 20.000 de lei și închis temporar de către ANPC

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Răzvan Pascu a vorbit în exclusivitate pentru stirilekanald.ro despre posibilitatea închiderii stațiunii Costinești, dar și despre ce ar trebui să facă autoritățile.

”Turiștii nu trebuie să își facă griji”

”Ultima dată când am trecut prin Costinești erau munți de gunoaie și stațiunea arăta horror, deci nu m-ar surprinde acest lucru, care e până la urmă efectul nepăsării autorităților, dar și a multora dintre turiști. Poate așa ne-am mai învăța minte să călătorim mai cu simț de răspundere și bun simț, dar nu cred nici asta. Nu putem spune că ”se va închide stațiunea Costinești”, așa cum se aude, pentru că nici nu are cum ”, a spus antreprenorul în turism.

Răzvan Pascu - antreprenor turism

Răzvan Pascu - antreprenor turism

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

Citește și: Cetățean străin, reținut pentru trafic internațional de mare risc. Acesta încerca să vândă substanțe interzise la un festival din Mamaia

Nu ai cum să închizi un oraș, așa că toți cei care au deja rezervări pentru la vară la Costinești nu trebuie să își facă griji. Pentru turiști, impactul este zero, chiar dacă se retrage atestarea de stațiune turistică de interes național. Eu dacă aș fi Statul Român, nu aș decide așa ceva, pentru că lipsa acestei atestări înseamnă că se va îngropa și mai mult Costineștiul, nemaiavând acces la finanțări și la promovare turistică din partea Statului”, a mai adăugat Răzvan Pascu.

Costineștiul ar trebui să beneficieze de finanțări pentru dezvoltare

Cu toate astea, Răzvan Pascu consideră că la noi în România promovarea nu este făcută cum trebuie de către autorități.

Costineștiul ar trebui să beneficieze de finanțări pentru dezvoltare,

Costineștiul ar trebui să beneficieze de finanțări pentru dezvoltare

[Sursa foto: Costinesti.ro - Facebook]

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Realitatea este că ”avantajul” de a fi stațiune de interes național se rezumă practic la faptul că beneficiezi ca stațiune de promovare gratuită din partea Statului, dar la noi nu prea se poate vorbi de promovare la modul serios, ci în bătaie de joc. Plus teoretic, autoritățile locale pot investi taxa de stațiune pe plan local, dar realitatea ne-a arătat că aceste stațiuni de pe litoral sunt gândite de primari strict din prisma voturilor, și nu pentru turiști așa că nu au nici manageri de stațiuni sau dacă au, e doar cu numele. Adică pentru un primar dornic de voturi, interesul este să îl mulțumească cu ajutoare sociale pe localnic, ca să îl voteze și data viitoare, iar interesul este zero pentru turiști, pentru că ei oricum vin și pleacă”, a mai precizat antreprenorul.

”De aceea nu se fac locuri de parcare pentru turiști, ci când găsești vreunul liber scrie că este parcare de reședință, de aceea de multe ori în oraș este mai curat decât pe plajă. Urmează însă o perioadă în care vor fi multe fonduri europene disponibile pentru dezvoltare, iar o stațiune de interes național are ceva șanse în plus la finanțări, prin urmare dacă îi iei Costineștiului acest titlu, îi iei șansa la dezvoltare. Eu cred că această problemă a nepăsării autorităților se poate rezolva doar cu presiuni politice din partea Guvernului, dacă ar vrea cineva de la Guvern să se implice și să conteze și în România turismul”, a mai adăugat Răzva Pascu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si