Radu Ioanid, ambasadorul României în Israel, a explicat situația zborurilor de repatriere, puse la dispoziția românilor care vor să se întoarcă acasă.

"Nu a rămas nimeni la aeroport pentru că nu a avut posibilitatea de plăti biletul", a declarat Radu Ioanid, cu privire la posibilitatea achitării prețului unui bilet spre România, din Israel.

Mai multe informați au fost obținute de Vlad Petrișor, reporter Știrile Kanal D.

Toți românii se întorc acasă.

Toți românii se întorc acasă.

[Sursa foto: Profimedia]

Toți românii se întorc acasă

Ambasadorul României în Israel, Radu Ioanid, a mărturisit că toți românii se întorc în țară, indiferent dacă au posibilitatea de a plăti biletul sau nu.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

"Am avut câteva cazuri de oameni care nu au posibilitatea să-și plătească biletul sau nu au dorit. Ceea ce pot să vă spun e că nu a rămas nimeni la aeroport pentru că nu a avut posibilitatea sau a pretins că nu are. A fost ajutat de alți pasageri, colegi, de preoți, deci într-un fel sau altul astfel de situații s-au rezolvat", a declarat Radu Ioanid.

Radu Ioanid a declarat că nu este prioritizat niciun român cu dublă cetățenie, română și israeliană și că zborurile de repatriere sunt realizate în funcție de mai multe categorii.

Citește și: Cine este "Oaspetele", creierul operațiunii Hamas din Israel. "Mohammed Deif are un as în mânecă"

A patra zi de război în Israel

A patra zi de război în Israel

[Sursa foto: Profimedia]

"Avem mai multe categorii și mai multe priorități. Prioritatea numărul 1 sunt cei care au bilete cu companii aeriene care au anulat zborurile de aici.

Doi, prioritatea celor care au bielete, dar vor să plece imediat. Prioritatea numărul trei sunt cei care au bilete, dar care nu doresc deocamdată să plece din motive că s-ar simți comfortabil și că vor să-și termine vacanța... Nu prioritizăm în vreun fel pe israelienii cu dublă cetățenie, că au cetățenie română și israeliană, care au domiciliu în Israel pentru că ei pot să încerce să își cumpere bilete cu companiile aeriene care încă zboară în aeroportul de aici", a mai declarat ambasadorul.

Declarația integrală a ambasadorului o puteți urmări integral în jurnalul Știrilor Kanal D, de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si