Pe Diana Necula, o tânără de 19 din Buzău am întâlnit-o în Piața Centrală din Buzău, mai exact la taraba 227 unde vindea roșii. Ea este proaspăt studentă la Facultatea de Medicină din București, acolo unde și-a dorit atât de mult să intre. Cu toate astea, nu se sfiește să-și ajute părinții la muncă, și chiar să vândă în piață alături de ei cele mai bune legume din cultura proprie.

Recent, tânăra a fost participantă într-un proiect marca Creatori de viitor, care unește tinerii olimpici, cu rezultate excepționale, sau care s-au făcut remarcați astfel încât să creeze legături între ei și să creeze o Românie mai bună.

”Mi se pare minunat ce fac oamenii aceștia la Creatori de viitor”

”Creatori de viitor este un eveniment care s-a aflat la a 10-a ediție anul acesta. Este vorba despre un eveniment care unește an de an, 50 de liceeni cu performațe în orice domeniu, ca de exemplu sport, voluntariat, olimpiade. Ce se întâmplă în cadrul acestui eveniment? Sunt invitați oameni de succes din România. Aceste persoane vor vorbi cu cei 50 de liceeni, le vor prezenta viața, succesul lor, vor fi ca niște mentori pentru acei elevi, o oră, două cât va durea această prezentare. Ideea este, că astfel, liceeni pot avea contact cu oameni de succes și să învețe din experiența acestora.

În cadrul aceluiași eveniment este vorba și despre o muncă de echipă, pentru că acești 50 de liceeni vor fi grupați pe echipe și vor desfășura diferite activități, spre exemplu un treasure hunt prin Cluj, pentru că an de an acest eveniment se realizează la Cluj. Am avut ocazia de a participa doi ani la rând la acest eveniment în calitate de participant, la anu doresc să mă înscriu ca voluntar.
Mi-a plăcut foarte mult pentru că este îmbinarea perfectă între a te dezvolta făcând muncă de echipă, descoperind oameni noi și realizând tot felul de activități de tot felul și de a cunoaște oameni de succes și de a învăța de la acești oameni. Mi se pare minunat ce fac oamenii aceștia la Creatori de viitor”
, a explicat în exclusivitate pentru stirilekanald.ro Diana Necula.

Citește și: EXCLUSIV: Olimpicii la matematică ai țării alături de profesori, reuniți în Tabăra pentru performanță la Huși/ Ionel Sandu: ”Facem ceva pentru copiii care zicem noi că o să aducă un plus valoare țării”

Diana Necula, studenta admisă la Medicină care vinde roșii în Piața Centrală din Buzău, a povestit despre un proiect care reunește tineri cu rezultate excepționale ai României. Liceeni au parte de o experiență inedită alături de invitați de seamă, care le

Diana Necula, studenta admisă la Medicină care vinde roșii în Piața Centrală din Buzău, a povestit despre un proiect care reunește tineri cu rezultate excepționale ai României. Liceeni au parte de o experiență inedită alături de invitați de[Sursa foto: Creatori de viitor]

În cadrul evenimentului, tinerii au parte și de întâlniri cu oameni de succes din țară, care le pot da sfaturi, și de ce nu, cu care pot colabora pe viitor.

”Nu este numai despre a cunoaște oameni de succes, ci și de a cunoaște oameni noi și a colabora cât mai frumos”

”Acest eveniment este foarte cunoscut printre tineri, mai ales că are niște invitați foarte wow. Spre exemplu, anul trecut a intrat cu noi printr-o conferință Zoom domnul Mircea Geoană sau Cristian Presură. Anul trecut, dar și anul acesta a venit în fața noastră domnul rector de la Universitatea Babeș-Bolyai, Daniel David.

Adică sunt niște invitați de la care înveți foarte multe lucruri. Sunt persoane de succes și este o foarte mare șansă pentru noi tinerii să putem să vorbim cu acești oameni, să le punem întrebări, și ei să ne prezinte perspectiva dumnealor asupra unui subiect, a orice. Nu este numai despre a cunoaște oameni de succes, ci și de a cunoaște oameni noi și a colabora cât mai frumos”,  a mai spus studenta.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: EXCLUSIV- Irina Fetecău, despre cariera în tenis: ”Din păcate, nu poate să fie un drum fără obstacole. Mereu vor fi suișuri și coborâșuri. Ar fi și anormal să ai numai realizări”

În cadrul evenimentului, tinerii au parte și de întâlniri cu oameni de succes din țară, care le pot da sfaturi, și de ce nu, cu care pot colabora pe viitor.

În cadrul evenimentului, tinerii au parte și de întâlniri cu oameni de succes din țară, care le pot da sfaturi, și de ce nu, cu care pot colabora pe viitor.

[Sursa foto: Creatori de viitor - Facebook]

”Consider că este o oportunitate de a deveni mai bun și ce este și mai fain este că în momentul în care tu te înscrii nu ai idee cât de mult ți se poate schimba viața după un astfel de eveniment. Este minunat pentru că te întorci de acolo mai luminat, ca să spun așa și oricine s-ar bucura să fie acolo, cu siguranță”,  explică Diana Necula.

Și coordonatorul acestui program, Tudor Vasiliu este mândru de aceste realizări, în viitor dorind să ducă experiența în peste 20 de orașe din România.

”Ne dorim ca acești tineri să aleagă România pe termen mediu și lung ca loc unde să performeze în aria lor de expertiză”

”Sub umbrela acestui program, am reunit în această comunitate peste 900 de tineri care excelează într-un anumit domeniu, fie că vorbim de olimpici internaționali, câștigători de competiții internaționale de robotică sau tehnologie, tineri care performează în artă și cultură, sportivi de performanță sau acei liceeni cu o implicare civică deosebită ori cu un palmares generos în activități de voluntariat. Despre de viitorul lor, dacă e să ne raportăm la o statistică interna, la acei liceeni care ne-au trecut pragul în ultimii 10 ani, aproximativ 60% dintre aceștia fie studiază, fie intenționează să studieze la o universitate de top din străinătate. Iar acest fapt se leagă cu unul dintre obiectivele noastre la Creatori de Viitor. Ne dorim ca acești tineri să aleagă România pe termen mediu și lung ca loc unde să performeze în aria lor de expertiză”, spune Tudor Vasiliu.

Citește și: EXCLUSIV: Primul student admis la specializarea Controlor trafic aerian din Brașov/ Radu Bălășoiu: ” Mă simt pregătit să înfrunt noi provocări în drumul spre o carieră militară de succes”

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

”Acum, la 2 săptămâni de la eveniment suntem în pregătirea următorului pas pe care acești liceeni îl pot face în cadrul acestui program. Am lansat o provocare către ei, să translatăm acest format de eveniment, la o scară mai mică, în comunitatea lor. Vrem ca experiența trăită de ei aici, să o ducem în peste 20 de orașe din România, cu evenimente de jumătate de zi, axate pe tema orientării în carieră și să aducem în fața a și mai multor liceeni exemple de oameni care schimbă România și le pot deveni mentori”, a mai adăugat coordonatorul proiectului.

Tineri au abordat subiectul rețelelor de socializare, fake-news și despre cum să-ți creezi un brand puternic.

La această ediție a evenimentului Creatori de viitor, tineri au abordat subiectul rețelelor de socializare, fake-news, despre cum să-ți creezi un brand puternic, dar și despre noua Românie sau profilul socio cultural al românilor de astăzi.[Sursa foto: Creatori de viitor - Facebook]

La această ediție a evenimentului Creatori de viitor, tineri au abordat subiectul rețelelor de socializare, fake-news, despre cum să-ți creezi un brand puternic, dar și despre noua Românie sau profilul socio cultural al românilor de astăzi. De asemenea, au avut parte de două dezbateri, una despre cum privesc tinerii politica și una despre droguri, dar s-au bucurat și de activități recreative.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si