Evenimentul de luni, când o fată de 16 ani din Neamț a fost găsită moartă în apartamentul unui tânăr a îngrozit o țară întreagă. Se pare că tânăra ar fi plecat în județul Neamț pentru a participa la o conferință cu tineri din țară, iar un tânăr ar fi așteptat-o la gară în seara de duminică. Luni, minora a decedat după o hemoragie genitală care a survenit în casa amicului din Neamţ. 

La necropsie, legiştii au descoperit droguri în sânge fetei. Se pare că este vorba despre Crystal, un drog sintetic. În raportul medicilor legişti a fost trecută drept cauză a morţii o ruptură vaginală, plus o intoxicaţie cu metacatinonă (efedronă, 2-metilamino-1-fenilpropan-1-onă), care are efecte similare celor produse de consumul de cocaină. 

”Te duce foarte ușor de la extaz la agonie și apoi la moarte”

Iulian Radu, psiholog și psihoterapeut a explicat în exclusivitate pentru stirilekanald.ro   despre efectele acestui drog și cât de periculos este el pentru cei care îl consumă.

Citește și: Închisoare pe viață pentru o americancă obsedată de sfârșitul lumii, care și-a ucis copiii/ ”Știu șigur că, în lumea spiritelor, copiii mei sunt fericiți”

”Crystal meth este unul dintre cele mai consumate droguri sintetice la nivel mondial, atrăgând consumatori din toate categoriile, în special adolescenți.

Nu este un drog nou, fiind folosit încă din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Este drogul care îți ia senzația de foame și de sete și te ține treaz într-o stare euforică în care nu simți și nu distingi niciun fel de teamă sau pericol”, a explicat psihoterapeutul.

Iulian Radu- psiholog și psihoterapeut la Centrul Național de Sănătate Mintală și Luptă Antidrog

Iulian Radu- psiholog și psihoterapeut la Centrul Național de Sănătate Mintală și Luptă Antidrog

[Sursa foto: Iulian Radu - Facebook]

Potrivit Insitutului Național privind abuzul de droguri, metamfetamina cristalină este o formă de drog care arată ca niște fragmente de sticlă sau pietre strălucitoare, de culoare albă albăstruie.

Din punct de vedere chimic, este similară amfetaminei, un medicament utilizat pentru tratarea tulburării de hiperactivitate cu deficit de atenție (ADHD) și a narcolepsiei, o tulburare de somn. 

”Crystal meth este periculos chiar și luat ocazional, însă dacă este consumat pe termen lung îți distruge corpul, începând cu căderea fizică și morfologică apoi psihică. Păcăleala apare atunci când îți dă senzația de eficiență și concentrare, însă te duce foarte ușor de la extaz la agonie și apoi la moarte. De obicei consumatorii vechi dar și cei noi urmăresc efectul stimulator, euforizant, de înlăturare a senzației de oboseală, de îmbunătățire a performanțelor fizice și intelectuale, dar și de scădere a apetitului. În realitate însă, totul ține de găsirea unor elemente care să te ajute să ajungi la ceea ce îți propui, fără să folosești aceste droguri extrem de de periculoase, indiferent de ce senzații și ce efecte rapide îți promite că vei avea oricine altcineva”,  a mai adăugat Iulian Radu.

Psihologul a mai vorbit și despre efectele imediate ale acestui drog, dar și despre cele pe termen lung.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

”Drogul afectează neurochimic mecanismele reponsabile pentru reglarea bătăilor inimii, temperatura corpului, presiunea sângelui, pofta de mâncare, simțurile. Crystal meth se strecoară la nivelul neuronilor și sporește cantitatea de dopamină eliberată în mod natural de creier. De aici starea de euforie și excitație, dar și dependența acută. Așa cum am amintit, pe lângă euforie și energie, efectele imediate sunt cunoscute și ca diaree, amețeală, insomnie, tremur, agitație, panică, creșterea libidoului, insomnie, iar efectele de lungă durată sunt dependența, pierderea în greutate, căderea rapidă a dinților. În cazul unei supradoze se produce atac cerebral, insuficiență cardiacă, insuficiență renală, halucinații, paranoia sau depresie”, a spus psihologul.

Tânăra ar fi plecat în județul Neamț pentru a participa la o conferință cu tineri din țară

Tânăra ar fi plecat în județul Neamț pentru a participa la o conferință cu tineri din țară.

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

Foarte importantă este așadar comunicarea între adolescenți și părinți, dar și cunoașterea anturajului acestora.

”Este foarte ușor să crești un copil, însă este mult mai greu să îl educi și să construiești ceea ce se numește legătură de comunicare și de încredere, părinte fiu/fiică”,  a explicat Iulian Radu.

Părinții Sharei, devastați de tragedie

Tatăl fetei a declarat că nu știa de acest băiat, și că cel mai probabil se cunoșteau de pe internet. Mai mult, părintele Sharei susține că fata lui ar fi fost violată și drogată, deoarece fata lui era extrem de cuminte.

Citește și: EXCLUSIV- Roxana Oprea (E-Romnja): ”Mă întreb dacă, în locul femeii rome care a născut pe trotuar, era o femeie româncă, ce s-ar fi întâmplat la nivel de societate? Ar fi fost o revoluție?”

„Fata ne-a spus că a ajuns la ora 20.30 în Piatra Neamț. Ulterior, i-a spus mamei că la ora 22.48 a ajuns la cazare și că urmează să doarmă. A plecat cu o colegă care este și prietena ei cea mai bună.  Noi ne-am pus să dormim și, ulterior, am primit un telefon la 03.13 de la Inspectoratul de Urgență să-mi spună <<Luați un loc. Copilul dumneavoastră este mort>>, L-am întrebat ce s-a întâmplat, mi-a spus ca fata era acasă la prietenul ei, i s-a făcut rău, a pornit o hemoragie și nu a mai putu fi resuscitată”,  a spus tatăl Sharei.

Shara Ionachiță

Shara Ionachiță 

[Sursa foto: Shara Ionachiță - Facebook ]

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

„Nu știam să aibă prieten.  Soția mea știa că vorbește pe internet cu un băiat din Piatra Neamț. Eu suspectez faptul că ei i-au fost administrate substanțele... ori a fost doza foarte mare, ori i s-au administrat în mod repetat, fără ca și copilul meu să știe. Din ce am înțeles este echivalentul a drogului violului.Nu știu dacă este adevărat, dar așa am înțeles de la alte persoane că se folosește în cluburi, este o cocaină sintetică și acum urmează să vedem. Am toată încrederea că cei de la DIICOT o să facă lumină în acest caz”, a mai povetit bărbatul îndurerat.

În momentul incidentul groaznic, mama băiatului ar fi fost în casă cu cei doi.

Trei suspecți au fost arestați în acest caz

„Fiica mea- este unicul nostru copil - nu consuma droguri și era virgină. Bag mâna în foc pentru asta. Eu cred că drogul i s-a administrat cu forța sau i s-a administrat fără să știe, pentru a fi folosită apoi în scop sexual. Luni am fost la casa în care s-a petrecut nenorocirea și mama băiatului mi-a arătat înregistrări din noaptea aceea, de pe camerele de supraveghere din locuință. Se vede cum vine băiatul cu fiica mea, stau un pic prin casă, apoi intră în camera lui. Ce s-a întâmplat acolo nu pot să știu, însă se vede că mergea pe picioarele ei și nu avea nicio problemă. Acolo în cameră s-a întâmplat ceva. Bănuiesc că l-a cunoscut pe băiat pe internet. Nu știam că îl cunoaște. Din ce am reușit să aflu, ea a ajuns în gara din Piatra Neamț, duminică, în jurul orei 21. Acolo a fost așteptată de acest băiat, care a luat-o cu mașina. Nu știu unde a fost cu ea 3 sau 4 ore până au ajuns la locuința din Dumbrava Roșie",  a mai povestit bărbatul pentru  tvmneamt.ro

Shara Ionachiță

Shara Ionachiță

[Sursa foto: Shara Ionachiță - Facebook ]

Magistrații Tribunalului Neamț au decis arestarea a trei suspecți în cazul tinerei. Este vorba de Alexandru Gabriel Mihuț, Mateo Leonardo Gabor și David Andrei Pascal, ei fiind cercetați pentru infracțiunile de trafic de droguri de risc și mare risc și deținerea de droguri de risc și mare risc, în vederea consumului propriu. 

Citește și: Bărbatul gelos de 84 de ani și-a prins soția că-l înșeală cu cel mai bun prieten. Ce a urmat este greu de descris

„În cursul urmăririi penale, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Neamț împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț au prins în flagrant alți doi inculpați, care dețineau asupra lor diferite cantități de droguri, stabilindu-se că au comercializat și drogul de tip cristal, consumat de minoră și considerat, conform examenului necroptic, drept cauză determinantă a intoxicației care a condus la decesul acesteia”, a transmis DIICOT.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si